Tényleg szemétláda vagyok, ha nem akarok minden hétvégén a nagyanyáméknál ülni órákig?
Apám minden vasárnap délután elmegy az anyjáékhoz és nekem is mennem kell.Ez azért baj,mert legalább 4 óra elmegy ezzel a vasárnap délutánból.
A szüleim így is kötelezően járatnak szombat reggel zenekarra,szombat délben néptáncra.Vasárnap reggel matektanár jön,a vasárnap délután pedig végig ott kell ülnöm a nagyszüleimnél.
Ezzel elment a hétvége legnagyobb része,és még szinte nem is tanultam,nem vásàroltunk be,nem gyakoroltam hegedűt..ezekre szombat este marad idő,de akkor meg persze semmi szórakozás,pihenés nem jut nekem.Nem tudok a barátaimmal lenni,nem tudok ismerkedni,a szociális életem a 0-val egyenlő. Társas programon vagy fél éve nem voltam,a barátaim kb. elfelejtenek. Ez azért 17 évesen nem érzem jogosnak.
Szeretem a nagyszüleimet,de nem akarok minden hétvègén órákat unatkozni náluk.Ha abban az időpontban tanulhatnék,akkor lehetne 1-1 szabad estém.De amikor ezt megmondtam apámnak akkor üvölteni kezdett velem és "hálátlan szemét"nek nevezett.Neki sose voltak barátai,ezért nem érti meg.
Mit tehetnék ilyen esetben?
17/F
Ez az a pillanat, amikor eldördül a startpisztoly, és elkezded előkészíteni (interneten, suttyomban), hogy a 18. szülinapod másnapján már legyen hová menned albérletbe, és esetleg legyen valami tök mindegy, mi munkád is. Akár külföldön (nyugat-eu, Kanada) is, mert ott mosogatásból is meg tudsz úgy élni, hogy közben egyetemre járhatsz, és valamennyit félre is tudsz tenni.
Nehéz, bizonytalannak látszik, és valószínűleg félelmetesnek érzed, de az egyetlen valódi kiút a helyzetedből.
Ja és nem kell mondani semmit, még félmondatot sem, mert úgysem fogják fel, és csak megakadályoznának abban, hogy saját életed legyen. Csinálni kell.
nagyszuleid csak egyszer vannak az eletedben. heti négy óra nem olyan sok. inkább ne járj zenekarra,vagy ne vasarnap magantanarozz. az hogy nincs tarsadalmi eleted, kur.vára nem a nagyszulid hibája. nem kéne ennyi különfoglalkozasra jarni.
17 évesen ha ezt nem tudod megbeszelni a szuleiddel,akkor sajnalom. tovabbi jó mimoza eletet.
üdv 17L
Kötelezően járatnak a szüleim.Minden napomat telerakják. Ha nem teljesítem akkor jönnek a szankciók..
Sajnos megbeszélni nem lehet velük.Apám egy dührohamában már vágott hozzám sörösüveget például.
Ès mikor tudnèk élni ha nem hétvégén?
Továbbtanulást hogy gondolod? Én még ezt tartanám jó ugródeszkának. Elkerülsz egy távolabbi városba fősulira/egyetemre, s akkor nem fognak tudni ennyire rádtelepedni.
Ha ennyire nem tudsz velük szót érteni, vagyis ennyire nem érdekli őket a te érzelmi világod, akkor el kell gondolkozni azon is, hogy miként tudsz majd a saját lábadra állni. Nem ismerem a szüleid, de a leírásod alapján kinézem belőlük azt, hogy ha ellentmondasz, akkor anyagilag nem fognak segíteni.
szia!
Így leírás alapján egy rakás szerencsétlenség vagy. 17 évesen legyen már annyi vér a pucádba, hogy oda állsz anyád és apád elé, hogy akkor ez van, ezt akarom ezt nem és PONT, magasról teszek arra, hogy ti mit szeretnétek.
Szerinted mi fog történi 2 hét hiszti, és utána úgy is elindul a dolog valamerre vagy jobb vagy rosszabb lesz, de legalább a saját életedet élheted.
17-es.
Àllj te oda egy pankrátor alkatú,agresszív ember elés mondd meg neki hogy nem akarsz úgy ugrálni ahogy ő akarja..
Már megpróbáltam,erre eltiltott mindentől amit szeretek.
szia!
17-es vagyok...
A véleményem továbbra is az ami. Mit számít, hogy mekkora az apád fizikailag? Max kapsz 2-3 pofont és akkor mi van?! Eltilt? És akkor? A leírásod alapján így sincs időd arra amit szeretsz, tehát mi változik akkor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!