A Dobrovszky vezetéknévhez adnátok a Lea nevet
kislányak?
Szerintem nagyon passzol a név! :) Már-már azt mondanám, hogy tökéletes névválasztás lenne, nagyon szépen cseng. :)
2013. ápr. 17. 09:51
Szép a kettő együtt, de ha férjednek nem tetszik akkor nincs mit tenni. Az ő gyereke lesz nem a miénk, és nem csak a tiéd. Ebben meg kell tudni egyezni, mert ez egy életre szóló döntés. Közösen találjatok valami megoldást. A Dorina sem rossz, de jobb a Lea. Ami végképp marhaság, az a két kereszt név. Így is elég nehéz név a vezeték, minek még bonyolítani a helyzetet. A Lea pont ellensúlyozza a vezetéknevet.
2013. ápr. 17. 10:41
13/22 A kérdező kommentje:
De sajnos ebbe a kérdésbe nem tudunk dűlőre jutni :( Amik neki tetszenek, az meg nekem van nagyon ellenemre. Pl férjemnek a Viola tetszene, ami szerintem borzasztó, és sose tudnám a gyerekemet így nevezni. Illetve a nagymamája után szeretné még a Máriát, aminek szintén ellene vagyok. Nem tudnám kisbabaként elképzelni a Mária nevet, még ha a marcsi szép becézése is...
És mit szólnátok a Dobrovszky Ivett-hez?
2013. ápr. 17. 13:59
Pedig a Mária tényleg jól hangzana vele, a Lea nekem sem tetszik, a Dorina pedig nem illik hozzá. Szerintem vegyétek elő az utónév könyvet és nézzétek át együtt. Csak van benne olyan név, ami illik a vezetéknévhez és mindkettőtöknek tetszik.
2013. ápr. 17. 18:20
Lilla, Éva, Anna, Csilla neveket tudom én elképzelni hozzá. Amiket írtál, azok szerintem nem illenek ehhez a vezetéknévhez.
2013. ápr. 17. 18:36
17/22 A kérdező kommentje:
Tanácsotokra elővettük az utónév könyvet, és átnyálaztunk jó pár oldalt. Amin mindkettőnknek megakadt a szeme, az a Luca illetve a Laura volt. Mindkettő mindkettőnknek tetszik. Szerintetek? Melyik hangzik jobban? Férjemnek a Luca tetszik jobban míg nekem inkább a Laura, szóval még ebbe a 2 mindkettőnknek tetsző névben se tudunk dönteni, ezért at
18/22 A kérdező kommentje:
Azt választjuk amelyik jobban hangzik hozzá, én is és férjem is elfogadjuk. 2 nevet nem szeretnénk adni neki, mert így is nagyon hosszú és nyelvtörős a vezetéknév, megunják a társalgást mire az én kislányom elmondja a nevét.
Amúgy férjemmel mindenben döntésre tudunk jutni, de ez a név dolog mindig vita volt közöttünk. Ettől még nem rossz a kapcsolatunk, csak különböző az ízlésünk-e téren.
Na, ügyesek vagytok. :) Örülök, hogy van 2 név, ami mindkettőtöknek tetszik. Szerintem mind a kettő név szép. Nekem hangosan kimondva talán a Dobrovszky Laura jobb, mint a Dobrovszky Luca, a sz-c közelsége miatt, de tulajdonképpen mindkettő tetszik. Ez már ízlés kérdése, mindenki más tetszik.
Mondjátok ki többször hangosan a két nevet a vezetéknévvel együtt, hátha eldől ez alapján.
2013. ápr. 18. 14:38
Szerintem a Laura jobban illik hozzá.
2013. ápr. 18. 19:08
Kapcsolódó kérdések: