Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meg lehet mondani egy 11 éves...

Meg lehet mondani egy 11 éves fiúnak nyaralás alatt, hogy este 9-ig van közös program utána csendespihenő? Többi lent.

Figyelt kérdés

Férjem 11 éves kisfia is jön velünk nyaralni. Nekünk egy 3 és egy másfél éves kisgyerekünk van, akik 8-kor aludni mennek.

Már három éve úgy néz ki a nyaralás, hogy párom gyereke akkor megy aludni, amikor mi, így kvázi semmi időnk nem jut egymásra a férjemmel.

Hogyan lehet ezt finoman megmondani neki? Ti mit csinálnátok?

2013. ápr. 25. 14:51
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Várok még ötleteket, véleményeket.
2013. jún. 2. 22:40
 22/25 anonim ***** válasza:
87%

Nekem az a momentum ütött szöget a fejembe, hogy napközben a kicsik foglalnak le titeket, este meg a nagy. Tehát a megoldás, hogy a nagyot kell eltüntetni az estétekből.

Miért pont őt? Miért nem a kicsiket tünteted el a napközbeni időből akkor?

Persze ez ironikus kérdés, de talán érted mire gondolok. Ha napközben nincs idő a nagyra és este sem kaphat tőletek egy kis figyelmet, akkor valójában ő mennyire is számít?

Persze ezzel nem mondom azt, hogy nem jogos az igényetek, hogy együtt lehessetek. De szerintem hibát követtek el, ha a saját igényetek kielégítését a nagyobb gyerek ugyancsak jogos igénye elé helyezitek.

De hogy ötleteket adjak: Napközben kell a naggyal is ugyanannyit foglalkozni, mint a kicsikkel! Ha máshogy nem megy, akkor egy-egy napra keressetek bébiszittert (3 és másfél évest már fél napra rá lehet bízni másra) és csak a naggyal menjetek el közös programra a kicsik nélkül. Szerintem ennek bele kellene férnie.

Így a nyaralás végére a nagy is elmondhatja, hogy milyen jó volt neki, együtt lehetett veletek, ezt és ezt csinálhatta szabadon a kistesók nélkül!

Jéé a végére csak azt javasoltam, amit az elején költői kérdésnek szántam....

2013. jún. 3. 04:23
 23/25 Amado atya ***** válasza:
Jöhet a negatív megítélés -én egyetlen gyereket se vinnék magammal, 3 év után hadd legyen egy olyan üdülés, ahol csak mi ketten vagyunk.
2013. jún. 3. 11:12
 24/25 A kérdező kommentje:

22-es válaszoló

nagyon félreértettél. Nem a gyerekeket akarom eltűntetni, hanem időt szeretnék a férjemmel kettesben. Ha napközben eltűntetem a kicsiket (ahogy te javasoltad) akkor az miért jó nekem? Hogy vagyok együtt a férjemmel? Este tudnánk megoldani, amikor a gyerekek már ágyban vannak.

Valószínű nem olvastad el a kommentjeimet (tudom, hosszú a topic) ezért leírom mégegyszer.

-Sokszor vagyok a kicsikkel hármasban, hogy az édesapja el tudja vinni a nagyot külön programra. Tehát az ő szükségleteinek megfelelő program is van, külön a kicsiktől.

-A kicsik fél8-8-kor lefekszenek aludni, így ha a nagy 9-kor megy aludni, még így is van egy óra minden este, amikor csak ő van velünk.

-Ez a nyaralás majd egy hónap. A nagy még nem annyira nagy, hogy addig maradjon fenn, amíg jól esik egy hónapon keresztül.

Utolsó válaszoló,

tényleg jó lenne a kettesben való kikapcsolódás, de ez ebben az évben már nem megvalósítható. Így ezt az egy hónapot kell úgy megoldanunk, hogy mindenkinek jó legyen.

2013. jún. 3. 14:40
 25/25 anonim ***** válasza:

Akkor bocsi (22-es voltam). Úgy értelmeztem, hogy a nagyra semmi külön idő nem jut. Neki napközben végig alkalmazkodni kell, mert a kicsik a hangsúlyosabbak és akkor nem marad más számára csak az este.

Milyenek amúgy a körülmények? Vannak különszobák? Van terasz? Tűzrakó hely meg ilyenek? El tudnám képzelni pl. hogy este tüzet raktok, bográcsoztok...8-kor te elmész lefekteted a kicsiket, majd visszajössz, fél órát még ültek hármasban a tűz körül...majd apa megkéri a fiút, hogy menjen aludni, mert most a romantika percei jönnek (ha fogékony a srác össze is lehet vele kacsintani)....

Szóval nem kapitányi határozottsággal és előre leszabályozott követelményként, hanem egy kellemes kis közös este után olyan magától értetődően történjen az ágyba küldés...

2013. jún. 3. 15:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!