Nagyon kegyetlen dolog ignorálni a párom hisztijeit?
Kérek tőle valami teljesen evidens dolgot, ami az ő feladata lenne, de kb úgy kezeli, mintha szívességet tenne ezzel nekem. pl vigye ki a tálcát, pakolja el a tiszta ruháit és hasonlók. vagy a tegnapi eset, mikor kérdezte, h milyen kaja van, csak 1 bizonyos étel volt otthon, és nem hogy örült volna, h főztem, inkább kifogást keresett, h miért nem felel meg az elvárásainak.
ilyenkor nagyon muris kis hisztit tud lecsapni pasi létére, de én ezt nem veszem fel, hanem rákontrázok és kvázi kinevetem. számomra ez nem bosszantó momentum, inkább kihívás. persze puffog, de nem az alkalmazottja vagyok, hanem a párja.
igen, tény, hogy az édesanyjának kellett volna anno megnevelnie, és más hibája nincs is a szememben; mindössze ez.
eddig igazából nem látom a fejlődést, bár kitartó vagyok :)
szerintetek szemétség, amit csinálok?
Még, hogy kegyetlen? Amilyen példákat írtál, azok tipikus válaszok egy 12 évestől. Te, kérdező egy felnőtt ember vagy. Ezért pl. elpakolod a ruháidat magad után. Szerinted nem elvárható, hogy a társad is így tegyen? Téged senki nem kér meg rá, mégis megcsinálod. Őt eleve szólongatni kell és még akkor is nyavalyog. Ez felnőtt viselkedés szerinted? Szerintem nem. Ilyen emberre gyerekként tudok csak tekinteni.
Túlságosan kiszolgálod.
de ha ő nem akarja elpakolni a ruháit vagy máskor akarja elpakolni stb akkor te cseszteted őt feleslegesen és amikor ezt szóváteszi azt nem fogod föl. hanem azt hiszed, hogy ő valamit ilyenkor rosszul csinál.
miért kell neked beleszólnod, hogy ő mit csinál?
nagymamám jut eszembe rólad, aki folyton rászólt minden ilyen miatt nagyapámra. pocsék kapcsolat volt. nagyapám volt, hogy el is menekült.
köszi a válaszokat.
igazából nem az volt a kérdés, h szakítsak-e vele, de egyeseknek úgy tűnik csak ez az alternatíva létezik, ha valami bajuk van egy párkapcsolatban.
sok párt látok magam körül, látom milyen gondokkal küzdenek, az enyém ehhez képest bagatell. ha körbenézek a pasik közt, akiket ismerek... hát, lássuk be, mindenkinek vannak hibái.
problémakezelési javaslatok helyett a szakítást ajánlotta a többség, néhányan pedig megerősítettek.
fura, mert sztem pont ők öntik a nagy dumát, h ha valamivel baj van, akkor nem eldobni, hanem megjavítani kell.
néha nekem is rossz, h úgy tűnik mintha megbántanám, de egyszerűen nem jut az eszembe más kezelési mód, amellett, h én sem kapom fel a vizet a kis vinnyogásain :)
még mindig jobban örülök, mintha alkesz lenne, vagy ütne, netán fűvel-fával félrejárkálna. mert az esetek többségében ezt látom. dolgozó, józan, intelligens ember az én életemnek párja, nálam ezek a szempontok a mérvadóak.
igen, amúgy szerintem azért van ennyi szakíts vele komment, mert az emberek hajlamosak azt hinni magukról, hogy ők milyen tökéletesek, stb, és hogy amit ők gondolnak, vagy ami az ő véleményük, az szentírás.
Annak ellenére, mennyien mondják, hogy a kapcsolaton dolgozni kell, mégis az az alapvető, hogy ha vége a kezdeti rózsaszín ködnek, sokaknak fogalmuk sincs róla, hogy mit kellene tenni. Ilyenkor ha látják, hogy fogalmuk sincs, mit kellene tenni, hogy az jó legyen, gyorsan szakítani kell, mert úgy megmarad a "tökéletes vagyok énkép" Meg amúgyis, ha valamiért dolgozni kell, és gondolkozni a megoldáson, az a többség számára nyűgös, és fárasztó dolog, tehát mi a megoldás: kidobom azt a nyomit, mert jobbat érdemlek. Vagy: nem dobom ki, ellenben elkezdem osztani az észt, és hülyeségeket fröcsögök mások dolgairól. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!