Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lépjek tovább?

Hogyan lépjek tovább?

Figyelt kérdés
21 éves srác vagyok, egyetemre járok. Megvan mindenem, amire szükségem lehet, mégis boldogtalannak érzem magam. Elindultam egy lejtőn lefelé és nem tudom, hogy hol az alja, de szeretnék kimászni belőle. Ott tartok már szinte, hogy az egyetlen örömömet a piálásban találom. Nem tudom elképzelni azt, hogy úgy menjek el valahova kikapcsolódni, szórakozni, hogy ne játszon valamilyen szerepet az alkohol. Szüleimmel lakom, az ő pénzüket költöm, inkább szórom. Az egyetemet sem tudom komolyan venni. Barátnőm nincsen, barátaim se nagyon, inkább csak ivó cimborák, viszont abból sok. Nem tudom hogyan lendíthetném fel valamivel az életemet, hogy visszajöjjön az életkedvem. Ötleteket, tanácsokat szívesen fogadnék.
2009. szept. 21. 23:19
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Próbálj meg új barátokat szerezni, akár innen is, ők talán kirángatnak ebből a világból amiben most benne vagy. Az alkohol problémát ugy tűnik világosan látod, sajnos abban hogy ne igyál csak te magad tudsz tenni valamit, mert mi nem tudjuk elvenni tőled a poharat
2009. szept. 21. 23:29
 2/20 A kérdező kommentje:
Nem vagyok alkoholista félreértés ne essék. Inkább úgy mondanám, hogy alkohol nélkül nem tudom jól érezni magam. Nyilván az sem egy önfeledt állapot, de legalább elvagyok becsípve a haverokkal. Azt hozzátenném, hogy ez a bohém élet nem lenne az én világom. Konzervatív értelmiségi családban élek. Kicsit változott is a személyiségem.(rossz irányba)
2009. szept. 21. 23:43
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

Keress valamilyen célt.Lehet az épp egy szak váltás,vagy egy pályázat TDK-ra vagy demonstrátornak vagy bárminek. Vagy keress munkát suli mellett,persze csak rész munkaidőben.Egyrészt lesz saját pénzed,érezni fogod milyen,ha megkeresed és akkor nem lesz szived leönteni a havi fizetésedet a torkodon.Másrészt új közeg,új baráti társaság is kialakulhat.

Próbálj meg párt keresni.Az nagy dolog lenne,ha a bulizás helyett a barátnőddel töltenéd az időd,vele mennétek el kirándulni,ide-oda.Persze bulizni is lehet,de akkor már nem erről szólna minden nap.

Ezek csak ötletek.Az életedet és a lehetőségeidet te ismered,de az mindenképpen pozitív,hogy te is érzed ez igy nem mehet tovább!

2009. szept. 21. 23:53
 4/20 A kérdező kommentje:
köszi ez hasznos válasz
2009. szept. 22. 00:09
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha lenne egy barátnőd, valószínűleg nagyon rühellené, hogy a pasijának folyton italszaga van. De nincs. Szóval: képzeld azt, hogy csak magadra hagyatkozhatsz. Ha jól gondolom, saját jövedelmed nincs. Mert? Semmi különmunka lehetőség? Tanulságos pedig, hamar helyére löki az ember agyát, meg a mércéjét is, amikor saját zsebre mennek az ivócimborák.

A Google a barátod, keress rá a mostani létminimumra. Ennyit kérj el havonta a szüleidtől. Gazdálkodj belőle. Határozd el, hogy nincs több, ha elb..od, otthon nézheted a négy falat. Meglátod, 1-2 hónapon belül nem csak az ivócimborák fogynak el mellőled,de még arra is rájöhetsz, hogy kikkel lehet józanon egy jót dumálni..

Lehet hogy sokat fogsz otthon olvasgatni, filmet nézni, unalmadban füvet nyírni, vagy kutyát sétáltatni.

Vagy az egyetemi (milyen szakra jársz?) csoporttársaiddal ismerkedni...

2009. szept. 22. 00:15
 6/20 anonim ***** válasza:
91%
Szia:) Szerintem te nagyon is jol tudod mi bant teged,miert nincs eletkedved,csak felsz szembenezni azzal a problemaval,es nemtudod mit csinalj,hol kezd el a problema megoldasat!!Ha van kedved irj privit,es beszelgetunk...:)
2009. szept. 22. 15:58
 7/20 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy ennyire egyértelmű a dolog, mert nem tudnék konkrét "problémát" kiemelni, amiből fakadhat ez az egész. Ez nem azt jelenti, hogy nincs, csak rá kellene jönni, hogy mi az. köszi a választ.
2009. szept. 23. 17:10
 8/20 A kérdező kommentje:
Még az utolsóelőtti válaszolónak: pénzügy és számvitel szak.
2009. szept. 23. 17:12
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Először is a tagadást hagyd abba. Lehet hogy nem veszed észre de jó úton haladsz az alkoholizmus felé. Másodszor próbálj meg beszélni valakivel. Szerez barátokat. Vagy egy barátnőt. Találj hobbit. Hidd el hogy van értelme az egyetemnek. Csak pozitívan!
2009. szept. 29. 16:13
 10/20 anonim válasza:
100%
Egy barátnő nagyon segítene hidd el, én is ebben a helyzetben voltam, vagyis jobban mondva a vőlegényem mielőtt találkoztunk volna. Nem volt kedve élni és ő is ivott, sok ivó haverja volt neki is. A meló is jó dolog,1 hogy lefoglal, 2 lesz saját pénzed, 3 új társaság, barátok, és ha melózol akkor ott tudsz beszélgetni is. Esetleg a bulizás helyet elmehetnél kondizni.
2009. szept. 29. 17:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!