Mit valaszoljunk 2,5 evesunk kerdesere?
1 hete hunyt el anyosom, kisfiammal nagyon szerettek egymast. Hetvegente talalkoztunk vele. Aposomhoz fogunk jarni tovabbra is, igy elkerulhetetlen a kerdese: hol van nagymama?
Mit mondjunk neki? Nagyon ertelmes, erzekeny kisfiu.
Koszonom a valaszokat!
Tényleg csak őszintén!
Mikor keresztfiam(aki akkor volt 4 éves) mamája halt meg, mi azt mondtuk, a mennyországba költözött, és a felhőkről néz minket.
Pár perc múlva odajött és közölte, ő a fészer fölötti felhőre szeretne majd kerülni :) Nagyon édes volt, de ma már én is azt mondom, hogy tényleg csak az őszintét,az ő szintjén. Nem fogja még érteni, de ezt nem tudod úgy, hogy igazán megértse. Viszont hazudnod sem szabad neki.
Amit szintén nem tartok jó ötletnek: azt mondani, hogy beteg lett és meghalt. Mikor egy ismerősöm mondta ezt a kislányának, szegény már egy kis köhögésnél is kiborult, hogy ő is beteg lett, ő is meg fog halni?
Még sajátom nincs, így nem annyira tudom, mit mondanék, inkább csak a tapasztalataimat tudom elmesélni a környezetemben lévő gyerkőcökről.
Mi többgenerációsan éltünk együtt. Három éves voltam, mikor a papám meghalt. Nekem is a menyországos sztori jutott.
Nemrég elhunyt a nagymamám is, és a lányomnak szintén ezt mondtam.
A kis fantáziavilágukba ez teljesen belefér a nyuszi, a jézuska és a télapó mellé.
Egyébként ez a "beteges" a baráti körömben is megesett. Tüszös-mandulagyulladásom volt, két hetig otthon voltam, mikor visszamentem oviba a kis barátnőm sírva fakadt, hogy azt hitte, meghaltam, mert a papája is beteg volt és meghalt.
Szegényt le sem tudták a ovónők sem nyugtatni.
ne mondd meg az igazat. en konkretan emlekszem nekem gyerekkorom 2 legnagyobb traumaja volt amikor meghalt a dedim meg a nagypapam. nem eleg hogy nincsenek tobbe, de megtudni azt hogy egyszer meghalunk... EVEKIG rettegtem a halaltol.
ha csak nem vallasos csalad vagytok, mert akkor van megnyugtato valasz mindenre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!