Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szocpolt anyám hol igényelhe...

A szocpolt anyám hol igényelhette? Úgy is felvehette hogy engem sosem nevelt?

Figyelt kérdés

Nagyszülők neveltek amióta megszülettem.Ugy tudom anyám 3 gyerekre vette föl a pénzt közbben csak kettőt nevelt.Én voltam az első gyereke neki.Mindent fölvett rám még a családit is.Kilyátszotta rendesen a szüleit.Most úgy döntöttem én lépnék.A szocpolt minden féleképpen szeretném kideriteni.Ennyi erővel az is fölvehette volna akinek a gyerekét az intézet neveli.Hol tudnék léépni?

Egy huszonéves anya.

2009. aug. 11. 08:22
 1/6 anonim ***** válasza:

ezt akkor tehette meg ha hoz´zá voltál bejelentve. igaz talán szocpolt megtehette, de a családit ha nagyszüleid neveltek hivatalosan akkor nekik kellett volna kapnia, ha a nagyszüleid viszont ezt nem jelentették be, és papíron anyukád nevelt akkor ez a nagyszüleid hibája.

nem hinnénm hogy bárkinek is jobb lenne ha most megbüntetnéd anyukádat.

2009. aug. 11. 08:31
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem iagzán tudom, hogy annak idején milyen nyomtatványok egyebek kellettek, de amióta én a szakmában vagyok, a következő kell hozzá: a gyerek születési anyakönyvi kivonata, igazolás a jegyzőtől, hogy a szülő saját háztartásában neveli a gyereket, és a szülő saját nyilatkozata, hogy ilyen ésilyen gyerek után kéri, illetve nyilatkozik arról, hogy ezt még nem vette igénybe.

Hogy hol vehette fel, nem iagzán tudni, hiszen szinte mindegyik pénzintézet foglalkozik vele. Ha kb 20 éve volt, akkor elsősorban az OTP, vagy ha falun lakik, akkor az ottani takarékszövetkezet bonyolíthatta. A ház tulajdoni lapján kellett, hogy szerepeljen, esetleg ha azt meg tudnád szerezni, még ha azóta már törölték is, rajta kell, hogy legyen.

Te nem igazán tudsz mit tenni, hiszen elvileg a szülőnek jár a gyereke után, nem a gyereknek.

Max. annyit tehetsz, hogy felveszed a kapcsoltaot a Magyar Államkincstárral, mert ezt ők bonyolítják és "bemártod" anyádat. Leírod pontosan ki vagy, ki az anyukád, melyik házról van szó, kb mikor vette igénybe stb és akkor majd ők utána néznek. Bár nem tudom, hogy van-e elévülési idő, illetve, ha nagyon régen történt, nem is biztos, hogy megvannak már azok az iratok.

2009. aug. 11. 08:32
 3/6 anonim ***** válasza:
Nincs értelme a régmúltban turkálni. Milyen sérelem ért, hogy ennyire bosszúra vágysz? Bocsáss meg neki, hidd el jobb lesz neked is. Anya vagy: ne a múlton keseregj, élj boldogan a gyermekeddel, add meg neki azt, amit te nem kaptál meg.
2009. aug. 11. 09:30
 4/6 anonim ***** válasza:
62%

Már volt ma másik kérdésed is ezzel kapcsolatban. Én nem értem, miért akarsz most büntetni. Ha nagyszüleid ez ellen anno nem tettek semmit, nekik jó volt ez így, akkor neked mi bajod? Neked jobb lesz, ha anyádat tönkreteszed, mert feljelented, hogy jogosulatlanul vett fel utánad bármit is? Te és a nagyszülők attól még nem fogtok kapni semmit. Maximum őt tönkreteszed. És akkor hurrá, jól bosszút álltam?

Légy nagyon hálás a nagyszüleidnek, hogy felneveltek téged, anyádon meg úgy állj bosszút, hogy tudomást se veszel arról, hogy a világon van.

2009. aug. 11. 09:30
 5/6 A kérdező kommentje:
Akkor leszek csak nyugodt.Ha nekünk nem járhatott neki se járjon.Nem foglalkoztam addig ezzel amig nem kezdett el piszkálni.Követelőzni.Ne követelőzzön.Már megkapta a részét ami nem is neki járt volna.Engem nem nézett soha semmiben én mért nézzem őt valamibe?Ha ezt megtudta velünk tenni én is megteszem a kellő lépéseket!
2009. aug. 11. 11:18
 6/6 anonim ***** válasza:
Követelődzik? Mit? Elhunyt valamelyik nagyszülőd? Nem végrendelkezett? Szóval az alap probléma nem a régen volt szocpol?
2009. aug. 13. 07:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!