Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lépjek tovább?

Hogyan lépjek tovább?

Figyelt kérdés
21 éves srác vagyok, egyetemre járok. Megvan mindenem, amire szükségem lehet, mégis boldogtalannak érzem magam. Elindultam egy lejtőn lefelé és nem tudom, hogy hol az alja, de szeretnék kimászni belőle. Ott tartok már szinte, hogy az egyetlen örömömet a piálásban találom. Nem tudom elképzelni azt, hogy úgy menjek el valahova kikapcsolódni, szórakozni, hogy ne játszon valamilyen szerepet az alkohol. Szüleimmel lakom, az ő pénzüket költöm, inkább szórom. Az egyetemet sem tudom komolyan venni. Barátnőm nincsen, barátaim se nagyon, inkább csak ivó cimborák, viszont abból sok. Nem tudom hogyan lendíthetném fel valamivel az életemet, hogy visszajöjjön az életkedvem. Ötleteket, tanácsokat szívesen fogadnék.
2009. szept. 21. 23:19
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Hát azt szűröm le a válaszokból, hogyha szerzek egy normális barátnőt, akkor rendbe jön az életem magától. Hát próbálkozok akkor. Kösz a válaszokat.
2009. szept. 29. 17:50
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

1. A legtöbben akkor látják be, hogy alkohol problémájuk van, amikor már alig vagy sehogy sem lehet kimászni belőle (ezt egy kék keresztes alkoholmentő ismerősöm mondta). Nem azt mondom, hogy beszéld be magadnak, hogy alkoholista vagy, csak azt, hogy hamarabb kell kigyulladjon a vészcsengő, mint azt az emberek szokták.

2. Valami lelki problémád akkor is van , ha nem látod egyelőre, mi az. A magányosság, társtalanság pont elég ok lehet az enyhe depresszióra. Én is ebben szenvedtem némileg fiatalabban, tini koromban. Az, hogy anyagilag minden rendben, jó dolog, de nem jelenti azt, hogy nem szabad problémádnak lenni. A lelked attól még éhezhet.

3. Egy normális társaság rengeteget jelenthet egy ilyen szituban. Annak idején nekem a MEKDSZ segített (keresztyén diákkör, bárkit szívesen látnak, azt is, aki nem hisz, és nem is akar, elég ha szimpatizál). Hasonló a Timóteus Társaság. Ezeken a helyeken nagyon normális emberek vannak. De bármilyen más jó csapat enyhítheti a magányt.

4. Fordulj a szüleidhez egy kis lelki támaszért. Nem leszel ettől újra kisfiú, se önállótlan. Ha már csak valamelyikükkel is szorosabb, meghittebb kapcsolatba kerülsz, sokat jelent.

5. Én is pénzügy számvitelt tanultam. Az egyik legpiacképesebb szakma, amit ismerek. A számvitelt nagyon megéri alaposan tanulni! Én meg tudtam oldani, hogy a gyerekek miatt itthon vagyok, gazdasági vezetőként nem járok be csak heti egy nap munkahelyre, a többit idehaza csinálom, amikor akarom, csak amikor muszáj akkor megyek be. A jövedelmem igen jó. Hol van még egy olyan szakma, amivel mindezt meg lehet csinálni? Tudd, hogy amit tanulsz, komoly értelme van, csináld lelkesen és nagy erőbedobással! Hacsak tudsz, dolgozz pár hónapot a szakmában, az nagyon hiányzott nekem az elején!

Kívánom, keveredj ki ebből minél hamarabb. A szerelem meg akkor talál rá az emberre, amikor ő akarja, ezt nemigen tudjuk mi magunk befolyásolni.

