Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális a két lányom kapcsola...

Normális a két lányom kapcsolata egymással? Vajon mi fog kisülni ebből? Félek!

Figyelt kérdés
Valószínűleg túlreagálom,sőt biztos,hogy túlreagálom,de anyaként hajlamos vagyok erre:) 16 éves,és 7,5 éves lányaim vannak.Lényeg,hogy a kicsi teljesen odavan a nagyért,rászáll," nem hagyja élni", a példaképe,mindenben hallgat rá.A nagylány is szereti a húgát,játszik,foglalkozik vele.Viszont félek,hogy a kicsi rosszat tanul.A nagylányom ugye már lassan felnőtt,van barátja,szoros kapcsolatban van az osztálytársaival,csinosan öltözködik,sminkeli magát stb. De jó lány,nincs vele különösebb probléma.Csak elmegy érte a suliba,akkor van,hogy a barátai elkísérik,és akkor már nincs kizárva,hogy valamelyik szájából elhangzik egy káromkodás,na meg a 16-17 éves fiúkat sem kell félteni.De szeretik a kicsit,ahogy látom körülugrálják meg minden.Ha már elmennek érte,akkor elmennek valahová (cukrászda,ilyesmik)és akkor hülyülnek,meg ugye vannak a baráti körben is szerelmek,tudom,hogy nem nyalják-falják egymást egy 7 éves előtt,de csók pl.elcsattan,meg van egy ilyen "bandahelyük" egyiküknél,és a kicsi tegnap oda akart menni,persze nem engedtem,mert ott már azért kicsit zűrösebb a társaság (nem drog,hanem hangos zene,üvöltözés,egy-egy pohár alkohol) Ma reggel a kicsi bement a nagyhoz,már ébren volt,de zenét hallgatott ezen a fülhallgatón,a kicsi meg elkezdte nyaggatni,mire a nagy elkiabálta magát,jó inkább mondjuk úgy,hogy kicsit felemelte a hangját,hogy nem hagyja békén.A kicsi sírva fakadt,kijött és mondta,hogy készített valami meglepetést,amire ráírta,hogy szereti meg valami fénykép,meg hogy ő a legjobb testvér a világon.(Annyira édes volt,hogy ott szipogva mondta,majd' megszakadt a szívem,de a nagyot nem hibáztatom) Csak a nővérkéje ezt meghallotta és azonnal mardosni kezdte a bűntudat,kijött bocsánatot kért,megölelte,mondta,hogy játszanak,de láttam a kicsin,hogy a nagy kiabálása rosszul esett neki (egy szeretetéhes,vidám,igazi baba kislányt képzeljetek el) Most a nagy elvitte magával,ide hozzánk közel egy ilyen pályára,a barátaival és a barátjával.De pld. ez is egy olyan,hogy fél háromra vendégségbe megyünk,de ő majd odajönnek tömegközlekedéssel.A nagynak szerintem egyik füle be lesz dugva (ez engem nem izgat,mert tudom,hogy vigyáz a kicsire.) viszont a hugica valószínűleg el fogja kérni a másik felét,a nagy nem fogja odaadni,mert olyan zenék,amik nem neki valók,a kicsi elszontyolodik,a nagy megelégeli kiveszi elrakja (legalábbis úgy gondolom ez lesz a forgatókönyv) Csakhogy a nagylány már nagy,nem egy-két év a korkülönbség,amikor egy hullámhosszon vannak,és én nem akarom,hogy a kicsi állandóan rajta lógjon,de a nagy imádja a pici húgát,és nem akarja megbántani,sőt velem balhézott össze,hogy ő azt szeretné,ha jó lenne a kapcsolata vele,és ahogy látom büszke arra,ha elmeséli neki,hogy xy kisfiú az iskolában milyen kedves volt.De a nagy részéről jó ez ritkán van,de van,hogy szakad a cérna pl. ma reggel is,és nem kértem,hogy vigye el magával,ő mondta magától,mert a kicsi egész nap (akármit csinált) csak szomorkodott nem volt durva,de rajta tökéletesen látni ha valami miatt csalódott. De a nagy konkrétan kikéri magának,ha azt mondom,hogy néha csak kötelességből van a húgával.Hozzáteszem én nem erőltetem,hogy menjen el érte az iskolába,se semmi,ezt ő csinálja,mondjuk az igaz,hogy a húga nem száll re róla.Mit csináljak?Hagyjam?Ez jó így mindkettőnek?A kicsire nincs rossz hatással,hogy gyakran nála majdnem 10 évvel idősebbekkel lóg?
2013. ápr. 13. 12:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
84%

Én is csak nyugtatni tudnálak. Nekem 12 évvel idősebb bátyám van, ő is hurcolt magával egész kiskoromtól fogva, így utólag látom, hogy tényleg odafigyeltek, hogy mit látok/hallok, pedig tizenéves fiúk voltak. Szerintem ennek abszolút csak pozitív hatása volt rám. Szerintem semmi olyat nem csinálnak, amit a kicsi ne láthatna/hallhatna. Ami tényleg olyan megjegyzés(ha van), azt úgysem érti, vagy nem úgy. Gondolj bele, néhány mesében is mik vannak. filmekről nem is beszélve.

