Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nevelt így az anyám?

Miért nevelt így az anyám?

Figyelt kérdés

Az anyám mindig mindenben a rosszat, a negatívumot veszi észre először, negatív a gondolkodásmódja, és észrevettem magamon hogy az enyém is, valószínűleg azért mert ez a példa volt előttem, így nevelt.Amikor megkérdeztem tőle hogy miért ilyen negatív csak azt mondta hogy a vele egyidősek tapasztaltak és mindenki így gondolkodik, de ez hülyeség.

19f

2009. szept. 27. 21:09
 1/7 anonim válasza:
100%

igen ez tényleg hülyeség.. hálisten engem az édesanyám és a nagymamám is pozitív gondolkodással nevelt, szal a világ egyik legoptimistább embere lettem már így 19 évesen is.. ha ezen változtatni akarsz akkor csak te tudsz..el kell határoznod h igenis tele van az élet jó és szép dolgokkal és ha pozitívan nézel a jövőre előbb utóbb meghozza hatását..nem szabad negatívan gondolkozni mert előbb utóbb már nem fogsz tudni kimászni belőle..

ajánlom a titok könyvet :D

2009. szept. 27. 21:16
 2/7 anonim ***** válasza:
70%
Attól tartok, ez nem nevelés kérdése, hanem inkább alaptermészet (magyarul öröklött). Nekem a négy gyereken közül három határozottan pesszmista, pedig én is meg a párm is optimisták vagyunk és a gyerekeket is igy neveltük. Egy átvette (?) a mi gondolkodámódunkat, három viszon egészen ellentétesen gondolkodik.
2009. szept. 27. 21:22
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ismerős. Aztán ahogy egyre több embert ismertem meg, rájöttem, hogy így nem lehet elérni semmit az életben. (Még a fogalmazásmódom is negatív!)

Úgyhogy eldöntöttem, hogy minden gondolatomat úgy folytatom, hogy "DE" és keredek egy ellenérvet, jó oldalt. Mikor már ment, többet is kerestem. Egy ideje nem is tudom rosszul látni a helyzeteket, mert mindig ott a DE! Próbáld csak ki! Egész primitív dolgokkal is kezdheted. Pl: A ősz az elmúlást jelenti, DE (megújulás követi) (ilyenkor a legszebbek a fények, színek). Utálom a hétfőt, DE (csak így tudom szeretni a keddet) (ez csak 1 nap a 7-ből) (másnak biztos mégrosszabb)...

Ezt 19 évesen találtam ki, 3 éve használom. Tréningezzünk?

2009. szept. 28. 00:22
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
00:22-es vagyok. Elfelejtettem, hogy ne anyudban keresd a hibát! Ez jutott neked, ő felnevelt, de neked kell felelned a sorsodért, mert neked kell alakítanod azt. Nem takarózhatsz 20 év múlva is azzal, hogy anyád hibája! Ezzel nem akarlak megbántani, csak számomra fájó felfedezés volt, de hasznos!
2009. szept. 28. 00:24
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

sajnos a negatív gondolkodásmód MO-on inkább egy társadalmi jelenség.

nézz körül az utcán, egy villamoson vagy a metrón. csupa morcos ember. én ilyenkor tudatosan rájuk mosolygok. :)

a legtöbb ember nem feladatokat lát, hanem problémákat. és rögtön azt is megmagyarázza, hogy miért nem tudja megoldani.

tehát ez nem generációs, hanem társadalmi probléma. örülj neki, hogy te nem ilyen vagy, sokkal könnyebb lesz a dolgod az életben :) és terjeszd a pozitív gondolkodásmódot. én is azt csinálom :)

49/F

2009. szept. 28. 01:38
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ismerős... Neked nem kell így gondolkodni, állj pozitívan a világhoz.
2009. szept. 28. 07:48
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem az anyámat okolom, csak rájöttem hogy ő nevelt így, én még nem igazán "néztem magamba" csak mostanában gondolkodok ilyeneken.
2009. szept. 28. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!