2009. szept. 29. 18:01
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha van időd, próbálj meg valami karitatív munkában részt venni. Itt olyan emberekkel találkozhatsz, akik a segitségedre szorulnak és sokszor még reményük sincs, hogy sorsukon változtassanak.
2009. szept. 29. 18:44
 14/20 A kérdező kommentje:
Jólesik, hogy ilyen jó, komoly válaszok érkeznek és nem sajnáljátok rám az időtöket. Elgondolgoztató az, amit írtatok és biztos, hogy segítség. Kirajzolódik az, hogy mit kell(ene) tennem. Köszönöm.
2009. szept. 29. 18:55
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az jó, ha van barátnőd, de a legjobb, ha magaddal tisztába jössz előtte - közben - ... Én nő vagyok, és egy fájdalmas szakítás közepette, aminek egyik legfőbb okának tartom, hogy a Párom nem mézett szembe magával. Áss magadban, és keresd meg, mi az ami bánt. Kicsit félelmetes lesz talán, de megéri. Ha megvan a baj, döntsd el, mit kezdesz vele. A lényeg, hogy ne hazudj magadnak. Ez elcsépeltnek tűnik, de gyakorlatban nagyon nehéz. Viszont így van esélyed gyógyulásra, teljes személyiséggé válni, aki nem máshol, kívülálló dolgokban keresi az élet értelmét. Nekem annak idején egy pszichodráma csoport segített az önismeretben, Te tudod, neked mi az. Sok sikert!

2009. szept. 30. 10:05
 16/20 anonim ***** válasza:
Szerintem meg először magadba kell rendet tenned, mert attól, hogy a barátnőd szeretné, hogy megváltozz, nem fogsz. Csak saját elhatározásodból.
2009. szept. 30. 14:45
 17/20 Srapnel ***** válasza:
Szerintem a 10.05-ös mondta az egyetlen, igazán jó tanácsot. A többi sem rossz, viszont csak tüneti kezelés. Egyébként van, amikor magától elmúlik a nagy szeszelés, mert egyszerűen nem lesz idő rá. Valamit önerőből kellene elérned, az is segítene. De a magadba való belemászást nem kerülheted el, mert van ott bent valami mélyen, ami nem oké. Esetleg pszichológushoz kellene menni.
2009. szept. 30. 15:43
 18/20 anonim ***** válasza:

Szerintem attól, hogy lenne barátnőd még nem jönne rendbe az életed, inkább fordítva.

Lehet, hogy unatkozol, vagy szimplán nem tudod hasznosan eltölteni a szabadidődet.

Próbálj meg célokat kitűzni magad elé, de olyanokat, amik tényleg érdekelnek, meg úgy általában találd meg, hogy mi az ami érdekel.

Sajnos 18 évesen még nem mindenki tudja eldönteni, hogy milyen irányba kellene továbbtanulnia, ezért sokan választanak olyan szakot, ami jól hangzik, de valójában nem érdekli őket, vagy azt se tudják mi az. Ebben sajnos sem a szülők, sem az iskola nem nyújt sok segítséget, mert aszülők a szocializmusban nőttek fel, a szemlélet az, hogy keress minél többet, más nem is számít, az iskolában pedig csak arra mennek, hogy vegyenek fel valahova, de nem mutatják be az egyes zsakmákat, hogyha elvégzed azt a szakot azzal mit is fogsz csinálni jó esetben egy életen keresztül.

Szóval nézz körül, és keress olyat, ami érdekel, esetleg menj el dolgozni egy évet és próbáld ki magad, hogy hogy tudsz helytállni. ehhez nem kell abbahagnod az egyetemet, halaszthatsz is és akkor simán folytathatod, ha mégis úgy gondolod, hogy megfelelő helyet választottál.

Ma minden területen egyformán nehéz megélni, de ha olyasmit csinálsz, amit szeretsz, akkor sokkal könnyebb, mert kedvvel tudod végezni a munkád, így feltehetően jobban is végzed majd és nagyobb sikereid lesznek..

2010. febr. 27. 17:32
 19/20 anonim ***** válasza:
Sikerült továbblépni?
2010. júl. 7. 16:13
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm az érdeklődést! Most határozottan jobban érzem magam, mint akkor amikor ezt a kérdést feltettem. Barátnőt azóta sem szereztem, bár most ismerkedek lányokkal és érzem, hogy szimpatikus vagyok nekik. Ez azért jólesik. Kezdek rájönni, hogy szerencsésnek mondhatom magam majdnem minden téren. A piálás az megmaradt, de kicsit azért kevesebbet iszom. Úgy érzem, hogy jó irányba haladok.
2010. júl. 11. 18:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!