Annyira kellene odafigyelni, hogy legyenek határok. Üljetek le, beszéljétek meg közösen, hogy vannak oylan helyek, ahová a nagy egyedül megy és van amikor egyedül szeretne lenni. Ha le van tisztázva, nincs belőle sértődés. Nálunk például működött, hogy ha zárva van bátyám ajtaja, akkor nem mehetek be. Vagy fűtési szezonban kiakasztott valamit rá. Emlékszem, ott sertepertéltem, vártam mikor fog ráérni, de addig nem zavartam, nem volt sértődés részemről, megértettem, hogy ő már nagy és vannak dolgai. És így volt benne rendszer.

2013. ápr. 13. 13:24
 12/17 anonim ***** válasza:
84%

De aranyosak:) Reméelm, nálunk is így lesz... Nagylányom 12 éves, kisfiam 2 éves, kislányok 4 hónaposak. Ma pl. a angy moziban volt, és hozott az öccsének édességet.

De már tervezi, hogy hazahozza majd, ha a ovis lesz, sőt kérte, hogy irassuk bölcsibe, mert az a suli mellett van, és hazahozná. Semmi gond nincs ezzel, csak ha a ngy egyedül akar lenni, barátokkal találkozni, legyen rá lehetősége. Ha a kicsi meg elszontyolodik ilyenkor, nem baj, mert így szokja meg, hogy vannak határok, a nagynak is lehet egyedüli programja...

Örülj, hogy jó tesók, az 1. válaszoló %-ai meg magáért beszélnek.

2013. ápr. 13. 15:37
 13/17 anonim ***** válasza:
84%
Jézusom, tök jó testvérek! Nem is értem, miért aggódsz! Ha csak milliomodrésznyire szeretnénk ennyire egymást a nővéremmel, a földhöz csapkodnám a fenekem örömömben!
2013. ápr. 13. 18:36
 14/17 anonim ***** válasza:
87%

Te vagy az az anyuka, aki nem meri utcára engedni a kicsit a naggyal, mert a nagy bedugja a fülét zenével?

Ennyire ne pörögd már túl a dolgokat...

Hall csúnya szavakat?

ATYAÚRISTEN! Szerinted bárhol máshol nem hallhat? Amúgy tutira sokkal cifrábbakat ismer, mint te magad, és biztosan kortársaktól tanulta, nem a nővére barátaitól.

2013. ápr. 13. 20:34
 15/17 anonim ***** válasza:
79%

Normális. Köztem és a bátyám közt 5 év van. Egy suliba jártunk, igaz nem sokáig, de én is állandóan rajta lógtam, én voltam a ciki hugi, mindig szerettem volna vele lenni, felnéztem rá, stb. Viszont bátyám ezt nagyon utálta. Egyszer csúnyán összevesztünk, még meg is pofozott. Utána kiábrándultam belőle és a mai napig tartom tőle a 2 lépés távolságot, pedig ez már több, mint 15 éve volt. De ez akkor nagyon rosszul esett, sose kért bocsánatot és soha nem is kereste a társaságomat.

Beszélj a naggyal és a kicsivel is. A kicsinek mennyire vannak barátai? Mert, ha sok barátja lenne, akkor nyilván nem lógna a testvére barátaival. Persze a bújás, felnézés tényleg normális, meg hogy állandóan láb alatt van, én is ilyen voltam. Viszont nekem nem voltak barátaim, és irigy voltam a tesómra, mert ő nagyon népszerű volt, ráadásul volt egy barátja, akinek 2 húga is volt és nagyon rendes volt velem. Mindig mondta bátyámnak, hogy ne küldjön el, hisz nem zavarok, meg ilyenek (óraszünetekben mentem oda hozzájuk). Szóval engem vonzott a társaság is, s emellett tényleg benne volt, hogy csodáltam a bátyámat, mert ő idősebb volt, okosabb, stb. 26N

2013. ápr. 23. 22:38
 16/17 anonim ***** válasza:
79%

7,5 éves, tehát már iskolás a kicsi is egy ideje.

Az iskolában a felső tagozatosoktól pont annyit lát és hall, ha nem sokkal többet és gázosabbat, mint a "jólány" nővérétől.

Én ma reggel szóltam el magam és meglepődtem, hogy pontosan értik miről beszélek a harmadik osztályosok. Arról, volt szó, hogy tegnap megnéztek többen is egy filmet, amin 16-os karika volt és nem értették, hogy mi volt vele a gond, mert ők semmi rosszat nem láttak benne. Magát a filmet én nem ismerem ezért csak általánosságban magyaráztam el nekik, hogy mikor szoktak 12-es, 16-os és 18-as karikát kitenni. Az, hogy csúnya beszéd, erőszakos jelenet...nem kell tovább ragozni nekik. De a nagy magyarázás közben simán kimondtam, az amúgy még ebben a korban tabunak számító témát, hogy "szexuális tartalom"...nos, ezek a 8-9 évesek pontosan tudták, hogy miről beszélek. A jó kislányok csak bólintottak és lesütötték a szemüket, a vagányak pedig kontráztak is hangosan...

Szóval ne aggódj! A lényeg, hogy a kicsi nem szorong, hanem nyitott és barátkozó típus.

2013. ápr. 24. 09:32
 17/17 anonim ***** válasza:
71%

Az első válaszoló, tiszta hülye. Inkább örülj hogy ilyen jó tesók. Sok helyen sajnos nem így van.. szerintem jo hogy ilyen jo tesók..

Az unoka hugom, aki 10 évvel fiatalabb mint én meg a tesóm, meg a báttya. Köztünk nőtt fel a kislány, jött velünk minden hová és azon kívül hogy a mai napig számíthat ránk bármikor, semmi különös nem volt vele..

2013. ápr. 30. 00:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!