Az, hogy egy nőt tisztel e a férje azon múlik, hogy ezt ki tudja e vívni magának, vagy pedig a férj természetén múlik és ha nem tiszteli a feleségét akkor lépni kell a házasságból?
Nagy szerelemnek indult a kapcsolatunk ezelőtt 14 éve .
Pár éve viszont a férjem elkezdett velem tiszteletlenül beszélni,hazugságai derültek ki ,interneten ismerkedett,ahol lehetséges találkáról írt a nőnek ,persze amennyire amatőr volt úgy felejtette a gépet ,mert felugrott mellőle.
Magamat vádoltam akkoriban,hogy biztosan én nem csinálok valamit jól és azért kacsingat másfelé,igyekeztem méginkább ráfigyelni .
Nyilvánvaló jeleket fedeztem fel arra vonatkozóan ,hogy már nem szerelmes belém,alig van köztünk együttlét,ebben az évben idáig kb 1x volt,de azt gondoltam,hogy a szerelem elmúltával is lehet szépen ,tisztelve egymást együttélnünk és szépen nevelnünk a két gyerekünket.
Képzettebb vagyok mint ő , nála előfordul,hogy hónapokig semmi munkája nincsen,leginkább én tartom fent a családunkat anyagilag is.
Mégsem tisztel ,tegnap például úgy jellemzett engem,hogy "A tyúk eszeddel nem tudsz gondolkodni " ...hozzáteszem,hogy világ életemben jeles tanuló voltam és diplomás vagyok ,ő pedig szakmunkásképzőt végzett,de persze ez nálam nem volt szempont ,mivel a szüleim is egyszerű ,dolgos,rendes emberek .
Nagyon el vagyok keseredve ...most jött el talán a pillanat ,hogy ideje elválni,vagy próbáljam a fogaimat összeszorítva tűrni ,hogy megaláznak ,sem tiszteletet,sem szeretetet ,sem pláne szerelmet nem kapok...már nem vitatkozom vele,meg sem próbálom meggyőzni,nem várom tőle,hogy megvígasztal ha szükségem van rá ha szomorú vagyok valami miatt,megtanultam,hogy tőle nem várhatok semmit azon kívűl,hogy a gyerekekkel foglakozik,szereti őket,a gyerekek miatt mit tegyek ?
Bevallom napok óta a felső emeletre is költöztem a kislányommal éjszakára fáradtságra hivatkozva ,míg ő a fiunkkal lent aludt ,már nincs erőm ahhoz,hogy elviseljem a közönyét ,tényleg igaz,hogy közönnyel ölni lehet .
Talán ettől is azt vártam,hogy visszatartson,hogy ne menjek,mert mellette a helyem,de persze nem történt semmi.
Nézd kedves válaszoló... nem hiszem, hogy naiv vagyok, de 14 év nem ér meg egy nyamvadt beszélgetést, arról, hogy még is milyen jövőt vár így a kérdező kedves férje?
Igen, sokkal nagyobb eséllyel lesz eredményes a beszélgetés, hogyha nyugis a hangulat, mintha egy hosszú melós és stresszes nap után házisárkány módjára letámadja a férjét. Ha már ennyit tűrt a kérdező, akkor talán az elkövetkezendő néhány napot még kibírja, amíg megtalálja a megfelelő alkalmat.
Ezen felül szerintem az ilyen komoly kérdésekre a válasz mindent elárul, ami megadhatja azt a bizonyos pontot a kapcsolat végére. Lehet egyetért abban, hogy a válás lenne a legjobb megoldás, avagy csak elpoénkodik rajta, akkor pedig tényleg nincs miről beszélni a továbbiakban.
Az is lehet hogy hatalmas vita lesz belőle. Nem ismerjük a kérdező párját és a kapcsolatukat sem. Az is lehet hogy csak egy gyökeres idióta a férfi és nem jut el az agyáig, hogy egy nőt nem csak megszerezni kell... Ha egyedül marad talán rájön mennyire is szerencsés volt, hogy ilyen feleséget fogott ki magának, aki ennyit nyelt és még ezek ellenére is próbált a kedvére tenni. Az más kérdés, hogy én ebben az esetben már nem fogadnám vissza.
Ergo én azt vallom egy beszélgetés még bőven belefér, senkit nem hajt a tatár, viszont az a beszélgetés komoly löket lehet a kapcsolat jövőjének irányát illetően.
Ismerem a típusát. Az ilyen ember ölni is képes, aki ennyire semmibe veszi a másik érzéseit.
Durva!
Férfi vagyok, én is részesének éreztem magam annak, amikor elszürkült, elsnasszosodott a kapcsolatunk. Én nem voltam ekkora gyökér, hogy társkeresőzzek, hogy hazudjak, hogy ne segítsek egészségügyi bajban, én inkább csak kicsit jobban belefordultam a laptopomba netezni a kelleténél.
Engem az rázott helyre, hogy a párom kilátásba helyezte a szétmenetelt, gondolkodási időt kért. Én ettől szedtem össze akkor magam.
Ennyit megtehetsz te is, hogy nem egyből nyissz váláséskész, de egy ébresztő próbát tehetsz. Ha meg akkor is balfas zkodik, akkor könnyebb neked is döntened. (Költözz vissza a szüleidhez egy kis időre, vagy csak mondd meg, hogy fontolgatod)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!