A Dobrovszky vezetéknévhez adnátok a Lea nevet kislányak?
Szép név. Kérdezd meg a férjed, miért nem szeretné, hogy így hívják?
És ha mindkét nevet megkapja? Szépen hangzik együtt. Dobrovszky Lea Dorina De a Dobrovszky Dorina is szép.
Szerintem mind a két szülőnek tetszenie kell a névnek, amit adtok. Mit szólnál, ha a második gyereketeknél a férjed azt mondaná, hogy az elsőnél te döntöttél, a másodiknál akkor ő fog, és valami olyan nevet választana, ami neked nagyon nem tetszik?
Azért az egy kicsit erős, hogy ha a kapcsolatotok elején kijelentetted, hogy ez lesz az első gyereked neve, akkor az már úgy is lesz. Ez azért nem egy olyan kardinális kérdés, amit jobb már az elején tisztázni, mert az egész kapcsolatra kihatással lehet.
Nem értem miért annyira fontos ez a kérdés, hogy nem tudsz engedni belőle, hiszen annyi szép női név van. Semmi más név nem tetszik? Keress egy olyan nevet, amit lehet hasonlóan becézni, pl Adélia (Lia), Bettina, Martina (Tina), Karolina, (Karol vagy Lina), Delila (Deli, Lia).
Egyébként nevem személy szerint nem passzol sem a Lea, sem a Dorina a Dobrovszky vezetéknévhez. A Dorina nyelvtörő a d és az r miatt, vagy ez vagy az, de a kettő mássalhangzó nekem sok. A Lea pedig olyan semmilyen így magában. Ahhoz kellene elé még egy név, még egy rövid, karakteresebb, vagy hagyományosabb. :) Legalábbis szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!