Ki a legfontosabb az életedben? Anyukád, a párod, vagy a gyerekeid?
Én is úgy gondolom, hogy normális családban az ember nem állít rangsort, hogy ki az első (és most nem olyan dolgokra gondolok, hogy kinek veszünk előbb cipőt, hanem, hogy melyik személy mennyire fontos emberileg).
Én mondjuk nagyon utálom a "megházasodtunk, gyerekünk van, külön család" vagyunk dolgot, mert egy családhoz igenis hozzátartoznak a nagyszülők, nagynénik, nagybácsik, unokatestvérek.
Szerintem azzal van a gáz, aki kijelenti, hogy neki kell az elsőnek lenni, jelen esetben anyósod... Nincs ilyen, hogy kinek KELL elsőnek lenni. Nekem sógornőm ilyen, hogy kikéri magénak, hogy tesómnak anyukámékkal is legyen kapcsolata, mert ők "külön család". Na ettől herótom van. Ilyet az mond szerintem, aki emberileg nincs olyan szinten, hogy a saját jó tulajdonságaival nyerje meg a másikat, és előírja neki, hogy mit KELL tennie, éreznie. Szánalmas szerintem, de hát ez csak az én véleményem, nem kell egyetérteni.
Anya, férj, gyerek... Mindegyik más minőségű kapcsolat, nem lehet összehasonlítani. Én nagyon anyás vagyok, mindent megbeszélek vele. De a férjemmel is. Nem tudnék fontossági sorrendet felállítani. A gyerekünk ugyebár megint egy más minőség, de én még csak most ismerkedek az anyasággal, szóval nem szeretnék rangsorolni semmiképp. Most nyilván ő tölti ki a napjaimat, de továbbra is érdekel a családom többi tagja.:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!