Te engednéd, hogy a balesetben elhunyt, vagy megölt családtagodról hetekig cikkezzen a sajtó? Nyilatkoznál nekik, ha felkeresnének?
Max a tiszteletükre, hogy megemlékezés stb. De családi dolgokba az tuti, hogy nem engedném őket be!
Ha tanulságos lenne az hogy megölték, pl. internetes találka, akkor természetesen nyilatkoznék, mert hiába fájdalmas, másokon segíthet az eset.
De ha autóbaleset amiről nem tehet akkor nem!!!
én pl. azt nem értem, h a média mi alapján válogat. mert azért ennél sokkal több ember hal meg tragédiákban, gyilkosságokban.
tuti, h nem nyilatkoznék, ne csináljanak pénzt egy elhunyt emberből, se a családjából.
undorító, h az embereknek egyáltalán igényük van ilyeneket nézni meg olvasni. az összes pletykalapot máglyán kéne elégetni a szerkesztőségükkel együtt.
na azt én sem értem, mi alapján válogatnak
pl most egy 15 éves lány vonat alá ugrott, 2 napja erről ír a média, tavaly egy barátom szintén vonat alá ugrott, róla sehol sem írtak
Én már nem is nézek hiradót se. Pont azért, mert nem érdekel, ki milyen balesetben halt meg. Minek foglalkozzak vele? Senkit nem tudok feltámasztani, se én, se az aki megnézi a tévében.
Személyesen, ha egy szomorú eset után a média kopogtatna az ajtómon, elhajtanám őket a búsba. Mit képzelnek? Semmi köze a családi tragédiához az országnak. Jó kis krimit csinálnak belőle a tévében.
Mint például a CBS Realityn. Egész sorozat van belőle. Egyszer belenéztem, és eléggé lehangoló volt . Szegény áldozatok és családjaik. Nem elég nekik, hogy megtörtént, még odadobják az emberek elé cirkusznak.
Ne felejtsük el, hogy egy tragédia után az érintettek egy beszűkült tudatállapotba kerülnek.
Van, akinek az segít a gyász feldolgozásában, ha kibeszélheti magából az érzéseit. A riporterek jól értenek az értő figyeléshez, kérdezéshez - így a riportalany könnyen olyan helyzetben találhatja magát, mintha egy pszichológussal beszélgetne.
A beszűkült tudatállapot pedig pont a helyzet reális felmérésében akadályozza.
Könnyebb egy őszintén érdeklődőnek tűnő riportert elhajtani, ha a viharkárt ért gyümölcsfáimról érdeklődik, mintha meghalt a családom és egyedül érzem magam, megértésre, emberi szóra, törődésre vágyom - utóbbi esetben könnyen megered az ember nyelve, ha az a típus, aki kibeszéléssel dolgozza fel a gyászt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!