Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit valaszoljunk 2,5 evesunk...

Mit valaszoljunk 2,5 evesunk kerdesere?

Figyelt kérdés

1 hete hunyt el anyosom, kisfiammal nagyon szerettek egymast. Hetvegente talalkoztunk vele. Aposomhoz fogunk jarni tovabbra is, igy elkerulhetetlen a kerdese: hol van nagymama?

Mit mondjunk neki? Nagyon ertelmes, erzekeny kisfiu.

Koszonom a valaszokat!

2013. ápr. 19. 21:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
69%
A párom kishúgának azt mondtuk, amikor egy közeli rokon halt meg, hogy el kellett mennie messzire, ahonnan nem jöhet vissza, de az Égből mindig néz minket, és vigyáz ránk.
2013. ápr. 19. 22:05
 12/15 anonim ***** válasza:
94%

Tényleg csak őszintén!

Mikor keresztfiam(aki akkor volt 4 éves) mamája halt meg, mi azt mondtuk, a mennyországba költözött, és a felhőkről néz minket.

Pár perc múlva odajött és közölte, ő a fészer fölötti felhőre szeretne majd kerülni :) Nagyon édes volt, de ma már én is azt mondom, hogy tényleg csak az őszintét,az ő szintjén. Nem fogja még érteni, de ezt nem tudod úgy, hogy igazán megértse. Viszont hazudnod sem szabad neki.

Amit szintén nem tartok jó ötletnek: azt mondani, hogy beteg lett és meghalt. Mikor egy ismerősöm mondta ezt a kislányának, szegény már egy kis köhögésnél is kiborult, hogy ő is beteg lett, ő is meg fog halni?

Még sajátom nincs, így nem annyira tudom, mit mondanék, inkább csak a tapasztalataimat tudom elmesélni a környezetemben lévő gyerkőcökről.

2013. ápr. 19. 22:26
 13/15 anonim ***** válasza:

Mi többgenerációsan éltünk együtt. Három éves voltam, mikor a papám meghalt. Nekem is a menyországos sztori jutott.

Nemrég elhunyt a nagymamám is, és a lányomnak szintén ezt mondtam.

A kis fantáziavilágukba ez teljesen belefér a nyuszi, a jézuska és a télapó mellé.

Egyébként ez a "beteges" a baráti körömben is megesett. Tüszös-mandulagyulladásom volt, két hetig otthon voltam, mikor visszamentem oviba a kis barátnőm sírva fakadt, hogy azt hitte, meghaltam, mert a papája is beteg volt és meghalt.

Szegényt le sem tudták a ovónők sem nyugtatni.

2013. ápr. 20. 09:48
 14/15 anonim ***** válasza:
a mennyországos történet talán a legjobb, nekem is ezt mondták, mikor 5 évesen meghalt az egyik mamám. oda költözött, onnan néz minket, és örül, ha boldogok vagyunk.
2013. ápr. 20. 14:38
 15/15 anonim ***** válasza:

ne mondd meg az igazat. en konkretan emlekszem nekem gyerekkorom 2 legnagyobb traumaja volt amikor meghalt a dedim meg a nagypapam. nem eleg hogy nincsenek tobbe, de megtudni azt hogy egyszer meghalunk... EVEKIG rettegtem a halaltol.

ha csak nem vallasos csalad vagytok, mert akkor van megnyugtato valasz mindenre.

2013. ápr. 21. 09:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!