Szerintetek mennyit illik félre tenni ebből a fizetésből, ha otthon lakok még?
Hát amúgy azt se tartom helyesnek, hogy valaki ész nélkül spóroljon. Persze nem hülyeség, hogy gondol az ember a jövőjére. Én is rakok el minden hónapban, de ész nélkül spórolni sem kell, sosem tudhatja az ember, hogy mit hoz a holnap, a pénzét meg senki nem viszi a sírba. Élni is kell...
Ebből a fizuból szerintem 30-50 között kell elrakni. Akkor kényelmesen kifizeted a kiadásaid, szórakozásra, ruhára is jut és még spórolsz is.
25.
Én nem azért spórolok h a sírba vigyem hanem h egyáltalán el tudjam kezdeni az életem. Szeretnék elszakadni a szüleimtől. És nem is ész nélkül spórolok. Most ha egyszer nekem nincs szükségem arra h havonta drága ruhákra költsek, meg h naponta bulizni járjak. Telefonálni meg nem szoktam annyit h 10ezres számla jöjjön ki. Ha valami nagyon megtetszik azt megveszem, de átgondolom h mire költök, mert felesleges dolgokra nem akarok költeni.
28.
Tudod te mennyi elmegy a rezsire meg a lakbérre/hitelre (mert sokan csak arra tudnak lakást venni) Na az ország nagy részének erre megy el a sok pénze nem pedig ruhákra meg bulira. Aki otthon lakik annak tudnia kéne eltenni.
amennyit csak tudsz, ésszerűsíteni kell a költéseket.
el lehet menni bulizni, de nem muszáj ott hagyni 10 rugót minden hétvégén. mi pl. nem berúgni megyünk, ha bulizunk, hanem táncolunk, dumálunk, és olyan helyre járunk ahol nincs beugró.
nőként imádok öltözködni, de a ruháim jelentős részét turiban veszem. komoly pénzeket lehet megspórolni vele.
a DMben is vannak akciós dolgok, és azt is csak akkor veszem meg, ha az előző már elfogyott.
szóval meg kell találni az arany középutat, és akkor nem kell fájjon a fejed, ha elköltöznél később. egy 20ast javaslok tegyél el minden hónapban lakástakarékba, a többit pedig egy másik fajta megtakarításba.
"itt meg kiderül,hogy 110 ezerből képesek egyesek 80 ezret megtakarítani havonta.Gratula!"
Csezdmeg, nem kell hazaadnia, rezsit lakást nem fizet, lakáshitele nincs, otthon etetik, gyakorlatilag napi megálhetésre NEM költ.
Havi 30-40 ezert ha el is költ szórakozásra, ruházkodásra kajára néha, akkor is el tud tenni 70 ezret.
Ha háztartása lenne, lakást fizetne, nem tartanák el simán elmenne az a 70 ezer is, de neki ez megvan otthon.
Pont az a szégyen ha NEM tud ennyit félretenni, mert azt jelenti, hogy a pics.ájára ver a pénznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!