1993-ban elhunyt a feleségem. És a mult héten véletlenül megtudtam, hogy az Állami Népességnyílvántartó engem "házas"-ként tart nyilván. Az derült ki, hogy 1994-ben állítólag megnősültem. Én erről nem tudok. Ez nem vicc! Hova kell most fordulnom?
érdemes lenne mielöbb egy olyan lépést tenni mely során irat marad arról hogy te tettél valamit. igy ez már valamilyen szintű védettséget ad jogi következmények alól.
pl. rendörségi feljelentés ismeretlen(vagy vélt) tettes ellen?
de lehet ez tul durva nem tudom...
Hát én mindenféleképpen az Önkormányzatba mennék be elsőre,mert gondolj bele,ha a "feleség" szintén csak egy adminisztrációs" hiba és vétlen,akkor igencsak kellemetlen lenne neki,ha feljelentenék.
De utána kell járni,hogy a nő adatait is adják ki és a nővel tisztázni a dolgot.
igen ezen gondolkoztam én is.
gond ez a másik félnek is. és ha vétlen akkor nem ezt érdemli.
ugyankkor egy korábbi irásra reagálva igencsak kiakadnék ha bemennék azzal hogy mondják meg ki a feleségem és az ő személyiségi jogaira hivatkozva megtagadnák ezt a kérésemet:)))))
jogos persze az hogy furcsa hogy valaki nem tudja ki a felesége na de az szerintem még furcsább hogy nincs jogom megtudni hogy ki a feleségem. csak jogom van beszélni a saját feleségemmel s ők meg nem mondják meg ki az? ha elfelejtem a lakcimemet akkor azt se mondhatják meg nekem s haza se mehetek többé?
hülye egy helyzet az biztos...
Hát ez már csak a magyar jogrendszer hibája,máshol pl Svájcban ez nincs így,hogy ha van egy feleségem még nem tudhatom meg ki az,ez valami vicc.
De kíváncsi leszek az eredményre most tényleg megtudható e csak úgy a hivatalból vagy nem.
Ezért írtam be,ha nem akkor ügyvédi felszólításra kötelező kiadni.
Jó,hogy a végén még nem kell szegény kérdezőnek "válási keresetet" benyújtania a bíróságon.
még ezen se lepődnék meg.
annó felborultam egy kamionos miatt s a biztositó nem akart fizetni mert nem elég a kitöltött betétlap mivel a kamion nem sérült meg ujra el kell ismernie hivatalos levélben a vétkességét.
az volt a szerencsém hogy történt rendörségi intézkedés igy a jegyzőkönyv is elég volt. nekem kellett kinyomozni melyik rendörségen van a jegyzőkönyv, s mikor ez sikerült legnagyobb döbbenetemre nem adták ki a saját balesetemről szóló rendörségi jegyzőkönyvet mert az még elöttem is titkos...
ugyhogy nem irigylem a kérdezőt sejtem mi vár rá de még mindig jobb egy esetleges visszeélésnél...
Ismerek ilyen esetet, ez nem bűncselekmény, nem kell feljelentés meg hasonlók, csak egy adminisztrációs hiba. A feleség nevét nem fogják kiadni, mivel nem létezik, a nyilvántartó azt nem tartja nyilván, csak azt hogy házas vagy nem házas-e az illető. Visszaélni nem lehet vele, mivel jogilag nem létező házasságról van szó, feleség sincs.
Bemész a nyilvántartóhoz, jelzed a problémát, ők majd eligazítanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!