A családban az egyik szülő meghal, akkor a temetkezés költségét (340. 000Ft. ) kinek illő állni? Az elhunyt feleségének? Az elhunyt gyermekeinek? (örökösök) Az özveggyel egy háztartásban elő unokának? Mindenki kiveszi a részét? 26F
Figyelt kérdés
Jelenleg az özveggyel egy háztartásban elő unokának, az az velem akarják kifizetettni. Mert az elhunyt két lánya kijelentette: Nincs pénzük! Pedig mind a ketten dolgoznak.2013. ápr. 7. 23:24
11/13 anonim válasza:
Szerintem az összes örökösnek illene (feleség és gyerekek).
Anyukám 1,5 éve halt meg, akkor nagymamám külön kérése volt, hogy csak ő akarja fizetni a temetést, ha már örökség nem jutott anyukámnak, mert ugye meghalt. Szóval mamám eltemette, de pl a sírkövet négyesben álltuk, két nővérem, mamám és én... az özvegy (apám) nem adott bele.
Aztán két hónapja meghalt apánk is, ezt is négyesben álltuk. Szerintem így fair. Egy embernek sok kiadás 340 ezer Ft, de fejenként 80-85 már elviselhetőbb.
Részvétem.
12/13 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
2013. ápr. 9. 09:04
13/13 anonim válasza:
Nem fair hogy rád akarják tolni az egészet. Mindenkinek részt kellene vállalnia belőle. Az arányokat meg nektek kell kisakkozni. Részvétem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!