Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vihetem a 12 hónapos lányomat...

Vihetem a 12 hónapos lányomat magammal?

Figyelt kérdés
Be sokalltam nem békülök,férjem családjával anyós kikészített lejáratott,és elegem lett!Férjem nem költözik velünk csupán mert itt szokott meg mi megyünk 300Km arrébb jó távol ettől a családtólé el.Ilyenkor ki kell valaki véleményét kérnem,hogy vihetem-e a babámat?
2009. szept. 23. 17:55
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
94%
Ha a férjednek úgy mondod elköltözünk, abba a baba is benne van. Aztán pakolj és menjetek, mielőtt végig gondolják anyucijával, hogy ők nem adják oda neked a babát. Ha a párod szeret akkor belátja, hogy veled kell maradnia és előbb-utőbb utánatok költözik. Neki most így nagyon kényelmes szerintem azt hiszi, hogyha nem megy veletek akkor ti sem mentek.
2009. szept. 23. 18:14
 12/34 anonim ***** válasza:
91%
Elösször keress meg egy családsegitőst.Ő elmondja mit tehetsz!!!Gyermeknek te vagy az anyja és ha nem tudják bizonyitani,hogy rossz anya vagy akkor elviheted.Bárki bármit mond.Abiroság nem veszi el az anyátol,csak indokolt esetben.Én azért azt javaslom probáld békés uton intézni a férjeddel mert a kicsi érdeke ezt kívánja.
2009. szept. 23. 18:19
 13/34 anonim ***** válasza:
82%
Hogyne vihetnéd! Ahogy irták előttem, ha nem megy veled maradjon a jó Édesanyjával!
2009. szept. 23. 18:58
 14/34 anonim ***** válasza:
84%

Azért ez nem egészen így van. Az a gyerek nem csak a te gyereked, és nem csak neked van jogod dönteni a sorsa felől.

Ha nagyon nem akarsz maradni, ő meg nagyon nem akar menni, akkor váljatok el és majd ha neked ítélik a gyereket, akkor viheted.

Meg már a kérdésfeltevés is durva: ki kell-e kérned a véleményét valakinek? Hát szerinted kinek van még köze ahhoz a gyerekhez? (Bár ha nem a férjedé a gyerek, akkor apasági vizsgálattal viszed, ahová akarod, nem kell az engedélye. Ha az övé, akkor nincs mit kérdezni. Annyira az ő gyereke, mint a tiéd. Semmivel sincs kevesebb joga)

2009. szept. 23. 19:15
 15/34 anonim ***** válasza:
89%

A csaladsegitobe menjel be, es kerdezd meg, hogy mi lenne a legjobb hogyan tudnad a legjobban megoldani a koltozest, a valast. Jogilag nem mindegy, mert lehet hogy a te anyosod mindennek utanajar, es ott tesz neked keresztbe, ahol csak tud.

Ezert menjel el a csaladsegitobe, vagy a vedono is segit, hogy hol kerjel tanacsot! Minden jot nektek!

2009. szept. 23. 19:18
 16/34 anonim ***** válasza:
94%

Nem olvastam el a válaszokat.Én pártatlan szeretnék maradni.A törvény kimondja,hogy a szülő(legyen az az anya vagy az apa)országhatáron belül oda viszi a gyereket ahová akarja....DE! Jól gondold meg hogy a gyerekedet kiakarod e tenni minddennek...megértelek hogy ki vagy borulva,csak a gyerek issza meg mindennek a levét.tudom nem könnyü...De mi lenne ha nem mennél annyira messzire?

vagy muszály?

2009. szept. 23. 19:27
 17/34 anonim ***** válasza:
89%

Egy gyereknek elsősorban az anyukája mellett a helye, ő az első, aki a világon a legjobban gondoskodni tud róla!

NEM a férj, és NEM a férj anyja...

Nyugodtan fogd és vidd magaddal!!!

(Amúgy, akik itt azon kardoskodnak, hogy csak a férj beleegyezésével viheted, ők lennének az elsők, akik leszólnának, ha a gyereked nélkül költöznél el, merthogy "micsodaanyaazakielhagyjaagyerekét".)

Ha a férjednek ez nem tetszik, akkor mehet bíróságra, kérjen gyermek-elhelyezési tárgyalást, ha nem vagy alkoholista, ellátod a gyereked, akkor a bíróság is nálad helyezi el a gyereket!

Sajnos, nagy igazság, hogy nem szabad az anyóssal összeköltözni, inkább éljetek albérletbe, de senki ne szólhasson bele az életetekbe. :-[

Én a helyedben nem kérdeznék meg senkit, nem is jelenteném be előre, hanem felkapnám a gyerekem és mennék!

2009. szept. 23. 20:32
 18/34 anonim ***** válasza:
83%
A Családjogi törvény szerint,akkor is v an beleszólása az apának a messzebbre költözésbe,ha már a biróság az anyának ítélte a gyereket.És nem feltétlen igaz,hogy csak az anya a jobb szülő.Ennek megítélést a bíróságra kell bízni.Kérj jogi tan ácsot a Családsegítőnél vagy a Gyámhatóságpn.Később komoly problémáid lehetnek,ha nem jársz el törvényesen.
2009. szept. 23. 21:05
 19/34 anonim ***** válasza:
83%
20:32-essel teljesen egyetértek!
2009. szept. 23. 21:27
 20/34 anonim ***** válasza:
76%

Végre a sokadik válaszoló kimondta a kulcsszót: GYÁMHATÓSÁG!

Csinálj amit akarsz, de ha meggondolatlanul csinálod, a Gyámhivatal nagyon meg tud fingatni!

2009. szept. 23. 21:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!