A rövid, tömzsikezű és lábú lányok ényleg a régi cselédek leszármazottai?
Mondok egy bűvős szót, amire talán nem vagy felkészülve:
genetika
mondok még egyet, ami kéne neked:
intelligencia.
Szóval nem hat meg, hogy az ember minden tulajdonsága (igen, igen, a kéz és láb formája és mérete is) a génekben van meghatározva... Mondd, te tanultál biológiát?
szerinted nem voltak tömzsi nemesek?
Vagy cingár cselédek?
És még ha a cselédekre is lenne csak jellemző a "tömzsi gén", az elmúlt 100 évben igencsak sok generáció megszületett, és keveredtek a gének.
A nap legbutább kérdése.
Jónősködni :D Amúgy igen, borzasztó sértő, ha netalán a felmenői valakinek dolgoztak is, nem pedig nemesek voltak, mindenki próbál ilyenkor "jónősködni". Mi van a tömzsi fiúkkal?
Amúgy nézz már egy Magyar népmesék epizódot, ugyanannyi tömzsi nemes van benne, mint tömzsi paraszt...
Voltak szép cselédek is, akikre az úrfi, vagy (és) a gazda is szemet vetett, és az ágyába is vitte. Most ezek a "fattyúk" mind a két vérvonalat vitték. A nemesit (csak rangban, nem emberileg!) és a szép cselédlányét is.
Igazi vesztesek ezek a nem kívánt gyerekek, és a cselédlányoké. Gondolom, olvastad az Édes Anna könyvet, ahol igazi leírást kaphatsz ezekről a cselédlányokról.
Akiknek nem volt nemesi vérvonaluk, de emberebbek voltak az őket meggyalázó uraktól. Tudod a leander virágnak mi a múltja? Ennek a főzetével vették el az ilyen nem kívánt úr, szolga gyerekét. Hogy a cseléd is belehalt? Ugyan kit érdekelt? Jónősködésnek semmi köze a nemesi származáshoz.
Mint ahogy a tömzsikezű és lábú lányok sem csak a cseléd leszármazottai lehetnek.
Nem kallódik valahol egy történelem könyved olvasatlanúl?
tudtad, hogy a család tulajdonképpen a cselédből származik? vagyis a nemes család is cseléd.
Én mindig azt olvastam mindenhol, hogy cselédnek a szép lányokat vették fel, akik fiatalok voltak. Nem olvastam olyat, hogy "rövid, tömzsikezű és lábú lányok"at keresett volna a nemesi család(cseléd).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!