Meg lehet mondani egy 11 éves fiúnak nyaralás alatt, hogy este 9-ig van közös program utána csendespihenő? Többi lent.
Férjem 11 éves kisfia is jön velünk nyaralni. Nekünk egy 3 és egy másfél éves kisgyerekünk van, akik 8-kor aludni mennek.
Már három éve úgy néz ki a nyaralás, hogy párom gyereke akkor megy aludni, amikor mi, így kvázi semmi időnk nem jut egymásra a férjemmel.
Hogyan lehet ezt finoman megmondani neki? Ti mit csinálnátok?
Nekem az a momentum ütött szöget a fejembe, hogy napközben a kicsik foglalnak le titeket, este meg a nagy. Tehát a megoldás, hogy a nagyot kell eltüntetni az estétekből.
Miért pont őt? Miért nem a kicsiket tünteted el a napközbeni időből akkor?
Persze ez ironikus kérdés, de talán érted mire gondolok. Ha napközben nincs idő a nagyra és este sem kaphat tőletek egy kis figyelmet, akkor valójában ő mennyire is számít?
Persze ezzel nem mondom azt, hogy nem jogos az igényetek, hogy együtt lehessetek. De szerintem hibát követtek el, ha a saját igényetek kielégítését a nagyobb gyerek ugyancsak jogos igénye elé helyezitek.
De hogy ötleteket adjak: Napközben kell a naggyal is ugyanannyit foglalkozni, mint a kicsikkel! Ha máshogy nem megy, akkor egy-egy napra keressetek bébiszittert (3 és másfél évest már fél napra rá lehet bízni másra) és csak a naggyal menjetek el közös programra a kicsik nélkül. Szerintem ennek bele kellene férnie.
Így a nyaralás végére a nagy is elmondhatja, hogy milyen jó volt neki, együtt lehetett veletek, ezt és ezt csinálhatta szabadon a kistesók nélkül!
Jéé a végére csak azt javasoltam, amit az elején költői kérdésnek szántam....
22-es válaszoló
nagyon félreértettél. Nem a gyerekeket akarom eltűntetni, hanem időt szeretnék a férjemmel kettesben. Ha napközben eltűntetem a kicsiket (ahogy te javasoltad) akkor az miért jó nekem? Hogy vagyok együtt a férjemmel? Este tudnánk megoldani, amikor a gyerekek már ágyban vannak.
Valószínű nem olvastad el a kommentjeimet (tudom, hosszú a topic) ezért leírom mégegyszer.
-Sokszor vagyok a kicsikkel hármasban, hogy az édesapja el tudja vinni a nagyot külön programra. Tehát az ő szükségleteinek megfelelő program is van, külön a kicsiktől.
-A kicsik fél8-8-kor lefekszenek aludni, így ha a nagy 9-kor megy aludni, még így is van egy óra minden este, amikor csak ő van velünk.
-Ez a nyaralás majd egy hónap. A nagy még nem annyira nagy, hogy addig maradjon fenn, amíg jól esik egy hónapon keresztül.
Utolsó válaszoló,
tényleg jó lenne a kettesben való kikapcsolódás, de ez ebben az évben már nem megvalósítható. Így ezt az egy hónapot kell úgy megoldanunk, hogy mindenkinek jó legyen.
Akkor bocsi (22-es voltam). Úgy értelmeztem, hogy a nagyra semmi külön idő nem jut. Neki napközben végig alkalmazkodni kell, mert a kicsik a hangsúlyosabbak és akkor nem marad más számára csak az este.
Milyenek amúgy a körülmények? Vannak különszobák? Van terasz? Tűzrakó hely meg ilyenek? El tudnám képzelni pl. hogy este tüzet raktok, bográcsoztok...8-kor te elmész lefekteted a kicsiket, majd visszajössz, fél órát még ültek hármasban a tűz körül...majd apa megkéri a fiút, hogy menjen aludni, mert most a romantika percei jönnek (ha fogékony a srác össze is lehet vele kacsintani)....
Szóval nem kapitányi határozottsággal és előre leszabályozott követelményként, hanem egy kellemes kis közös este után olyan magától értetődően történjen az ágyba küldés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!