Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem szánalmas, h egyesek...

Nem szánalmas, h egyesek ennyire el akarják vetetni magukat?

Figyelt kérdés

Egyik kérdés alatt olvastam. Több nő is írta, h bár megkérnék a kezét, és mindent megtesz érte, takarít főz stb de a pasijuk úgyse fogja soha megkérni a kezüket.

Ez nekem olyan fura. Olyannal kezdek párkapcsolatot, akivel azonos a jövőképünk. Ha nekem fontos az esküvő nem leszek olyan pasi mellett aki nem akar házasságot és aztán évekig siránkozom h már minden ismerősömet elvették.

Ez csak nekem fura?

2013. ápr. 5. 00:51
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
44%

Nagyon is szánalmas. Főleg úgy, hogy előre "eladják" magukat a férfinak abban a reményben, hogy majd elveszik őket. Mindent megtesznek ezért: sütnek-főznek, gatyát mosnak, sokszor megalázkodnak előttük. És a háttérben ott pislog a halvány remény: előbb-utóbb elvesz. A férfiak nagy részének nem így jár az agya. Fel kell bennük ébreszteni a hiány érzését, a "mi lenne, ha én nem lennék" érzést, a "nem könnyen kapható, elérhető" érzést.

De aki mindent tálcán kínál, sok újdonságra ne számítson. A férfiakban ősidők óta működik a vadász szellem. Szeretik azt a vadat maguk becserkészni, nem pedig felszedni a "döglött" vadat. Egyesek már odáig merészkednek, hogy megkérik a férfi kezét. Ez aztán végképp undorító.

2013. ápr. 5. 09:16
 22/30 anonim ***** válasza:
88%
Tényleg szánalmas, de legalább annyira szánalmas, mint az amikor egy férfinak 10 év "jólét" után sem jut eszébe, hogy elvegye a nőjét. És nem arról van szó, hogy azonnal térdepeljen le majd könnyek között húzzon gyűrűt az ujjára, de hogy még szoba sem hozza... legalább azért, hogy kiderüljön mit is gondol róla a másik. Szerintem az is elég gáz.
2013. ápr. 5. 09:36
 23/30 anonim ***** válasza:
55%
De, elég ciki és a legtöbb nő itt rontja el. Már az elején kiszolgálják a pasijukat, maguktól állnak be cselédnek, hogy bizonyítsanak. Hát persze, hogy a leendő férjük megszokja, hogy ki van nyalva a feneke és nem kell tennie semmit. És amikor valóra válik az álma egy ilyennek és feleség lesz, akkor meg kezdődhet a rémálom, hogy mindent neki kell csinálnia, hiába dolgozik ugyanúgy, mint a férje, akkor is, ha gyerekük születik, akkor meg főleg. Néha elgondolkozok, hogy hova teszik ilyenkor az emberek az agyukat.
2013. ápr. 5. 09:47
 24/30 anonim ***** válasza:
75%
Egyáltalán nem szánalmas.Csak ez a nő számára egy egyértelmű jelzés,hogy komolyan akarják őt.Hiszen nem csak egy papírról van szó,hanem egy szerződésről, ami kötelezettségekkel jár és így a férfinak is át kell gondolnia,ér neki annyit a dolog,hogy elkötelezze magát.Nem mindenkinek jut ugyanis egy nagy Ő,meg az örök szerelem,amikor nem kellenek biztosítékok.Persze nem jó,ha az ember azért csinál valamit,hogy megfeleljen a másiknak.Nem is kell,ha önmagunkért szeretnek és szeretjük a társunkat,de azt látom,az estek többségében nem ez van és nem ez dönt.
2013. ápr. 5. 09:50
 25/30 anonim ***** válasza:
55%
De iszonyatosan taszítóak az ilyen erölködések.
2013. ápr. 5. 10:27
 26/30 A kérdező kommentje:
egyik válaszoló írta, h őt idéztem. Viszont nem nagyon értem az utána jövő magyarázkodást. Szerintem teljesen mindegy h mi volt az alapkérdést amit amúgy szintén olvastam.A hangsúly azon van, h ti azt mondtátok sosem fognak titeket megkérni, pedig mennyit ágyaztok-főztök stb. Ezt szerintem nehéz félre érteni
2013. ápr. 5. 10:44
 27/30 anonim ***** válasza:

Nekem is fontos a hazassag, en is szeretnem, hogy elvegyen a parom.

