Jogos, hogy nem köszöntöm fel apámat a születésnapján, ha pár nappal ezelőtt kést fogott rám?
Kezet emeltem rá??????? Az hogy elrúgtam a lábammal a kezét, hogy ne üssön meg? Azért hagy legyen már bennem annyi méltóság, hogy 18 évesen ne engedjem meg apámnak, hogy üssön. Minden tisztelet hiányzik belőlem? Én kérek elnézést, amiért nem tisztelem a világsuttyó, sötét apámat, aki évek óta nyomoréknak hív, és minden helyzetben arra törekszik, hogy hogy alázhatna meg mások előtt.
Mint mondtam, nem mentegetem magam: utálok takarítani és nem is fogok az ő házukban, már csak daccból se teszem. Ez az én defektem.
"Majd megtudod, ha saját gyerekeid lesznek." Tipikus szöveg :)) Mit tudok meg? Annyit már biztos megtudtam, hogyha nap mint nap megalázom a gyerekemet, akkor ne csodálkozzak, hogy gyűlölni fog.
Ez egyértelműen nevelési hiba.
A te hibád is, de elsősorban a szüleidé, hogy nem tanítottak meg besegíteni a házimunkába, nem tudnak nevelni.
És amikor tehetetlenek, akkor jön az agresszió, és a félelem keltés, hogy elérjék a céljukat, mert képtelenek normálisan megoldani. Nincsenek keretek lefektetve, ígéretek nincsenek betartva, a szavaknak nincsen súlya, nincs hitele, mert úgysem az lesz, amit mondanak, csak beszélnek a levegőbe.
Szóval, egy idő után tényleg felelősséget kell vállalnod magad után, sokáig már nem leszel gyerek, nem várhatod el, hogy még 10 évig eltartsanak.
Bár, az tény, hogy senki sem önszántából születik, tehát a szülő kötelessége felnevelni és eltartani, és nem a gyerek hibája, hogy enni kér.
De, mondom, te már nem leszel sokáig "gyerek", még pár év, és nyugodtan kirakhatják a szűrödet.
Elhiheted, hogy nekem se öröm a világ legnagyobb szőrszálhasogatójával együtt élni, aki minden olyan dologba is beleköt, ami normális apának eszébe se jutna, pl hogy miért alszok zokniban (szerinte ez ELVONTSÁG!), miért van rajtam pulóver, amikor szerinte meleg van, miért ezt meg azt nézem a tv-ben, miért csak fekete nadrágot vagyok hajlandó felvenni, miért nem szeretem a csiricsáré pólókat, stb. Agyrém. Szóval nekem is életcélom minél hamarább elköltözni onnan, nem aggódj, de azért nem fogok gyorsan lecsapni a legközelebbi utcaseprői munkára.
"A te hibád is, de elsősorban a szüleidé, hogy nem tanítottak meg besegíteni a házimunkába, nem tudnak nevelni." Ezt én magam is így gondolom, és megmondtam nekik is.
dani900 válasza: igazat adok.
Én átéltem/átérzem a helyzeted. Rosszabb családban nőttem fel, mert nevelőapám volt, ivott, gépezett.
Én is sokat tanultam, sokszor már csak akkor tudtam ha aludtak, mivel az is baj volt, ha ég a villany.:)
S hétvégén suli mellett mostam, takarítottam. Végül is nem bántam meg, hogy megcsináltam, mert én is ott laktam, az én érdekem is volt, milyen tisztaság vesz körül.
Alap dolgokat meg lehet csinálni, pl. a saját szobádat. Főzni meg majd megtanulsz, ha lesz párod.:)
Mindenféle sértés nélkül: borzasztó megkeseredett vagy és szörnyű világkép alakult ki benned, ez gondolom a neveltetésed miatt van. Nem normális amit apukád csinált, de az sem hogy te dacból "márcsakazértisem" nem takarítasz és nem csinálsz semmit, mikor tudod hogy pontosan emiatt vannak a balhék. Magyarul provokálod az ilyen helyzeteket.
Menj el szakemberhez mert ez a későbbi életviteleden is meg fog látszani.
Azért borzasztó, hogy mennyien úgy gondolják, hogy egy szülő bármit megtehet a gyerekével, mert az ő tulajdona. Kapja a gyerek az alázást egész életében, és aztán ő a hálátlan, mert nem tiszteli azt, aki őt sem tiszteli.
Aki nem ad tiszteletet, az ne várjon cserébe se.
A pici gyerekek imádnak segíteni, szeretik fontosnak érezni magukat, örülnek, ha megdicsérik. Ha ez a lány nem kapott szeretetet, törődést, tiszteletet, akkor rohadtul nem kell csodálkozni, hogy gyűlöli az apját. Az ilyen szülőtől azt kell megtanulni, hogy milyen NE legyél.
A házimunkába próbálj kicsit besegíteni, már csak a békesség kedvéért. Legyél te az okosabb!
Olyanokkal meg ne dobálózzatok már, hogy ha nem tetszik, el lehet menni otthonról. Azért ez nem olyan könnyű...
Ja még annyi, hogy nem attól lesz valaki apa, hogy megcsinálja azt a gyereket, és nem attól anya, hogy megszüli.
tegnap 22:37-as választ írtam, Akik lepontoztak azok megindokolnák, hogy miért tették? Komolyan kíváncsi vagyok rá. Érdekel, hogy mit ronthattam el gyerekkoromban.
Ja, hogy kimostam a ruháim, mert nem akartam koszosba menni a suliba?
Engem is vertek, sőt meg is fenyegetett a nevelőapám, hogy megöl. Gyámhatóság semmit nem tett.
18 évesen elköltöztem, dolgoztam, s lediplomáztam.
De lehet én csináltam rosszul a pontok alapján. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!