Ilyenkor mit tegyek?
Nézd, én is randiztam 14 évesen és apukám elég rendesen kiakadt rajta. Megvert, eltiltott, stb. Pedig csak fogtuk egymás kezét, jó tanulók voltunk, stb. Nagyon mérges voltam apámra, sokat veszekedtünk, de így utólag megértem. Nem könnyű ám elfogadni azt, hogy a kislánya kezd felnőni. Beszélj a szüleiddel, mutasd be nekik a srácot, mondd el nekik, eszedben sincs lefeküdni vele, de azért anyuddal beszélj a fogamzásgátlásról is, hogy pl. mi a teendő, ha elszakad/lecsúszik a gumi, kinél tudnál felíratni eseményutánit, stb. Ezek olyan ciki beszélgetések, amiken illene már átesned még akkor is, ha a szüleid korainak tartják.
Én kórházi ápoló vagyok (jelenleg gyeden), és ijesztő, hogy mennyi tizenéves lány megy abortuszra. A szülők pedig vakok, nem beszélnek a gyerekkel, csak tiltanak mindent, aztán csodálkoznak, hogy a kicsi lányuk teherbe esik. Oké, hogy minden fent van erről neten, de egy tini se hiszi el, hogy vele megtörténhet, amikor a szív szerelme "vigyázott". Aztán mégis jönnek kaparásra. Szerintem ez borzasztó. Szóval beszélj a szüleiddel! Ha úgy könnyebb, akkor először anyukáddal. Ne hisztizz, csak mondd el nekik, hogy szeretnéd megismerni ezt a fiút, mert nagyon tetszik, szimpatikus, és örülnél, ha ők is találkoznának vele, mert tök rendes, stb. S bízol benne, hogy ha megismerik, akkor szívesebben engednek el vele moziba, plázázni, vagy ahova menni akartok.
Aztán anyud, ha nem hozza fel a női dolgokat, kezdeményezz, hogy pl. azt olvastad neten hogy ha már megvan a vérzésed, el kéne menned nőgyógyászhoz meg ilyenek. Célszerű lenne a két dolgot nem egyszerre megbeszélni és ha anyudnak leesik a vércukra és azt hiszi, hogy már nem vagy szűz, ne akadj ki, hanem nyugtasd meg, hogy hát persze, hogy az vagy, s nem is tervezed, hogy mostanában elveszted, csak érdekelnek ezek a dolgok, mert annyi minden van fent neten, hogy elveszel a sok infó közt. Szerinte mi a legfontosabb, mi a véleménye xy dologról (biztos van olyan, amit meg tudnál vele beszélni) stb... Egy ilyen beszélgetés nem csak a gyereknek, de a szülőnek is elég ciki, kellemetlen, de aztán bele lehet jönni. A kölcsönös bizalomnak pedig elég jó alapja. S, ha megbíznak benned, mert látják, hogy együttműködő vagy és tudod, mikor minek van meg a helye, akkor nyugodtabban elengednek.
Persze nem ismerem a szüleidet, mindez csak elmélet. Ha szörnyen régimódiak, akkor a fentiek nem biztos, hogy eredményre vezetnek, de legalább megpróbáltad. 26N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!