Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez kisemmizése a futókapcsolat...

Ez kisemmizése a futókapcsolatból született gyereknek? Csak szerintem nem?

Figyelt kérdés

Adva egy vállalkozó férfi, a pénze alatt is bőr van ezt aláírom. Huszonévvel ezelőtt volt egy kalandja a felesége, fia mellett, amiből fogant egy lány (nem mondom hogy ez az egy kalandja volt, de ekkor járt így). A gyereket a nevére vette, tartja vele a kapcsolatot, még a családban is benne van valamennyire, fizette a gyerektartást amíg tanult. 2 éve hagyta abba az egyetemet. Addig elég nagy összeget fizetett (150ezret). A lánynak közben vett egy új építésű lakást, kocsit. És ő "nyomta be" oda is ahol dolgozik (ha ügyes sokat kereshet)

Most úgy gondolja ennyivel letudta a pénz kérdést, örökséget. (Persze szerintem ha valami gond lenne akkor támogatná). De a vállalkozásból nem örökölne semmit. Az a fiáé.

Szerintem ez így teljesen korrekt, főleg úgy, hogy becsúszott gyerek volt. Persze nem kell meghajolni előtte, de amit "kellett" szerintem megtette.

A lány egyébként nem követelőzik tovább, de vannak a környezetében emberek akik próbálják belebeszélni, hogy ki lett semmizve, minden a testvéré. Közben vele nem olyan rossz a kapcsolatuk, de emiatt akár meg is romolhat. Én mindkettőt ismerem, a lánynak már elmondtam a véleményem. De érdekel, hogy mások hogyan látják a helyzetet?

2013. ápr. 30. 09:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
95%
"Szerintem ez így teljesen korrekt, főleg úgy, hogy becsúszott gyerek volt". Ebből a hozzáállásból minden kiderül... Szerintem a lányt hidegen hagyják ezek a pénzügyi dolgok, annál jobban bánthatja viszont ez a megalázó megkülönböztetés. Attól, hogy házasságon kívül született, még ugyanolyan gyerek, mint a másik, nem kellene ilyen stílusban megalázni, mert ő aztán a legkevésbé tehet arról, hogy meg kellett születnie...
2013. ápr. 30. 10:58
 12/17 anonim ***** válasza:
53%

10:58

"nem kellene ilyen stílusban megalázni,"

Engem is "megalázhatna" valaki egy lakással, meg havi 150ezerrel!!

:)

2013. ápr. 30. 11:15
 13/17 anonim ***** válasza:

Figyelj, a gyerekei köteles részért bármikor sorba állhatnak akkor is ha kitagadja bármelyiket...

Én örülnék neki, ha valamelyik szülőm is ennyire tudott volna gondoskodni rólam, hogy ház suli stb... Nem lenne több igényem feléjük...

Itt apuka kapott egy gyereket oké hogy nem lett kiverve belőle hanem ő csinálta, de ha választhat akkor szerinted így választ? Biztos szereti a lányt is mert gondoskodik de valahol mégis a fiát és a feleségét árulta el a félrelépéssel.. szerintem van különbség. De köteles rész jár a lánynak mindenből mindenképp. Szomszédék pont most nyertek pert... Kiakarták semmizni őket (joggal mert úgy püfölte anyját apját mintha muszáj lenne) nem volt rá bizonyíték és nyertek 20% az övék..

2013. ápr. 30. 11:27
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Sztem két dolgot el kéne választani egymástól.

1) Igen, én is örülnék neki, ha a szüleim tudtak volna nekem lakást venni, meg a támogatásból tudtam volna kocsit venni, benyomtak volna állásba. De itt nem erről van szó, hanem a testvérek közötti különbségtételről.

2) Egy házasságon kívüli gyerek semmivel sem különb, mint a házasságon belül született, ugyanúgy az emberünk gyereke, így jogilag úgy a korrekt, ha egyenlő részben osztoznak. Örökségből mindenképpen kellene adni a lánynak, mert ez így nagyon dehonesztáló és megalázó, hogy olyasvmiért büntetik kvázi, amiről ő nem is tehet igazából. Ha kizárnák az örökségből csak azért, mert "eleget támogattam a zabigyereket", azzal azt mutatnák neki, hogy ő ezzel nem ér annyit.

Az más kérdés, ha lemond a vállalkozásról, vagy megegyeznek a sráccal... de az nem fair, ha kitúrják.

2013. ápr. 30. 12:34
 15/17 anonim ***** válasza:
Örökségről szó sincs , hisz az apa él. A "jóakarók" talán azt szeretnék, ha már most is csurranna nekik? Nincs igazuk, most még minden az apáé, pont.
2013. ápr. 30. 14:53
 16/17 anonim ***** válasza:
0%
Az apa arra hagyja a vagyonát, akire akarja. Akár végrendelkezhet is, melyben mindent a fiára hagy. A lány nem lett kisemmizve, jóval többet kapott, mint a gyerektartás. Kíváncsi vagyok, vajon az anyja mennyire támogatta, mert elvileg a két szülőnek ugyanannyira kell kivenni a részét az anyagiakból, akár együtt élnek, akár nem. Szóval, ha anyuka 22E ft segélyt kap évek óta, nem várhat el az apától százezreket. A csaj szerintem jobb, ha nem követelőzik, mert ha nekem, mint apának ez a fülembe jutna, onnantól kezdve egy kanyi vasat nem kapna.
2013. ápr. 30. 16:01
 17/17 anonim ***** válasza:
Vállalkozást arra van értelme hagyni, aki konyít hozzá, és nem viszi csődbe az első évben. Nem derül ki, forintosítva mennyit ér az a vállalkozás és mennyit a kocsi meg a lakás, de nagyjából egyforma értékben kell részesülni a két gyereknek. (Az teljesen mindegy, hogy házasságba vagy azon kívül született. Az, hogy félrelépésből született, nem jelenti azt, hogy ő akkor most kevésbé létezik.)
2013. máj. 2. 01:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!