Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet megadni a gyereknek...

Hogy lehet megadni a gyereknek ma a falusi környezetet? Az volt a jobb, vagy a mai városi?

Figyelt kérdés

Én falun nőttem fel,természetközelben,részt vettem a szüleim és nagyszüleim mezőgazdasági munkáiban (kapálás,szüret,kukorica címerezés,stb),állataim voltak,nem volt forgalom, mindenki ismert mindenkit... szóval nagyon nosztalgikusan gondolok a gyerekkoromra és azt mondom, ez így volt szép. Aztán városi lettem,egyetem,és bent rohadok egy évtizede az irodában a gép előtt a multiknál. Ha gyerekem születik,nagyon szeretném megadni neki ezt a falusi világot,hasonló gyerekkort, de ugye se mezőgazdasággal nem foglalkozom,se állataim,de még csak nincs is már falun élő ismerősöm. És nem akarom,hogy a gyerekem 3 évesen a tabletet nyomogassa vagy a szünetben a tv előtt legyen.

Nem tudom,átérzitek-e miről beszélek? Gondolkoztatok már ezen? Mire jutottatok?

2013. ápr. 22. 00:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
72%

Az a baj, hogy falura hiába költöznél, ott már csak öregek és brazilok vannak, és nem lenne olyan szép gyerekkora mint neked.

De vannak Budapest környékén kis települések, ahonnan te is be tudnál járni, és mégis van egy kis vidék feelingje. Pl. Gyömrő

Volt osztálytársam lakik ott a férjével, nem néz ki rossznak a képek alapján, és minden nap bejár melózni Pestre. Hidd el, nem a falu, hanem a kertváros, és a kisváros a tuti.

2013. ápr. 22. 07:58
 12/15 anonim ***** válasza:
79%

Én azt mondom alakítsál ki egy ilyen környezetet, de aztán a gyerek gyertyafénynél tanuljon, vizet a fürdéshez tűzhelyen forraljál, és csak kézzel mossál. Egy lakókörnyezetben ugyan úgy ismerhet mindenki mindenkit ahogy régen falun. Ahogy már írták tabletet csak akkor fog nyomkodni, ha apuci pici fia megkapja a kis tabletjét. A gép előtt is csak akkor tud ülni egész nap, ha megengeded. Ha biztosra akarsz menni, egyszerű a képlet ne vegyél géped. Vegyél neki könyveket, zavard le az utcára. Az emberek azt felejtik el, hogy az ilyen szép falusi idill idején még csak minden 30.háztartásban volt számítógép, vagy teszem azt tv. Honnan tudod, hogy neked milyen gyerekkorod lett volna, ha adottak ezek a lehetőségek. Lassan már egy iskolát sem lehet elvégezni a technika nélkül. Gondolok itt akár az informatikai házifeladatoktól kezdve, az esetleges házidolgozatokig.

A lényeg, hogy a városi lét nem egyenlő az antiszociális társadalommal. Zsúfoltabb, nyüzsgőbb az élet, de álltalában adottak ugyan azok a lehetőségek. Mondjuk disznót lehet nem fogsz hízlalni a tömbben.

2013. ápr. 27. 08:32
 13/15 anonim ***** válasza:

Nagyon megértelek. Én a főváros kertvárosában nőttem fel, itt élek most is. Ideális, mert Bp lehetőségei elérhető távolságban vannak, de csend van, tiszta levegő, kis népsűrűség, ismerjük egymást a környéken. Ha családi házat veszel, viszonylag nagy kerttel, tudsz ültetni gyümölcsfákat, fűszernövényeket, zöldséget. Jó, nem búzamező vagy kukoricás, de megvan a kapcsolat a természet körforgásával, és pedagógiai szempontból nagyon jó, hogy a gyerek megtanulhatja, hogy hosszú távon gondolkodjon, fektessen be energiát a kertbe, megtanulja, mikor mit kell metszeni, permetezni, mikor terem, akkor nem lehet elmenni nyaralni, hanem be kell főzni a lekvárt stb. Szemben azzal, hogy a város boltjaiban bármikor bármit megvehet fagyasztva, és teljesen elidegenedik attól, hogy hogyan, mitől terem meg az a dolog, s mit kell tenni érte.

Tabletet meg nem veszel és kész...

Szóval én a kertvárost vagy az agglomerációt javaslom. Ha akarsz, még csirkét, nyulat is tudsz tartani.

A város pedig lehetőség, azt használsz belőle, amit akarsz. Választhatod a kocsmát, a diszkót és a gépeket az irodán, vagy a hangversenyeket, a színházakat és a művházakat...

2013. ápr. 27. 11:42
 14/15 A kérdező kommentje:
13-as, jókat írsz! Melyik részén laksz a fővárosnak, és melyik agglomerációs településeket ajánlanád (ahol jó ha van dugómentes közlekedés vagy kötöttpályás tömegközlekedés) Nem kell kukoricás, de jó nagy udvart szeretnénk, 5000-10000 négyzetméter körüli telekkel legalább (akár úgy is, h összenyitnánk több telket)
2013. ápr. 27. 11:56
 15/15 anonim ***** válasza:

Én a budai hegyvidéken. Imádom, de itt nagyon drága és kicsik a telkek, szóval a Te terveidhez az agglomerációt javaslom. Nem tudom, melyik részt ajánlanám, ez attól függ, Bp melyik részéhez vagy kötve akár munka, akár más szempontokból. Nyilván, ha dél Pestre kell járni naponta, akkor nem az észak-budai agglomeráció a nyerő, akármilyen szép is...

Azt javaslom, nézz körül hétvégente, kirándulgass, ismerd meg az agglomerációs településeket, előnyeiket, hátrányaikat, a lakosságot - ez sem utolsó szempont! Pl vannak, ahová nagy számban települnek ki fiatal, értelmiségi, vallásos keresztény, budapesti családok, és erős közösséget alkotnak, megtartják egymást a bajban. Nyilván vannak más összetételű települések, annak függvényében, hogy mondjuk gyárak vannak, iparvidék stb. Budaörs például el lett rontva azzal a sok áruházzal, amivel telirakták a régi gyümölcsösöket... pedig az is milyen szép hely. Vannak sváb falvak, azoknak is megvan a jellegzetessége, a német precizitás helyenként még fellelhető, kétnyelvű suli, testvérkapcsolatok német városokkal...

Tehát fontos megnézni, hogy milyen emberek élnek ott, milyen a közösség, a kulturális élet, az összefogás stb. És hogy befogadóak-e... Ahol nincsenek nagyon betelepülők, kb. ti lennétek az egyetlenek, ott nehéz lesz...

Jó, ha találtok hasonszőrű embereket. Hasonló a hasonlónak örvend. Lehetünk akármilyen elfogadók, mindig szükségünk lesz arra, hogy olyanok is legyenek körülöttünk, akik hasonlók, megértenek...

Azt is meg kell nézni, mennyi idő bejutni oda, ahová Nektek kell. Hogy mennyi utazást vállaltok be JÓ SZÍVVEL, nem úgy, hogy minden nap frusztrálódtok a 2x2 óra bumlizás miatt, mert akkor az egész dolog visszafelé sül el.

Na szóval jól nézz körül, még mielőtt küszöbön van a családalapítás.

Amúgy én lehet, hogy a Dunakanyarban laknék, és motorcsónakkal járnék be Bp-re a Dunán... Gyönyörű elképzelés!

Egyébként ott vannak nagy telkek.

Te, és a multikat nem akarod otthagyni? Boldogtalannak tűnsz az irodában... Egy életed van, azt boldogan kell leélni!

2013. ápr. 27. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!