Szerintetek nem lenne egyszerűbb "visszaadni" egy örökbefogadott gyereket - ha még ő is kicsi - ha saját születik, mint különbséget tenni egy egész életen át?
Persze tudom, hogy nem úgy működik, hogy visszaadom, mert már nem kell. De van egy ismerős házaspár ahol nagyon rossz példát látok. Másfél-két év a korkülönbség az örökbe fogadott és saját gyerek között. Most már nagyobbak, de mindig érződött, hogy különbséget tesznek közöttük. A kicsi is elég zsarnok vele, mert érzi, tudja jól, hogy nyeregben van. Még olyan kicsi volt a nagy is, nem kellett volna neki inkább egy másik, szerető családot biztosítani, ha tudták hogy nem képesek egyformán bánni velük?
Hozzátartozik az egészhez, hogy ismerek másik hasonló családot, ott 1 év van a fiúk között. Egyformán szeretik, bánnak velük. Bár ők egy olyan család akikre ha ránézel tudod hogy kerek egész minden velük.
De ha tudod, ismered magad annyira, hogy nem tudsz egyforma szeretettel fordulni a gyerekek felé akkor miért nem lehet ezt beismerni?
Szerintem a gyereknek is sokkal jobb lenne. Ha 1,5 - 2 évesen érné is őket változás, de hosszabb távon jobb lenne, ha nem a megkülönböztetésben nőnének fel. Persze előfordulhat ez biológiai testvérek között is, de tudni hogy miért van ez így, miért a tesó a kedvenc szörnyű lehet. Hogyan is tudná feldolgozni ilyen esetben hogy örökbefogadott?
Szia!
Úgy láttam, hogy senki sem írt a másik oldalról, így megteszem én.
Örökbefogadott vagyok, és volt egy időszak az éltemben, amikor könyörögtem, h vigyenek vissza, felejtsük el egymást, és mindenkinek jó lesz.
Nálunk anyuval nem igazán volt probléma, de együtt éltünk a nagyszülőkkel, akiknek nem tetszett, "hogy a lányuk idehozta ezt a kis k.rvát, a nyakukra". Voltam 9 éves, mikor ez a mondat elhangzott.
Anyu csak évekkel később lépett, elköltöztünk, addigra volt otthon minden, nem részletezném, csúnya dolgok történtek.
A csavar a dologban, h 1 hónappal a költözésünk után, ők jöttek a "nyakunkra", nem bírták ellátni magukat, így végül odaköltöztek hozzánk, folytatódott minden tovább, azzal a különbséggel, h én addigra elvadultam, agresszív lettem, ekkor voltam 13 éves.
A helyzet akkor rendeződött kissé, mikor 14 évesen eltemettünk mamát, akkor már csak nagyapámmal szemben kellett megvédeni magam, 15 éves voltam, amikor újból ököllel nekem jött, visszalöktem a fotelba, h bocs,de ezek az idők elmúltak már, h hagyom magam. 18 éves voltam, nagykorú, mikor papa meghalt, itt megjegyezném, h mindkettőjüket az utolsó években pelenkáztuk, etettük, elláttuk, és ekkor szabadultam fel az állandó bántalmazásból. A gyerekkoromat tönkretették, de a felnőttkoromat nem hagytam, ma már emelt fővel járok, lediplomáztam, családom van, és ritkán vannak rémálmaim.
De azt hozzá kell tegyem, h bizony ma is összeszorul a gyomrom, ha olyanokat olvasok, ami a linkelt kérdésben is benne van, hogy ki tudja, h milyen géneket örökölt a gyerek, ezért nem fogadnak pl örökbe gyereket. Én az életem nagy részét ebben vergődve éltem le, én voltam az a gyerek, aki azért kapott zsebpénzt, mert mama valahol olvasta, h kell adni, különben úgyis meglopom majd őket, ha késtem fél órát a suliból, mert elbeszélgettem az időt, akkor biztos kurv.lkodni voltam, mindezt 10-12 évesen, úgy, h hogy kitűnő tanuló voltam, sorra nyertem versenyeket, és minden ismerősöm szerint csendes, zárkózott gyerek voltam.
Néha ezt oldalt is kéretik meghallgatni, sosem lehet tudni, h kiből mi lesz, és hogy miért válik egy kezelhető kisgyerekből elvadult kamasz.
Egyébként a környezet szinte mindig süket és vak, a szomszédok pontosan tudták, hallották, h mi folyik otthon, amikor anyu dolgozni volt, az iskolában a tanárok látták, h kék-zöld a karom, h elkapom a fejem, ha meg akarnak simogatni, h összerándulok, ha a hátamhoz érnek.
Jól kipanaszkodtam magam, bocsi érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!