Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha az iskolába 4-est kapok...

Ha az iskolába 4-est kapok otthon mindig nagyon leszidnak: ordítoznak büntetés stb. Mit tudnék tenni? ( bővebben lent )

Figyelt kérdés
Alsóban és 5.-ben mindig kitűnő voltam de azért nehezebb a 6. mint az alsó de ők nem értik meg. mindig jól leordítanak de hát akárhogy is megtanulok nem tudok mindig 5-öst kapni. Ez már nagyon kikészít néha azon is gondolkodtam, hogy egy pár napra eltűnök de ezt kivertem a fejemből.

2013. ápr. 25. 19:13
1 2
 11/20 jajjnemar válasza:
95%
Jézusom. Ha az én szüleim ilyenek lennének. Sosem értettem, hogy miért kell a jegyeken fennakadni. Semmit nem jelent, hogy 5-öst kapsz vagy akár 2-est. Az év végi jegyed ne legyen 3-asnál rosszabb és már jól elleszel. Semmit sem mutat amúgy, hogy az iskolában valaki 5-ös. Lehet az szimplán szorgalom, nem kötelező, hogy tudás is legyen mögötte. De érdekes mód én a hármas jegyeimmel kiemelkedő központit írtam középsulis felvételire és az érettségiben is csak 4-es 5-ös van. Pedig év végén még ketteseim is voltak. Buhúúú. A lényeg az, hogy akkor teljesíts, amikor az tényleg számít. Amúgy egy idő után szerintem ráunnak az ordítozásra, viszont addig is fel se vedd. Amíg úgy érzed, hogy te mindent megtettél amit csak bírtál addig igenis neked van igazad.
2013. ápr. 25. 19:59
 12/20 A kérdező kommentje:
anyukám mindig kitűnő volt most 40 éves még mindig egyetemre jár apukám pedig örült ha megvolt a kettes nem lehet velük normálisan beszélni mert ha megszólalok már szemtelen pofátlan vagyok
2013. ápr. 25. 20:01
 13/20 jajjnemar válasza:
100%
Ismerős, nekem is ugyanilyen szituációim voltak, de ráuntak. A lényeg még mindig az, hogy amíg neked megfelel és úgy érzed mindent megtettél addig okés a helyzet. Engedd el a füled mellett az ordítozást, akár lázadj is egy kicsit, lassan abba a korba érsz amúgy is. Mellesleg manapság mivel büntetnek mégis?
2013. ápr. 25. 20:10
 14/20 anonim ***** válasza:

Kérdező,ebben az esetben a következőket tudod tenni

Édesapádnak ezt mondod ha beszól:

"Pont te pofázol a kegyelemketteseddel?"

Oké,apud kihúzva

Anyukád már keményebb dió.Van róla írásos bizonyíték hogy ő sosem kapott ötösnél rosszabb osztályzatot?

2013. ápr. 25. 20:25
 15/20 anonim ***** válasza:

Az én szüleim szakmunkásképzést végeztek, és mindig nagyon haragudtak, ha rossz jegyet hoztam. Sosem ordibáltak, de mindig nagyon csalódottak voltak, néha pedig kaptam büntetést (nem volt tv-zés, nem mehettem le játszani az udvarra...). De tudtam, hogy értem haragszanak, nem rám. Ez nagy különbség. Mindig fájt, ha csalódottak voltak, és azért tanultam, hogy mosolyogjanak. Most már magamért, de ez hosszú út volt...

Tudom, hogy a hatodik nehéz, emlékszem, végig kitűnő voltam, kivéve azt az évet, akkor lett három négyesem, tudom miről beszélsz.

Mondd meg nekik, hogy kihozol magadból mindent, és ennyire vagy képes, de igyekszel, mert tudod, hogy fontos. Nem lehet mindenki a legjobb, de mindenki lehet magához mérten a legjobb. Erre törekedj, és lássák is rajtad, hogy magadért törekszel.

Az is jó ötlet, hogy megkéred őket, hogy segítsenek, elvégre még csak általános iskolás vagy, annyira nem lehet nehéz az anyag, hogy ne tudjanak kikérdezni...

Sajnos nem mindenki meggyőzhető, erre is fel kell készülnöd. Akkor tanulj csak tovább, és valahogy próbáld nem olyan komolyan venni, ha mérgesek.

Remélem tudtam segíteni :)

2013. ápr. 26. 00:26
 16/20 anonim ***** válasza:

10: Meglepődnék, ha orvosira járnál hármas matek érettségivel és négyes irodalommal....

Kérdező, pár négyes mindenkinek becsúszik, ez van. Próbálj meg leülni a szüleiddel, és elmondani nekik, hogy ha leszidnak egy négyes miatt akkor csak feszültebb leszel. A négyesnek a nevében is benne van, hogy jó. Mindenkinek vannak rosszabb napjai, egyszerűen nem lehet mindig 100%-on teljesíteni. Viszont ne tűnj el és ne csinálj semmi butaságot, mert azzal csak rontanál a helyzeten és akár magadat is veszélybe sodornád.

2013. ápr. 27. 13:16
 17/20 anonim válasza:

Szerintem hosszútávon mindenképpen megéri ez. Megértem a szüleidet, én emiatt lettem maximalista, és folyamatosan céltudatos, ha a szüleid már nem "izélnek" emiatt, akkor is bennedmarad a maximalizmus, hosszútávon iszonyatosan megéri ez! Örülj neki, szokj hozzá, ne legyél töketlen! És ennek köszönhetően mindent elfogsz érni az életben.

A kétkedőknek meg annyit hogy a maximalista ember nem boldogtalan, és ideggel teli az élete, ez ccsupán az egyéntől függ. Nem fogsz belehalni abba hogy tanulsz!

2013. ápr. 27. 15:44
 18/20 anonim ***** válasza:
16-os: nem orvosira járok. megnyugodhatsz. ha megszakadok se kerülnék be oda.
2013. ápr. 28. 18:02
 19/20 A kérdező kommentje:
hát olyasmi a büntetés h nem gépezhetek és nem mehetek el sehova a haverokkal. és anyukámnak is voltak négyesei szval nem értem
2013. ápr. 30. 15:35
 20/20 anonim ***** válasza:

Detto anyám. Ő ugyanezt csinálta. El is érte vele, hogy soha nem mondtam el a jegyeimet, hazudoztam össze-vissza így legalább csak évente 2-3 alkalommal a szülőik után volt balhé.

Amikor mindezt úgy igazán meg tudtuk beszélni az mostanában volt, mikor az unokájával akarja ugyanezt eljátszani én meg nem hagyom. Tudtam, hogy megbántom de csak elmondtam neki, hogy mennyire rossz volt ez nekem anno. Meg is értette, de ő is elmondta, hogy csak jót akart, hogy vigyem valamire stb...

Szerintem te ne várj eddig, próbáld elmondani, hogy mennyire bánt ez téged és hogy próbálsz mindent megtenni, de hát nem lehet mindig mindenki kitűnő + Magyarországon a boldoguláshoz a kapcsolatokra legalább akkora szükség van mint a tanulásra ha el akarsz érni valamit.

2013. okt. 10. 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!