Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám összekovácsolni...

Hogyan tudnám összekovácsolni a családot, hogy ne essünk szét még jobban?

Figyelt kérdés

Van 3 nővérem(fél testvéreim), közös az édesanyánk, aki mindenkiért, mindig ugyan annyit megtett, nem volt különbség. Nem volt olyan, hogy kit és mennyire szeret jobban/kevésbé..

Nővéreim felnőttek, családosak 45, 38 és 34 évesek. Én vagyok a legfiatalabb 22 leszek májusban.

Anyukánk 63 éves elmúlt. Nagyon sokat ápolta (15 évig) nagymamámat, kitartó, és becsületes asszony anyukám!

Mindenben mellette állok, rengeteget támogatott: lelkileg, anyagilag, iskoláztatott, minden ötletemet szívesen fogadta, segített és most is segít!

Nővéreim viszont... soha nem keresik őt, csak akkor amikor pénz kell nekik vagy ha elakarják őt küldeni melegebb éghajlatra. Nagyon megviseli ez az egész őt, és igazából senki se érti és nem is tudja, miért viselkednek így vele(???)...

Próbáltam nővéreimmel felvenni a kapcsolatot, de csak az egyikükkel sikerült szót értenem, vele is tessék-lássék a kapcsolatom, nem igazán tudunk egymásról dolgokat...

Ezen a héten lesz nagymamánk temetése (szegénykém 93 évesen elhunyt), és közölte az egyik nővérem: mi nem mondjuk meg neki mikor érjen rá, ő nem jön el a temetésre, hagyjuk békén(és lecsapta a telefont).

A gyomrom és a szívem is összeszorul, ha belegondolok mekkora fájdalmat okoz ezzel anyukámnak/anyukánknak.

Ha egy halálesett sem hat a nővéreimre, ha a legnehezebb időkben sem segítenek és tartanak össze.. akkor későbbiekben mire számíthatok én vagy anyukám?

nem mondhatom, hogy nem érdekelnek, hiszen én szeretem őket, bármennyire is ellenségeket és utálatosak, ők a nővéreim és a családunkhoz tartoznak... :(

Szeretném, hogyha összetartó, szeretetben gazdag családom lehetne és megakarom oldani!

Hogyan indulhatnék el? mibe kapaszkodjak, mit tehetek?

2013. ápr. 9. 11:15
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

ok megse próbálják elfogadni a nehéz gyerekkoromat.

Pont itt a baj te se akarod elfogadni az ő nehéz gyerekorukat, mert elhiszed anyád hazugságait mert hinni akarsz benne anyád meg fél emlékezni.

2013. ápr. 11. 20:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!