Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tűrjek a párom édesanyjától,...

Tűrjek a párom édesanyjától, vagy legyek én is gonosz?

Figyelt kérdés

25 éves lány vagyok, egy éve van meg a barátom, nem élünk együtt, naponta találkozunk. Mióta túlestünk a családdal az ismerkedős időszakon (úgy 4-5 hónap), azóta a helytelenítő, osztogató megjegyzések rendszeresek. Párom anyukája szerint helytelen az én életvitelem, meg a barátomé is az, és ezt szóvá is teszi folyamatosan.

Nos, én az iskola bejezése óta, 2 éve dolgozom. A családomtól külön élek, fenntartom magam a saját kesetemből, főzök, mosok, takarítok, mindent én intézek magamnak.

Párom anyukája szerint mégis "rossz" vagyok.

- engem nem érdekel a sütés, ez neki nem tetszik, hogy nem sütök, csak főzök.

- szerinte nem lehet olyan lassúnak és kényelmesnek lenni, mint amilyen én vagyok. Az én munkahelyemen rugalmas és rövid a munka idő, és nincs nagy hajtás, tény. De én nem értem, akkor miért baj, ha "kényelmes" vagyok? A munkahelyemen maximálisan elégedettek velem, és ott nem is nézik jó szemmel a pörgést, mert nem olyan a szervezeti kultúra. Egyébként pedig gördülékenyen, normálisan vezetem a háztartást, és az életem, ezért igazából nem is értem, mi gondja velem.

- nem tetszik neki, hogy hétvégente nem járok ki velük a szombati napokon a hobbi telkükre kapálni, hanem inkább otthon csinálom a dolgom. Utána mindig mondja is, hogy ő bezzeg éjszaka fog főzni. Én ezzel úgy vagyok, hogy na és? Az ő hobbi telke miért az én dolgom legyen minden szombaton? Ha én választhatok, nekem nem kell hobbi telek, és kész.

- nem tetszik neki, hogy nem járunk a munka után a párommal sehová, csak otthon vagyunk. Mindig a párom lány testvéréhez, meg annak a párjához hasonlítgat minket, hogy ők bezzeg a munka után is mennyi helyre mennek (nyelvtanfolyam, sport, táncos bulik)

erről meg annyit, hogy nyelvtanfolyamra és edző teremre nincs pénzem. otthon tornázom, nyelvtanfolyamra meg szükségem nincs. bulira meg nincs igényem.

Igazából nem is értem, mi a baja. Nem vagyok olyan személyiség, olyan prögős, mindenhova elmászkálós, mint a lánya, se én, se a párom. De ez miért baj? És mért kell ezért cseszegetni?

2013. ápr. 19. 09:34
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Lehet, nem vagyok egyedül akkor ezzel a helyzettel.

Meg igazából az a baj, hogy én át sem érzem, amikor panaszkodik, hogy mennyi a dolog, mert hétvégén menni kell a telekre. Én úgy vagyok vele, hogy ezt ő választja magának, semmi plusz jövedelme nem származik belőle, ha nem akarja csinálni, akkor adja el, és kész.

2013. ápr. 19. 11:53
 12/14 anonim ***** válasza:

Figyelj ha ő annyira nem bírná ezt a másik telek dolgot akkor már tett volna valamit. Szerintem ő az a tipikus panaszkodom de élvezem a dolgot ember.

Szerintem neked nem kellene segítened van neki lánya meg fia menjenek azok. Egyébként nekünk is van még 1 házunk egy hatalmas telekkel, de ott kb 3 hetente levágjuk a füvet és ennyi.Meg az elején rendet raktunk. Otthon van kertünk de az mi választottuk és ha majd nem bírom vagy nem akarom akkor nem csinálom befüvesedik és kész.

2013. ápr. 19. 12:11
 13/14 anonim ***** válasza:
Párod mit szól hozzá? Együtt le kellene ülni vele és elmondani, hogy önálló életetek van, amit úgy szerveztek ahogy jólesik, ott dolgozol, ahol van munka és ahol jól érzed magad és amíg ez nektek kettőtöknek jó, addig ő is fogadja el. Persze mindezt nem bunkón, hanem normális stílusba, más szavakkal, mint ahogy én itt most leírtam, mert ez a nyers szöveg volt. Az benne van a pakliban, hogy nem fog változni a dolog, mert ahogy írod, anyósod ilyen természetű lehet, hogy a kákán is csomót keres. Tehát elképzelhető, hogy nem akar ő konkrétan bántani, csak egyszerűen ilyen a beállítottsága. Ezt meg nektek (párodnak) kell tudni. Ha ez van, akkor csak annyit tudsz tenni, hogy bedugod a füled képletesen és nem foglalkozol vele. És minél kevesebbet találkoztok. :(
2013. ápr. 19. 14:13
 14/14 anonim ***** válasza:

Ez egy kötekedő, unatkozó, gonosz némber, hog csúnyábbat ne írjak...

Sajnos vannak ilyenek, nekem saját nagymamám ilyen, hogy állandóan szapul, semmi nem jó neki, b@szogat, de amióta kikérem magamnak meg ugyanolyan stílusban visszavágok, egy fokkal jobb a helyzet.

Vannak gonosz, rosszindulatú emberek, ennyi.

2013. ápr. 25. 13:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!