A pelda ami miatt feltetted a kerdest viszont abszurd.

Szerintem egy kapcsolatban termeszetes hogy kedveskedunk a masiknak.

Mi is egyutt elunk, en is keszitek ebedet vagyit, reggel agyba viszem a teajat, de nem azert mert ezzel akarom elerni, hogy elvegyen.

Ez baromsag, mar bocsanat.

Azert keszitek evedet, mert en is eszem, azert teritek gyertyaval vacsira, hgy jol erezzuk magunkat.

En is kapok kavet az agyba ha korabban kel.

Nem azert mosogatok el minden nap, hogy elvegyen felesegul, hanem azert, hogy ne legyen kosz, rendetlenseg a konyhaban (es mashol se)

Azert agyazok be, hogy jobban essen belefekudni este, vagy rend legyen...

Szerintem nem ezeken a dolgokon mulik, hogy valakit elvesznek-e vagy sem. Meg milyen mar hogy csak ezert csinaljak meg?

Ha elveszik oket, akkor majd mar nem lesz ertelme megcsinalni? Vagy mi? Ha tudja a parjuk, akkor azert nem veszi el oket biztos, mert nem akar utana koszban elni (ezt most gonoszkodasbol irtam,) amugy nalunk nem csak en takaritok, altalaban megosztjuk a feladatokat...ha ezen mulik sosem vesz el:P

2013. ápr. 5. 11:59
 28/30 anonim ***** válasza:

10-es!!

Tessék szépen figyelni és értelmezni!!

Az első mondatom idézőjelben van ha nem tűnt volna fel tehát idéztem az előttem lévőt! /úgy látom azóta törölték a válaszát/

De az idézőjelekből ez kikövetkeztethető!

Pláne, hogy, amit válaszként írtam abból kivehető, hogy én sem értek vele egyet!!!

2013. ápr. 5. 14:19
 29/30 anonim ***** válasza:
75%

Ez nem semmi!:) én pont fordítva jàrtam, a (most màr) férjem akart nagyon elvenni, és nem bàntam meg!:) viszont, félig-meddig meg tudom érteni az olyan nôket, ha ketyeg az òràjuk, és csalàdot szeretnének, de szerintem nem utalgatni kell, hanem kimondani, a férfiak szòbòlértenek!:)

23/l

2013. ápr. 5. 15:07
 30/30 anonim ***** válasza:

Szerintem rém egyszerű a képlet:

Ha már komolynak tűnik a kapcsolat, akkor szóba kell kerülnie a hosszútávú terveknek, vágyaknak. Ha valakinek fontos a házasság, akkor egy normális kapcsolatban erről tud a partner. Ha ő ódzkodik, akkor elmondja, hogy miért, mitől tart, mi tartja vissza. Ezt vagy sikerül megbeszélni, vagy nem. Ha nem, akkor elve alapjaiban ingadozik a kapcsolat és idővel csak több probléma merül fel.

Ahol "titkon remélik", hogy elveszik őket, ott miféle őszinte kommunikációról beszélünk?

Anno a férjemmel is kb. egy év után szóba került. A házasságra mondtam, hogy nekem egykutya. Őt szeretem, vele szeretnék életem végéig maradni. Hogy ezt hivatalosítjuk vagy sem, az másodlagos. Nem vágytam nagy esküvőre (sőt, egyáltalán nem akartam nagy csinnadrattát), de még az esküvő sem volt komolyabb cél.

Egyik reggel elmerengett a kávéja felett, aztán mondta, hogy ha már magamhoz tértem, akár be is mehetnénk az anyakönyvvezetőhöz időpontot kérni. Egy hónap múlva megvolt az esküvő.

2013. ápr. 5. 16:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!