Ha az apa apasági nyilatkozatot sem tett, és a gyermek anyakönyvi kivonatában sem szerepel a neve, milyen jogi lépéseket tehet, ha az apaságát bizonyítani akarja?
Arról már ne is beszéljünk ha valakit terhesen vesznek el, ennek tudatában.
No de az utsó szó jogán: Sem biró, sem ügyészség nem bolygat meg egy rendezett családi körülményben és jogállásban lévő gyermeket, ha annak jogilag van apja.
Gondolom akik ilyen helyzetben vannak/voltak, nem véletlenül választották ezt a formát, vagy azért mert ismerték biológiai apuka "felelőségérzetét" "befolyásolhatóságát.
Bocsáss meg, kedves utolsó, de nekem a kérdésből nekem az jon le, hogy anyukanak fogalma nincs arról, hogy kit lehetne erre a lépésre rávenni, csak gondolkodik rajta, hogyan lehetne az apát torolni a képből.
Kedves érdeklődésedet a csaladi allapotomrol köszönöm, jelentem a kedvesem es a lányom jol megvannak. :)
"Kedves érdeklődésedet a csaladi allapotomrol köszönöm, jelentem a kedvesem es a lányom jol megvannak"
Gondolom ezért próbálsz más emberbe(kérdező) félelmet generálni:DD
Es attól az anyós megszűnik létezni, hogy Szabó Pisti helyett Kis Józsi lesz hivatalosan Andriska apukája?
Kedves kötekedő 45%os áruld mar el hol látod azt, hogy "félelmet akarok generálni"? Csupán leírtam, hogy minek mi a következménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!