Kit illet a gyerektartás?
Figyelt kérdés
Szerintetek kit illet a gyerektartás, ha a gyerek már bőven túl van a nagykorúságon, de még főiskolára jár, és nem lakik otthon?2013. máj. 13. 22:44
11/12 A kérdező kommentje:
Húha, eléggé megoszlanak a vélemények. Jogilag addig jár a gyerektartás, amíg a gyerek nappali tagozatos, ezt én is így tudom. A kérdést azért tettem fel, mert a pénz, amiről szó van, úgymond hazamegy, és én nem kapom meg teljesen. Mellette elsőévesként dolgozok, még csak nem is albérletben lakok, havonta egyszer megyek haza, magamra mosok, de nem jövök ki. Most viszont apám munkahelyet vált, és lehetőségem lenne magamnak igényelni.
2013. máj. 15. 20:51
12/12 anonim válasza:
Ha a gyereknek már van saját keresete, akkor nem kell fizetni a gyerektartást. Ha nappali tagozaton tanul, akkor sem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!