Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meg teheti ezt a gyámügy?

Meg teheti ezt a gyámügy?

Figyelt kérdés
Hogy kiad egy 10 hós gyereket 2 órára a nagymamának láthatásra,úgy hogy se én sem apja nem lehetünk jelen.Csak fogja visszi a gyereket oda ahova Ő akarja a nagyi aki múltkor azt kiabált nincs unkája meg fia.
2009. szept. 30. 07:16
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
92%
Dehogy teheti meg!
2009. szept. 30. 08:05
 2/15 A kérdező kommentje:
Pedig úgy nézzki meg tette:(Itt akkor kinek az érdekeit nézzték,de hogy nem a gyereket az 100%.
2009. szept. 30. 08:08
 3/15 anonim ***** válasza:
94%
Pedig tudtommal 3 éves koráig apukának is csak felügyelettel lehet odaadni (pl válás esetén). Fura nekem ez a gyámügy, érdekes emberek ülnek ott :(
2009. szept. 30. 08:19
 4/15 anonim ***** válasza:
92%

Ne add oda! Inkább menj be a gyámügyre és vonasd vissza az engedélyt, ha egyáltalán van ilyen. Egy 10 hónapos babának még az anyja mellett van a helye. A nagyi menjen házhoz, ha látni akarja az unokát.

Én is nagymama vagyok, imádom az unokáimat. Igaz, én is el szoktam hozni a babákat,(ikrek) néha 1-2 napra is, de akkor az édesanyjuk kér meg rá, hogy vigyázzak rájuk, mert neki valami dolga van. Eszembe se jutna önkényesen elhozni. Ha látni akarjuk a picurkákat, elmegyünk és meglátogatjuk Őket.

2009. szept. 30. 08:21
 5/15 anonim ***** válasza:
32%

Most őszintén, biztos komoly konfliktus van köztetek,, ha a gyámügyre ment a nagyi, de mit tenne az unokával, amitől annak baja lenne???

Szerintem semmit, csak a düh és a sértettség motivál ilyenkor.

Mondom én ezt, akinek 8 hós ikrei vannak és simán odaadja a mamának. Ha nem lenne vita köztetek és segítő nagyszülő lenne, te is elvinnéd és nála hagynád a gyereket önként is két óra hosszára.

Meg kell etetni, tisztába tenni előtte, majd utána gondosan megfürdetni rögtön (ha agyonpuszilta volna a koszos kezeivel, mert gondolom, mást nem nagyon tesz vele).

2009. szept. 30. 08:34
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Határozat, vagy engedély, vagy jegyzőkönyv, mi készült erről a döntésről? Itt ugye van jogorvoslati lehetőség, élj vele. Akár a Közigazgatási Hivatalhoz is fordulhatsz, hogy vizsgálják meg, törvényes rendelkezése-e ez a gyámügynek. Megkérdezhetem, mekkora településről van szó? (Sajna tapasztalat, hogy a kisebb településenhamarabb áthágják a jogszabályokat)
2009. szept. 30. 08:44
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

A 8:21-es vagyok.

Nem tudhatjuk milyen a nagymama. Sajnos vannak be- és kiszámíthatatlan emberek. Anno én is elengedtem anyuval a gyerekeimet, ill. az iskolából a nagyihoz mentek. Nem én kértem, hogy vigyázzon rájuk, anyu akarta. Délután mikor mentem a csemetéimért, azt láttam, hogy az iskolai ruhájukban, köpenyben az utcán a vizesárokban játszanak. rohantak felém, hogy hoztam-e ebédet, mert éhesek és a leckéjük sincs kész. Anyu az ágyból nézte a tévét, és mikor kérdőre vontam, hogy miért nem etette meg a gyerekeket, azt üvöltötte, hogy máskor hozzak legalább fél kg kenyeret, ha azt akarom, hogy zabáltassa a kölykeimet. Soha többet nem engedtem oda egyedül a gyerekeket, hiába könyörgött anyu.

2009. szept. 30. 08:50
 8/15 A kérdező kommentje:
A baba első 3 hónapjába ott volt jelen a nagymama is.De folyamatosan sértegetett,és követelőzött,és Ő akarta megszabni,hogy mit hogy kell a gyerekkel csinálni.Minden áron engem elakart hárítani,hogy babámmal kettesbe legyen.Meg próbáltam én mindent,kedves lenni,próbáltam nyersebb lenni,semmi nem jött be csak provokált,és egy adandó alkalommal hozzám vágta neki nagymamai jogai vannak,és férre lökőt a gyerekemtől.Azt berágtam.Többször engedtem férjemnek,hogy levigye hozzájuk a babát,de a nagyi inkább mosogatott azt létesítette előnybe.Szerintem protekciója van a gyámügyön.Én már azon vagyok kérem az ombucman segítségét.
2009. szept. 30. 08:55
 9/15 anonim ***** válasza:
54%
A férjed nem áll ki melleted? Ő is nagymami gyámsága alatt van?
2009. szept. 30. 09:00
 10/15 anonim ***** válasza:
94%
Van papír, vagy nincs papír? Ez a lényeg. Légyszi erre válaszolj. Nem kell az ombudsmanhoz menni, elég a gyámhivatal vezetőjét megkeresni, ha VAN papír. Ha nincs, akkor miről beszélünk??
2009. szept. 30. 09:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!