Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi gyermektartás a reális...

Mennyi gyermektartás a reális egy gyermekre?

Figyelt kérdés

2013. ápr. 7. 16:31
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
67%

Tipikus. Én nő vagyok, de még így is gusztustalannak tartom ezt a fajta kicsinyeskedést, a férfi kizsigerelését.

Szerinted az apuka nem szeretné az ideje felét a gyerekkel tölteni? Ha együtt élnétek, nem te mosnál,főznél a gyerekre?

Ha annyira a létminimumon élsz, hogy nem elég az egyéb járandóság mellett az apa fizetésének 20%-a(!!!!) akkor mégis mire alapoztad a gyermekvállalást?

2013. ápr. 7. 21:29
 22/35 A kérdező kommentje:

nyugodtan tölthette és tölthetné az idejét a kisfiával ha ránézne 6honapja

tisztelt nő én is arra alapoztam mint mindenki hogy családként élhetünk.szegény kizsigerelt apák ....egy normális férfikereset 150000ft abbol 10000támogatni saját gyermeked abszolut dicséretes

2013. ápr. 7. 21:35
 23/35 anonim ***** válasza:

A férjem, amikor elvált, úgy állapodtak meg, hogy ő a vagyon nagy részét ott hagyta (kb. 20 milliós értéket a neki járó részből), ennek fejében az anya vállalta az akkor 13 éves gyerek költségeit - gyakorlatilag előre ki lett fizetve.

A férjem ennek ellenére költ a lányára, illetve havi 20 ezret utal. 18. születésnap után ez átkerült közvtlenül a lány számlájára.

Mondjuk itt amiatt, hogy már nagyobb volt a válásnál, a gyerek maga tudott kérni bizonyos dolgokra pénzt.

Olyanbólv otl balhé, hogy az exfeleség nem a gyerekre költötte az elvileg rá kért pénzt. Azóta, ha ilyen volt, akkor az adott intézménynek fizettünk be (tábor, nyelvvizsga, stb) vagy ha kaja kellett, akkor kaját kapott.

Azon maga a lány is kiborult, hogy úgy kapcsoltak le náluk közműveket, hogy fél millió felett keresett az anya is, saját utazásra, ruhákra, egyéb dolgokra költött, de a számlák "elfelejtődtek". Akkor viszont nem adtunk a visszakapcsoltatás költségére.

2013. ápr. 7. 21:38
 24/35 anonim ***** válasza:

Attól függ ha a yorki herceg vagy 30e nem reális

ha adatfeldolgozó vagy lehet reális.

Azért van a százalékos rendszer mert nem lehet megmondani mi kell igazán egy gyereknek,

kell-e 1 hetes külföldi nyelvtábor nyilván e nélkül is lehet nyelvet tanulni de ha van rá pénz a szülök erre költsenek ne arra hogy bármelyikük wellnesezni menjen az új párjával.

2013. ápr. 7. 21:46
 25/35 anonim ***** válasza:
49%
Fele idő, meg fele házimunka, főzés, tehát úgy érted, az apuka azért adjon több pénzt, hogy kifizesse neked ezeket a "szolgáltatásokat"? Ha erre megy ki a játék, akkor legyen közös felügyelet.
2013. ápr. 7. 21:59
 26/35 A kérdező kommentje:
figyelmetlen vagy apuka 6honapja gyermek felé sem nézett.hogy lehetne közös felügyelet?
2013. ápr. 7. 22:02
 27/35 anonim ***** válasza:
A gyerektartás fizetése kötelezettség, a láthatás meg jog. Ha a megegyezett/bíróság által megállapított összeget megkapod, akkor jogilag nincs mit tenned.
2013. ápr. 7. 22:19
 28/35 anonim ***** válasza:
90%
Milyen ember az aki a gyerekével töltött időt pénzben méri.
2013. ápr. 7. 22:44
 29/35 anonim ***** válasza:
54%

Tevedes!

A gyermeket nevelo szulonek nem kell osszegben fizikalisan rakoltenie azt az osszeget, amit a kulon elo szulo is fizet!

Nem kotekedem, nem is vagyok elfogult, direkt nem irtam anyat es apat, nem is vagyok erdekelt.

Csak siman szolok, hogy sokan rosszul tudjak.

Torvenyileg a gyermekkel elo szulonek TERMESZETBEN kell hozzajarulnia a gyermek nevelesehez, gondozasahoz, anyagilag a kulon elo szulonek kell, mert nyilvan o termeszetben korlatozottan tud.

Nezzetek utana!

(Egyebkent logikus. Es nem csak a gyerekkel kapcsolatos hazimunka miatt, vagy epp amiatt, mert a gyerekkel elo szulo pl munka terer is lenyegesen korlatozva van, segitseg nelkul pl tulora kilove, masodallas kilove, hanem mert a gyerekkel valo foglalkozas, neveles is van olyan erteku, mint az atutalt 20-30 ezer forintocska. Jo esetben.)

2013. ápr. 8. 00:20
 30/35 anonim ***** válasza:

Kozos felugyeletnel nincs is elvileg gyerektartas.

Mellesleg en tobb elvalt hazaspart is ismerek, ahol szoba sem kerult a kozos felugyelet. Nem azert, mert az egyik szulo nem akarta rlengedni a gyereket, hanem azert, mert a masiknak esze agaban sem volt maga mellett tartani mindrn masodik heten.

Valljuk be: sok olyan szulo van, aki meg akkor sem foglalkozik a gyerekevel napi 15 percnel tobbet szivesen, amig csaladban rlnek. Gondoljatok, hogy ok foggal-korommel harcolnanak a kozos felugyeletert? Altalaban nem... Rosszabb esetben meg a gyermektartas szintjen sem erzik magukat felelosnek erte, nemhogy meg neveljek, gondozzak.

2013. ápr. 8. 00:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!