Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nyár a nagyszülővel, gyerektar...

Nyár a nagyszülővel, gyerektartás - mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Elváltunk, a lányom nyáron heteket a nagyszülőkkel van, mert nem tudjuk megoldani máshogy a szünetet. 8 éves.

Az exem most kitalálta, hogy arra az időre amíg a gyerek az ő szüleivel van (3-5 hét) nem fizet gyt-t. Én felajánlottam neki, hogy összeget továbbutalom a szüleinek, de ezt sem fogadta el.

A nagyszülők nem problémáznak, jó a kapcsolatunk, nekik is az unokával. Anyagilag is megengedhetik maguknak.

Mit tegyek? Utaljam majd vissza a pénzt az exemnek?

2013. ápr. 15. 16:42
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
76%
Mondd meg az exednek, hogy az iskolakezdésre fogod költeni a pénzt (pl. egy könyvcsomag meg a füzetek általában már ki is tesznek egyhavi gyerektartásnyi pénzt). Ezenkívül kellhet még új tornafelszerelés, rajzeszközök, ünneplőruha/cipő stb... Meg ugye nyári ruhák is kellenek, fürdőruha stb... meg táborozás is se vmi olcsó. Rakd félre a számlákat amikor megveszed és ha újból előkerül a téma ezzel letudhatod. Illetve ha elég nagy a gyerek, adj neki zsebpénzt is amíg a nagyszülőknél van.
2013. ápr. 16. 11:12
 12/13 anonim ***** válasza:
34%
Összegtől függ de én nem hiszem, hogy elfogadnám. A gyerek nem fogyaszt vizet, áramot nem kell etetned semmit nem kell rá költened, így miért kellene fizetnie. Szerintem ha a férfiaktól azt várjuk el, hogy korrektek legyenek akkor nekünk nőknek is ezt kell tennünk.
2013. ápr. 16. 21:34
 13/13 anonim ***** válasza:
Ahogy egy korábbi válaszoló írta. Tedd félre az iskolakezdésre, csizmára télire, ... Kivétel, ha akkor többet fizet.
2013. ápr. 16. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!