Vihetem a 12 hónapos lányomat magammal?
Azért ez nem egészen így van. Az a gyerek nem csak a te gyereked, és nem csak neked van jogod dönteni a sorsa felől.
Ha nagyon nem akarsz maradni, ő meg nagyon nem akar menni, akkor váljatok el és majd ha neked ítélik a gyereket, akkor viheted.
Meg már a kérdésfeltevés is durva: ki kell-e kérned a véleményét valakinek? Hát szerinted kinek van még köze ahhoz a gyerekhez? (Bár ha nem a férjedé a gyerek, akkor apasági vizsgálattal viszed, ahová akarod, nem kell az engedélye. Ha az övé, akkor nincs mit kérdezni. Annyira az ő gyereke, mint a tiéd. Semmivel sincs kevesebb joga)
A csaladsegitobe menjel be, es kerdezd meg, hogy mi lenne a legjobb hogyan tudnad a legjobban megoldani a koltozest, a valast. Jogilag nem mindegy, mert lehet hogy a te anyosod mindennek utanajar, es ott tesz neked keresztbe, ahol csak tud.
Ezert menjel el a csaladsegitobe, vagy a vedono is segit, hogy hol kerjel tanacsot! Minden jot nektek!
Nem olvastam el a válaszokat.Én pártatlan szeretnék maradni.A törvény kimondja,hogy a szülő(legyen az az anya vagy az apa)országhatáron belül oda viszi a gyereket ahová akarja....DE! Jól gondold meg hogy a gyerekedet kiakarod e tenni minddennek...megértelek hogy ki vagy borulva,csak a gyerek issza meg mindennek a levét.tudom nem könnyü...De mi lenne ha nem mennél annyira messzire?
vagy muszály?
Egy gyereknek elsősorban az anyukája mellett a helye, ő az első, aki a világon a legjobban gondoskodni tud róla!
NEM a férj, és NEM a férj anyja...
Nyugodtan fogd és vidd magaddal!!!
(Amúgy, akik itt azon kardoskodnak, hogy csak a férj beleegyezésével viheted, ők lennének az elsők, akik leszólnának, ha a gyereked nélkül költöznél el, merthogy "micsodaanyaazakielhagyjaagyerekét".)
Ha a férjednek ez nem tetszik, akkor mehet bíróságra, kérjen gyermek-elhelyezési tárgyalást, ha nem vagy alkoholista, ellátod a gyereked, akkor a bíróság is nálad helyezi el a gyereket!
Sajnos, nagy igazság, hogy nem szabad az anyóssal összeköltözni, inkább éljetek albérletbe, de senki ne szólhasson bele az életetekbe. :-[
Én a helyedben nem kérdeznék meg senkit, nem is jelenteném be előre, hanem felkapnám a gyerekem és mennék!
Végre a sokadik válaszoló kimondta a kulcsszót: GYÁMHATÓSÁG!
Csinálj amit akarsz, de ha meggondolatlanul csinálod, a Gyámhivatal nagyon meg tud fingatni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!