Ez már alkoholizmus? Mit tennétek a helyemben?
Kétnaponta egy (!) sör azért nem a világvége...
Szerintem ha az általam buliban elfogyasztott söröket havonta napokra lebontanám, nekem is kijönne átlagban kétnaponta egy. Mégsem vagyok alkoholista.
Ekkora ,ennyiseggel szerintem nincs gond, akkor van gond, ha enelkul mar nem tud meglenni, pl ha nem issza meg azt a mennyiseget ingerult lesz, hianyerzete lesz.
Napi 1 sor vagy 1-2 pohar bor egeszseges is. A sorben nagOn sok vitamin van.
Termeszetesen ez azert problema mert teged zavar, es o nem akar valtoztatni.
Ez olyan mintha nem akarna lehajtani a wc deszkat, pedig teged zavar, ugye onmagaban nem gond, ha nem hajtja le valaki maga utan, de mivel a parjat zavarja, ezert konfliktusforras, es nem is akar ezen valtoztatni...
Tehat ez meg nem alkoholizmus, de a problema adott, es nem is szeretnem kissebiteni, de ez meg nem "betegseg"
Melegben 1 sörrel nincs bajom,mióta bejöttem a gyümis sörök,én is megiszok egy dobozzal,hűsít.
A bor már érdekesebb,az már érezhető ha fél litert megivott,azt szóvá tenném (bár nem fenyeget ilyen veszély,nem szereti,sört se issza meg sokszor az egész dobozzal)
Az alkoholizmusnál nem a mennyiség, hanem a rendszeresség a mérvadó. Az is baj, hogy náluk ez a családi minta, ebben nőtt fel, neki ez a normális. Ő nem látja, hogy ez probléma, de mégiscsak az, ha még veszekedtek is emiatt.
Engem biztos zavarna...
Kétnaponta 1 doboz sör vagy 2 pohár bor az nem sok. Ne légy ennyire merev. A franciák minden étkezésnél megisznak egy pohár bort.
Néha lehet lazítani.
# 8
Ott a pont. Barátnőmék rendszeresen elfogyasztanak egy-egy pohár MINŐSÉGI bort a vacsorához, ebédhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!