Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen gyakori manapság a...

Milyen gyakori manapság a házassági szerződés? Mondjuk 10 házasságból hánynál van a ti baráti, rokoni körötökben?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 25. 10:57
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
75%

"Lehet, hogy én vagyok naiv, vagy hülye, de nem értem miért kell már az esküvő előtt arra játszani, hogy mi lesz majd, ha elválunk? Akkor minek kell összeházasodni? Szerintem ez a bizalomról is szól."

A baj előtt egy perccel még nem volt baj. Micimackó

2013. ápr. 25. 18:38
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Az ismerettségi körömben nincs, pontosabban nem tudok róla, hogy valakinek lenne házassági szerződése.

Nekünk sem lesz, mert nem lenne mit beleírni, nincs min osztozkodni.

2013. ápr. 25. 21:43
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Amely dolgok házasságkötés előtt valamelyik félnek a nevén vannak (ingatlan, bizonyított ingóság), az a törvény szerint is külön vagyonnak számít. A házasságkötés időpontjától "ketyeg" az, amit kettőjük keresetéből vettek. Ez már vita tárgya lehet, ám ha az egyik fél 1 Ft-ot feccol a közösbe nem számít, az feleződik, vagyis közös bevételnek számít. Pl. nőknél a háztartási munka minimálbér szintű keresetnek számít, de ugyanúgy férfinél is keresetnek számít, ha "házilag" a közös otthon "tatarozását" elvégzi.

Ha közösen vettek lakást, az már közösnek számít. Egy házasság nem arról szól, hogy a másikat netán kihasználom, dirigálom, felügyelem. A házasság egy gazdasági közösség, ahol az utód számára teremtünk létbiztonsági feltételeket.

Viszont amennyiben már a házasságkötés elején kiderül, hogy az egyik fél uralkodni akar a másikon, ki akarja sajátítani, ki akarja használni, fittyet hány a másik személyiségére, azt el kell felejteni. Súlyos következményei lehetnek. Mert mint tudjuk, a szerelem elmúlik, de kérdés, hogy a szeretet, egymás megbecsülése lép-e a helyébe? Csak javaslat: az első, belső negatív megérzésed rögtön megmondja (hallgass rá), hogy a másik fél utazik-e vélt haszonra, vagy pedig Te kellesz neki, úgy ahogy vagy! Mindenáron nem kell házasságot kötni!!! Évekig heverheted, ha bizalmaddal visszaélnek!

2013. máj. 2. 08:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!