Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meg lehet mondani egy 11 éves...

Meg lehet mondani egy 11 éves fiúnak nyaralás alatt, hogy este 9-ig van közös program utána csendespihenő? Többi lent.

Figyelt kérdés

Férjem 11 éves kisfia is jön velünk nyaralni. Nekünk egy 3 és egy másfél éves kisgyerekünk van, akik 8-kor aludni mennek.

Már három éve úgy néz ki a nyaralás, hogy párom gyereke akkor megy aludni, amikor mi, így kvázi semmi időnk nem jut egymásra a férjemmel.

Hogyan lehet ezt finoman megmondani neki? Ti mit csinálnátok?

2013. ápr. 25. 14:51
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom mennyire férne bele az időtökbe, anyagi keretbe, stb, de szerintem egy évben egyszer elmehetnétek egy 1-2 napra csak kettesben is, hogy végre egymásra is legyen időtök és akkor ha a gyerekek veletek vannak, akkor ők maximálisan élvezhetik és lehet a nagy az apjával sokat, és külön te is jól jársz és a párod figyelme csak a tiéd lesz.
2013. ápr. 25. 15:31
 12/25 A kérdező kommentje:

Igen, erről is volt szó, de ebben az évben már valószínű nem fogjuk tudni megoldani.

Illetve a férjem mindig akkor veszi ki a szabadságát, amikor megkapja a fiát nyáron, ami azért majd egy hónap idő. Olyan sok szabi nem marad utána.

Szóval most erre a nyaralásra kellene valami tipp, hogy hogyan oldjuk meg, hogy a kecske is jóllakjon meg a káposzta is megmaradjon.

2013. ápr. 25. 15:34
 13/25 anonim ***** válasza:
90%
Magyarán egy hónapig nyaraltok és addig veletek van a nagy is?
2013. ápr. 25. 15:37
 14/25 A kérdező kommentje:
Igen.
2013. ápr. 25. 15:53
 15/25 anonim ***** válasza:
93%
Hát 1 hónap nagyon sok, meg eleget van napközben az apjával, akkor simán elküldhetnétek aludni előbb is azért.
2013. ápr. 25. 15:58
 16/25 anonim ***** válasza:
93%
Egy hónap alatt szerintem férjed is megértheti, hogy egy héten 1-2 nap hamarabb menjen aludni, amikor kettesben lehettek. ez nem nagy kérés szerintem.
2013. ápr. 25. 16:10
 17/25 anonim ***** válasza:
90%
Meg lehetne neki mondani, de szerintem a férjed dolga lenne és ha jól értem ő (mármint a férjed) nem ezt szeretné.
2013. ápr. 25. 16:55
 18/25 anonim ***** válasza:

Én gyerekem 11 éves, és hétvégén és hétköznap is 8-fél 9-kor megy aludni, így lett szoktatva, és igényli is.

Nyaraláskor, vakáció alatt néha van engedmény, de nem minden nap!

2013. ápr. 25. 21:08
 19/25 anonim ***** válasza:
Esetleg ha megengedhetitek magatoknak, akkor egy-egy napra bébiszitter mind3 gyereknek? Nem tudom hova jártok nyaralni, de a legtöbb hotelban van rá lehetőség, vagy tudnak ajánlani valakit. És akkor elmehettek egy jót sétálni/ebédelni/beszélgetni és mielőtt mennétek a gyerekekért, akkor még fel lehet menni kicsit a szobába felnőttes tevékenységet folytatni a nap megkoronázásaként.
2013. ápr. 26. 08:46
 20/25 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a válaszát!

Szerintem a férjem részéről az a gond, hogy ha eddig sokáig maradhatott fenn, akkor most milyen indokot mondjon a korábbi lefekvésre/elvonulásra.

Na meg az is igaz, amit az egyikőtök írt, hogy sokszor a nyúl viszi a vadászpuskát, ami szerintem az ilyen hétvégi gyerekeknél úgymond "normális" vagyis érzik, hogy a szülő próbál kompenzálni és ezt ki is használják, nem rosszindulatból hanem mert megtehetik.

Viszont számomra ez így nem jó, úh valahogy változtatni kell.

2013. ápr. 26. 12:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!