Minek kell ahhoz történnie, hogy egy szülővel vagy akár gyerekkel úgy elmérgesedjen a viszony hogy évekig nem is beszélnek?
Én 20 éves korom óta nem beszéltem, és nem láttam anyámat. Hogy mi volt az oka. Az, hogy agresszív alkoholista volt. Annyiszor megvert minket gyerekeket, hogy nem is igazán emlékszem olyan napokra amikor józan volt. Engem úgy megvert egyszer hogy beszakadt mindkét dobhártyám, és ennek eredménye az hogy ma halláskárosult vagyok.
20 évesen olyan csúnyán összevesztem vele (a testvéremet védtem akit éppen véresre vert) hogy alkoholos mámorában kidobott az utcára. Na azóta nem találkoztam vele. Már módomban sem állna, bár nem akarnék mert tavaly meghalt.. A temetésére sem mentem el..
42/N
Ezek szörnyű dolgok hogy ha így kell felnőni valakinek.Ilyenkor azt hiszem meg is lehet érteni a gyűlöletet.Alkoholista szülők...Ismerek hasonlót, fater masszív alkoholista ezért a fia megveti mint a szart, elköltöztek tőle stb.
De úgy hogy ha nem ilyen volt a háttér össze lehet annyira veszni?
Én sem tartom a kapcsolatot a nagymamámmal.. Mert anyukámmal rettenetesen bánt. Anya mondta, hogy miután apával elválnak ide költözhetnek. 8 éves voltam. A nagymamám egy alkoholista, cigis, nem normális ápolatlan pitsa... Nem hagyta, hogy anya elmenjen állásinterjúra (direkt éjjel 4ig veszekedett vele alvás nélkül, miközben én próbáltam aludni, mert ugye másnap iskola...), bele akarta verni anya fejét az ajtófélfába... A dédimamámat elküldte a fenébe, elhordta mindennek, ha nem volt itthon sör vagy éva vermouth... (több sört megivott egy nap, mint apa egy héten) Állítólag mindig kávéspohárból itta az éva vermouth-ot, hogy én ne tudjam meg, hogy mi az.... Csak az maradt meg bennem, hogy ő meg a keresztanyám (aki anya húga) mindig csak söpredékezték anyát, meg hogy "anyádnak viszket a ..csája és csak meg akarja ..szatni magát a keresztanyád palijával", ezt így nekem, 8 évesnek. Mindig mindent megkaptam, amit anya nem vett meg, mert feleslegesnek találta, totál el akarta rontani a nevelést. De állítólag korábban sem volt épelméjű... 2 éves voltam, amikor az 5. emeleten, nyáron, panelban kicsukott járókástól az erkélyre és 24 órán át nem cserélt pelenkát... a vízem volt kint cumiban (ami persze felmelegedett), semmi kaja... És ezek után mondták, hogy kezelhetetlen vagyok és sértődve felhívták az apai nagyszüleim, hogy vigyenek el, mert nem bírnak velem. Na, de visszatérve arra, ami 8 éves koromban volt... Anyukám ezután felvette a kapcsolatot az anyja tesójával és együttes erővel ki lettek innen paterolva. A dédim ideköltözött, aztán meghalt szegény, utána még egyszer felbukkantak, hogy elmondják, hogy anya a hibás a dédim haláláért, és felbukkant anya apja, azaz a papám is... aztán jó ideje csönd van, facebookon ismerősöm a keresztanyám, onnan tudom, hogy van egy 10 hónapos unokatestvérem is és írtak születésnapomra.. de ennyi. Visszaköltöztek a Balcsiról ide (a városba), de semmi mást nem tudok róluk... nem is akarok ilyen gyerekkor után... Egyébként miután ki lettek paterolva innen mindenhol bemocskolták anyát, így mára már senki nem állna velünk szóba, ha nem lenne egy másik ismerősünk, aki meg tudja az eredeti sztorit.... Szép család... És így konfirmáljak vasárnap (ahol ugye illene megjelennie a keresztanyámnak)...
17L (bocsánat ha értelmetlen)
Apámmal lassan 20 éve nem beszéltem (látni láttam dűlöngélve).Agresszív alkoholista,akitől a rendőröknek kellett kimentenie anyámmal együtt.
Anyámmal kb 3-4 éve nem beszélek,anyagilag úgy lehúzott,ma is fizetem.Hülye voltam és naiv hogy segítettem neki,de nem gondoltam hogy átver.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!