Miért kell lenézni a másikat és ekkora feneket keríteni ennek?
A napokban a barátnőmmel beszélgettünk és mesélte hogy végre megy nyaralni az anyjával kettesben (20éves a barátnőm). Azt hittem ennyiben marad a dolog, kész.
Ehhez képest azóta naponta elmondja hogy milyen jó hogy végre kettesben mehetnek, meg hogy az anyja ezt a munkahelyétől kapta, és milyen jó két hét lesz, igaz hogy kár hogy nem ők választhatták hogy hova és mikor (szóvá tette az anyjának...) és azóta kérdezgeti hogy mi mikor megyünk.
Persze az én válaszom kicsit más, 3éve dolgozok, suli mellett, szünetekben, szóval akkor megyek nyaralni a barátommal és haverokkal ha úgy van pénzem. ( a szüleimmel sajnos nem tudunk menni mert ők nem úgy dolgoznak és szabadságolnak amikor akarnak meg őszintén nem is vágyok rá meg ők se). Szóval a pénztárcához választunk helyet és időt.
Amikor ezt közöltem flegmázni kezdett, ugyanígy tett amikor megvettem egy új telefont magamnak( meg kb bármi mást), ki tudtam fizetni meg hozzá egy olyan előfizetést ami a telefonhoz jó (internet, okostelefon nem sokat ér anélkül). Pár hétre rá ő is rávette az anyját hogy vegyen neki új telefont ( 60.000ft akkor, és azóta mindig elmondja milyen drága volt) igaz használni nem tudja sokra mert se wifi se net... Nekem ha valamire szükségem van magamnak megteremtem és mindig ez van. Akármit veszek mert gyűjtöttem rá, leszólja, lenéz. Azóta fikázza az enyémet. Kérdeztem már párszor tőle hogy nem akar velem jönni szórólapozni? stb. Pár óra az egész, de nem... Nem engedi az anyja, azt mondta. Soha nem dolgozott még, és mindenkit aki dolgozik és abból költ, lenézi. Ha ő vásárol az anyja pénzére azt híreszteli és csodálkozik hogy nem érdekel senkit... Ha veszek valamit ő is megveszi persze nem értékeli úgy mint én hisz tudom hány órát dolgoztam érte. Ha akarok valamit és pl tudja akkor folyton mondogatja hogy na mikor veszed már meg? miért nem veteted meg? Meg most ezt a nyaralást: Hova mentek, mikor? Mi most megyünk anyuval 2 hétre Balcsira.
Persze ha én mondogatom akkor vérig van sértve és duzzog hogy neki nem lehet.
Miért kell lenézni azt aki megdolgozik a saját dolgaiért és nem a szülők pénzéből dőzsöl??
Nem megy a rovására szerencsére mivel általában szombaton megyek ez most egy kivételes alkalom, jobb eredményem van nála, azért is beszólogat néha.
Neki az anyja nem is engedi hogy hiányozzon, egy napot nem volt még hogy hiányzott volna. 0 órás a bizonyítványa minden évben. Ha megvan neki akkor is könyörögnie kell a felmentésért, vagy nem is kér hanem egyest kap inkább de az anyja nem engedi neki.
Amikor átkerültem nemrég gyógytestnevelésre hetekig duzzogott meg tett megjegyzéseket.
nekem is volt hasonló barátnőm, azért csak volt mert elegem lett a dolgaiból és inkább hagytam ezt a barátosdit, folyton nagyot akart mondani és rákontrázni a dolgaimra, csak az a különbség hogy kettőnk közül az én családom van jobb anyagi helyzetbe szal csak mondani tudta és nem is csinálta, de a "kapcsolatunk" vége fele már azt is majmolta ha pl. elolvastam egy könyvet ami a suliba kellett addig eszébe sem jutott elolvasni míg nem mondtam hogy én már elolvastam. de az volt benne a legidegesítőbb hogy olyan dolgokra mondta hogy megveszi amit tuti nem tudott volna kifizetni.
sajnos sok ilyen kontrázós ember van, engem az ilyenek idegesítenek és csak leszívnak. gondold meg hogy megéri-e ez a barátság (de reálisan gondolkodj) és ez alapján dönts, de mindenképp próbáld vele megbeszélni ha olyan a helyzet.
El van kényeztetve, emellett ötleteket vár tőled, mert nincs neki saját, hogy mire költse a pénzét. Te vagy számára az etalon, te tudod mi a jó, így neki is az kell, ami neked, és olyan akar lenni mint te. Aztán meg azt akarja mutatni, hogy ő jobb nálad.
Nekem 13 évesen volt egy olyan barátnőm akinek ha megemlítettem, hogy most éppen melyik márkás ruha tetszik, akkor ő pár napon belül belibegett a suliba, abban a ruhában amit én kinéztem magamnak. Nekem a szüleim nem adtak rá pénzt, soha nem is vehettem volna meg. Ellenben ő csak nyávogott egyet és kapott pénzt aztán mehetett vásárolgatni. Neki könnyebb dolga volt, de saját ötletei soha nem voltak, hogy most mit vegyen.
A pasim haverjai is hasonlóan működtek egy időben. Amikor ő vett egy biciklit, gitárt, vagy fényképezőgépet, nem egész 1 hónapon belül két haverjának is lett ugyanaz. Amelyiknek több volt a pénze, az a srác nyilván jobb gitárt vett, de alapvetően mindig őt majmolták.
Barátom is néha kiakadt ezen, hogy mért kel nekik mindig az ami neki? :D Hát figyelj, én nem tudom, de én azt láttam, hogy őt szerették a haverjai.
öcsémnek is van egy ilyen "barátnője". mindig veri magát mindenre, h jaaaaj, tegnap is elbactam 20 rongyot a plázában, vettem csini rucit, megyünk anyuékkal nyaralni a tengerpartra, szülinapomra kibérelünk egy klubot és ott lesz a buli. LOL. igazából egy normális barátja nincsen a lánynak, a pasija csak ürítőlyuknak tartja, és még csak nem is olyan észlény.
amióta így megjátssza magát, még azok is kerülik, akik eddig szóba álltak vele.
sztem te is barátkozz inkább értelmes emberekkel, akiknek a pénzen kívül is van élet.
Most jön a legjobb...
Most azt fogom napokig hallgatni hogy: jaj de jó anyuja beviszi magával a melóhelyére!
Azt hittem melózni végre, de nem, csak úgy hogy ne legyen otthon egyedül az érettségiszünetbe.
Én ezért utoljára 10 éves koromban rajongtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!