Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hazánk alkotmányának módosítás...

Hazánk alkotmányának módosításai után a közös gyermekeket nevelő élettársi kapcsolatok családnak tekinthetőek-e vagy sem?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 16. 10:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
37%
Nézd kedves Kérdező, nekem nem háromszázakárhány politikus mosdatlan mancsának feltartása a mérvadó abban, hogy mi a család és mi nem az. Én se akarok beleugatni az ő családi életükbe, hát minimum szinten elvárom és megkövetelem tőlük, hogy ők se tegyék ezt.
2013. ápr. 16. 11:16
 12/17 anonim ***** válasza:

Alkotmány:

L) cikk

(1)7 Magyarország védi a házasság intézményét mint férfi és nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot mint a nemzet fennmaradásának alapját. A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony.

(2) Magyarország támogatja a gyermekvállalást.

(3) A családok védelmét sarkalatos törvény szabályozza."

CST:

3. § (1) A családnak mint a társadalom alapvető egységének sokoldalú segítése, a családi élet biztonságának és a gyermekvállalás feltételeinek javítása az állam egyik legfontosabb feladata.

Na akkor itt a lényeg:

"A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony."

Próbáld már meg értelmezni azt a fogalmat, hogy a családi kapcsolat alapja a házasság, ILLETVE SZÜLŐ-GYERMEK viszony!

Egyébiránt a család fogalmába szűk értelemben: a szülőt (vérszerinti, örökbefogadó, mostoha és nevelő szülőt értjük rajta) és a gyermekeket (vérszerinti, örökbefogadott, mostoha és nevelt gyermek) értjük!!

Csak hogy tisztázzuk: nevelő szülő - a vérszerinti szülő új ÉLETTÁRSA >>> tehát vele is egy család lesznek

mostoha szülő - a vérszerinti szülő új házastársa >>> tehát vele is egy család lesznek

2013. ápr. 16. 14:39
 13/17 anonim ***** válasza:
És továbbra is kíváncsi vagyok honnan vetted ezt a dolgot, hogy a gyermeket nevelő élettársak nem alkotnak családot???
2013. ápr. 16. 14:42
 14/17 anonim ***** válasza:
Nem tök mindegy mit mondanak. Azt is mondták, hogy havi 40. ezerből meg lehet élni.
2013. ápr. 16. 21:26
 15/17 anonim ***** válasza:

ha ti, saját meggyőződésetekből úgy döntöttetek, hogy nektek nem fontos a házasság, bármilyen okból (pl ez csak egy papír nem ezen múlik), akkor az miért zavar, hogy csak gyakorlati értelemben, és nem jogi értelemben vagytok család (ez csak egy szó nem ezen múlik analógiára)

de komolyan, valaki megindokolná?

2013. ápr. 16. 21:46
 16/17 anonim ***** válasza:

#15, persze, ld #11.

Engem az zavar benne, hogy vindikálják maguknak a jogot, hogy... ha tetszel érteni. Az erre mindennaposan szokott kifejezésem meg nem menne át a trágárság-szűrőn:))

2013. ápr. 16. 22:14
 17/17 anonim ***** válasza:
Én sem értem ha a házasság csak egy papír nem teljesen mindegy egy másik papíron mi van?
2013. ápr. 16. 22:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!