Gondok lesznek, ha párom édesanyja állja a teljes lagzit?
Nem az esküvő kategóriát választottam, mert nem azzal kapcsolatos a kérdés, inkább konkrétan a pénz kérdés...
Előzménynek csak annyi, hogy párom szülei örököltek egy szép kis vagyont, azt befektették, és a fiuknak vettek nemrégiben lakást, egy távolabbi üres telket, ill. beszálltak egy új autó költségeibe. Minden szép és jó. Jóban vagyok az anyósjelöltemmel, úgy gondolom kedvel engem, a fiával 6 éve vagyunk együtt, nemrégiben volt az eljegyzésünk. :) Párom 4 évvel idősebb nálam.
Párom édesanyja felajánlotta hétvégén, hogy kifizetné a teljes esküvői költségeket, a lagzit, a kaját. Hogy a ruhát is, arra nem tért ki... Hatalmas és majdhogynem visszautasíthatatlan ajándéknak érzem, de ott van bennem a félsz, ha ő fizet mindent, lehet ő is fog mindent eldönteni. A lakásnál így volt... mindenről ő gondoskodott, az utolsó kiskanálról is.
Lehet, semmi beleszólásom nem lesz a döntésekbe, és azért mégiscsak a MI esküvőnk lenne a párommal.
Vagy várjak inkább, amikor MI magunk tudjuk előteremteni a pénzt erre? De ha a pénzt MOST van itt? Kb. 1 millióra jönne ki a lagzink.
Köszönöm aki elolvasta :)
Állíts össze egy tervet, hogy szeretnéd. Milyen étteremben (egyéb helyen), hány fogásos vacsorával, milyen zenével, melyik templomban, ...
Hívd el vacsorázni, kérd ki a véleményét. Ha látod, hogy szöges ellentétben áll a tiéddel, várjatok még. Ha nem, akkor elfogadhatod az ajándékát. Persze problémák még így is adódhatnak, hogy mégsem ez a zenekar, hanem amaz... De a zene akkor is olyan lesz, amit szeretnél. És így a többire is.
Ha nincs pénzetek nagy lakodalomra, akkor két megoldás van:
Elfogadod az anyós ajánlatát, vagy két tanús esküvőtök lesz.
Hülyeségnek tartom ara spórolni, hogy elköltsétek a nagy evés-ivásra. Annak a pénznek találhattok jobb helyet is.
codálkozom, hogy most kérdezed meg.
nálam a sorrend úgy lenne, hogy az esküvőm napja milyen, nekem majdnem mindegy. Ha más erőlködik a tortával, szalvétákkal, virággal, akkor azt én könnyebben el tudom fogadni. Az csak egy nap, ami elmúlik, és bármilyen is lesz, éppen eléggé puccos, meg maradandó élmény lesz.
DE
a lakásom, már más kérdés. Illetve ez a fiú lakása! az igaz.
De én inkább lassanként gyűjteném be a berendezést, ahogy pénzem lesz. Hogy olyan legyen, ami a mi ízlésünk, és mi ott otthon érezzük magunkat.
Ezért számomra értelmezhetetlen, hogy azon az egy napon kötekedsz, amikor az egész lakáson kiskanalastul nem kötekedtél.
(45 N)
Ha a lakásnál ezt csinálta valószinűleg a lagzinál is ez lesz.Legkönnyebb lenne leülni és megkérdezni tőle mégis hogy gondolja ezt az egészet,és akkor lehet filózni hogy mit akartok.
Nálunk a szűlők fizettek mindent,ők intézkedtek,de azért mert minket nem igazán érdekelt a dolog.A fontosabb dolgokat elmondtuk hogy hogy legyen a többi rájuk volt bizva.
Már ismerned kell anyósodat annyira, hogy tudd, a minden-napok eseményeibe mennyire szeret beleszólni. Ha ott nem olyan "belepofázós" fajta, max. elmondja véleményét, de engedni, hogy jobbról balra kavard a rántást, hasonló hétköznapi dolgokba nem szól bele, akkor bizony én elfogadnám azt a lakást, házat, akármit.
Ha egyébként pedig mindenbe beleszól, és ha valamit nem úgy csinálsz, ahogy ő mondja, és ebből problémák szoktak lenni, akkor semmi szín alatt még egy gombot sem fogadnék el tőle!
Szerintem ha nem kifejezetten "minden lében kanál" anyósjelölted van (ha igen akkor elfogadod és azt is, hogy mindenben Ő dönt, vagy nem fogadod és fizeted Te) akkor működhet az is, hogy a számodra legfontosabb dolgokat, mondjuk a ruhát és a fotóst kifizeted te. Ez sem lesz olcsó, de így a számodra legfontosabb dolgokban Te döntesz, a többiben pedig esetleg lehet nekik iránymutatást adni, hogy helyszínben ez vagy az tökjó lenne és szépen végigmenni így a szervezésen. Neki sem az az érdeke, hogy magának szervezzen egy második esküvőt, hanem az, hogy a tiéteket boldoggá és széppé varázsolja. Értelmes felnőtt emberek között, ahol van működő kommunikáció, ez nem lehet probléma. Le kell ülni és meg kell beszélni.
Sok boldogságot! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!