Az Asztalos vezetéknév nem feltétlenül cigánynév? Ugye, nincs cigány ősöm?
Az egyik dédmamám Asztalos volt, és a fia (vagyis, az anyai ági nagyapám) fekete hajú (már megőszült), nem fehér bőrű ember. A "nem fehér bőrű" alatt azt értem, hogy a karjai, kézfejei, és az arca barnás árnyalatú, viszont, ahol nem érte Nap, ott "rendes" fehér (lábai, hasa, mellkasa, háta...).
Olyan településen született, mely lakosságának a fele cigány származású.
A vér szerinti apját nem ismerte, kb. 70 éves koráig még a nevét sem tudta, mert titkolták előle. Kiderült, hogy vagy "Bor", vagy "Szatmári" vezetéknevű volt.
Egyszer megkérdeztem tőle, hogy van-e cigány őse, de ő azt a választ adta, hogy "nem tud cigány felmenőről". Ennek ellenére, valamiért nagyon aggódom, majd beleőrülök.
Ki nem állhatom a cigányokat.
> A "nem fehér bőrű" alatt azt értem, hogy a karjai, kézfejei, és az arca barnás árnyalatú, viszont, ahol nem érte Nap, ott "rendes" fehér (lábai, hasa, mellkasa, háta...). <
Ugye vágod,hogy ezt felénk fizikai munkát végző férfinak nevezzük és nem cigánynak.
Egyébként magyarországon van mindenből egy pici és mindig is volt, ha nem 100 évvel ezelőtt akkor Mátyás király korából van cigány felmenőd, ez van.
Az meg,hogy ki milyen zenét hallgat teljesen lényegtelen vagy az hogy milyen ruhákat hord, ez nem befolyásolja a genetikát:D
Egy netes barátom Ázsiában él és teljes megszállottja a magyar kultúrának, Mo-n életében nem járt még és külsőre annyi köze van az európai emberekhez,mint tigrisnek az oroszlánhoz.
Egyébként az olyan nevek,mint a Lakatos a szakmára utalnak, pár száz éve volt egy fémmegmunkálással foglalkozó ősöd.
Akárkiben lehet akármi, a Kárpát-medence igencsak liberálisan kezelte a bevándorlókat. Lehet, hogy olyan népek keverednek benned, amikhez képest áldás lenne a cigány. :)
Mi van, ha volt valaha egy cigány ősöd? Holnaptól nem utálhatod őket? Nem lehetsz hazafi, rocker, vagy bármi más? Legfeljebb rájössz, milyen jó, ha valakit a származása miatt b@sztatnak. Üdv a valóságban! :)
14:54
Természetesen, lehetek rocker, vagy hazafi.
Majdnem biztos, hogy nincs bennem cigány-vér, így, ha valaki cigányozni kezd a "levegőbe", nem veszem szívemre, és egyet értek vele.
13:56, köszönöm a válaszod
13:55, De jóindulatú vagy!!!
Elég nagy baj az, hiogy valakit is ki nem állhatsz.
Az Asztalos vezetéknév egyébként az asztalos foglalkozásból ered. Ha nem tudnád...
Miért olyan nagy baj?
Egyébként tudom, hogy onnan ered.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!