Meghívtak, de most mondjam le mert nincs pénzem és válogatós vagyok?
Első találkozás lenne a párom szüleivel. Szülinapi ebéd lesz. Nem szeretném ha rossz benyomásuk lenne rólam, márpedig attól tartok az lesz ha elmegyek most.
Az első gondom, az hogy nincs pénzem ajándékra. Max egy csokit tudnék vinni ami ugye igencsak béna, én magam sem örülnék ha ilyennel állítana be valaki.
A másik gondom, hogy ők vegetáriánusok és ilyen ebéd lesz, zöldségek minden mennyiségben, saláták, a hideg kiráz, utálom a zöldségeket, sosem enném meg. Gondolom ez sem lenne túl szimpi nekik, ott ülnék az asztalnál és turkálnék a kajában.
Vélemények? Inkább ne is menjek el, igaz?
#6 Lehet, hogy neked különlegesen finom az étcsoki, de az emberek minimum fele nem szereti.
Kérdező: A barátod dolga elsimítani ezt. Szóljon otthon, hogy nem szereted a zöldségket.
Vegák se csak zöldséget esznek.
Nagyon finom tésztákat,krumplis kajákat ettem már egyik vega barátnőmnél.
Sőt,van olyan vega,aki tejet,tojást azért eszik.
Tehát ne hidd,hogy párolt zöldség lesz salátával,azzal ők se laknak jól.
Párod is vega?
ÉS a párod miért nem vezeti fel, hogy te ki vagy mi vagy, ha meghívnak kajára?
Nekem is volt csóró párom, mielőtt hazavittem, mondtam otthon, hogy ne nézzenek rá furán, ráadásul vallásos is volt, péntekenként nem evett húst. Pénteken volt nálunk először így anyu tojásos nokedlit csinált, hogy mindeninek jó legyen.
Ha csak egy csokira telik, akkor arra telik, ennyi.
Kajában is meg lehet egyezni, mondjuk a párod megbeszéli veled, hogy milyen nem húsos kaját szeretsz, pl a fent említett nokedli vagy krumplis tészta is jó alternatíva, vagy spagetti csak darált hús nélkül, vagy ott van a majonézes krumplisali, francia vagy kukorica saláta. Ha nem azok a "vadvegák", akkor ezeket ők is megeszik, elkészítik neked.
A nem húsos ételek sokkal finomabbak és változatosabbak, mint a húsosak. Akkor te mit eszel? Amúgy..
Rántott húst pörkölttel?
Ne is menj el, szerintem se. Tök felesleges bemutatkozni, úgysem maradsz a párod mellett.
Nekem úgy tűnik, hogy csak a kifogásokat keresed.
- vega ismerőseim mindig főznek húsos ételt vagy legalább rendelnek (egyik undorodik a hústól, így nem tudja megfőzni), ha vendégségbe hívnak valakit. Amúgy is ki lehet bírni 2 órát úgy, hogy nem eszel húst. Alap, ha vendégségbe mész, hogy megkóstolod az ételt, attól függetlenül, hogy szereted-e vagy nem
- nincs ruhád? Mibe jársz nap, mint nap? Nem esküvőre mész vagy 50. házassági évfordulóra, egy farmer is megteszi egy szebb felsővel
- Nincs pénzed? Egyedül a párod anyukájának kellene feltétlen etikett szerint vinned valamit, 1000 ft-ot nem tudsz előteremteni egy szolídabb virágra? Végső esetben a barátodtól is kérhetsz 'kölcsön', nem ciki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!