Milyen gyakori manapság a házassági szerződés? Mondjuk 10 házasságból hánynál van a ti baráti, rokoni körötökben?
"Lehet, hogy én vagyok naiv, vagy hülye, de nem értem miért kell már az esküvő előtt arra játszani, hogy mi lesz majd, ha elválunk? Akkor minek kell összeházasodni? Szerintem ez a bizalomról is szól."
A baj előtt egy perccel még nem volt baj. Micimackó
Az ismerettségi körömben nincs, pontosabban nem tudok róla, hogy valakinek lenne házassági szerződése.
Nekünk sem lesz, mert nem lenne mit beleírni, nincs min osztozkodni.
Amely dolgok házasságkötés előtt valamelyik félnek a nevén vannak (ingatlan, bizonyított ingóság), az a törvény szerint is külön vagyonnak számít. A házasságkötés időpontjától "ketyeg" az, amit kettőjük keresetéből vettek. Ez már vita tárgya lehet, ám ha az egyik fél 1 Ft-ot feccol a közösbe nem számít, az feleződik, vagyis közös bevételnek számít. Pl. nőknél a háztartási munka minimálbér szintű keresetnek számít, de ugyanúgy férfinél is keresetnek számít, ha "házilag" a közös otthon "tatarozását" elvégzi.
Ha közösen vettek lakást, az már közösnek számít. Egy házasság nem arról szól, hogy a másikat netán kihasználom, dirigálom, felügyelem. A házasság egy gazdasági közösség, ahol az utód számára teremtünk létbiztonsági feltételeket.
Viszont amennyiben már a házasságkötés elején kiderül, hogy az egyik fél uralkodni akar a másikon, ki akarja sajátítani, ki akarja használni, fittyet hány a másik személyiségére, azt el kell felejteni. Súlyos következményei lehetnek. Mert mint tudjuk, a szerelem elmúlik, de kérdés, hogy a szeretet, egymás megbecsülése lép-e a helyébe? Csak javaslat: az első, belső negatív megérzésed rögtön megmondja (hallgass rá), hogy a másik fél utazik-e vélt haszonra, vagy pedig Te kellesz neki, úgy ahogy vagy! Mindenáron nem kell házasságot kötni!!! Évekig heverheted, ha bizalmaddal visszaélnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!