Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Élhet majd a kislányom boldog...

Élhet majd a kislányom boldog bárkapcsolatban ha felnő?

Figyelt kérdés

Lányomat egyedül nevelem 2éves kora óta.Szinte szó szerint egyedűl,mert nem volt nagyszülő sem a képben soha.Csak mi ketten voltunk és vagyunk most is.

Most 10éves.Azt mondják,hogy az ember gyermekkorából hozza a mintát,ezért fontos az apa és az anya szerepe,hogy legyen miből koppintania ha felnő.

Nekünk ez nem adatott meg. :( Bár én mindig próbáltam jó anyja és egyben jó apja is lenni neki,de félek,hogy ha felnő,nem lesz miből mintát meríteni. Mi a véleményetek erről?

2009. szept. 19. 22:30
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
94%

Miért ne élhetne?

Nyilván számít ha van apa a családban, de rengeteg olyan ember van akinél nincs vagy nem volt és mégis boldogok, kiegyensúlyozottak.

Én is egyedül nevelem a lányomat 20 hónapos kora óta, bár előtte se nagyon vette észre, hogy van apja.

Most vagyok 35 hetes terhes, mert ugye terhesen hagyott itt minket.

Tehát valószínűleg egy ideig náluk sem lesz apa, de az is meglehet, h egyáltalán nem. Én is próbálom pótolni, de én azt mondom, hogy inkább apa nélkül, mint egy rossz apával.

2009. szept. 19. 22:36
 2/16 anonim ***** válasza:
94%

Ez sokkal inkább személyiségtől függ, mint a körülményektől. Én nem is emlékszem az apámra, kb. 3 éves koromig élt velünk. Anyukám nem ment újra férjhez, utolsó nagyszülőm 9 éves koromban halt meg. Most 21 vagyok, 3. éve párkapcsolatban, és minden vágyam a nagy család, hogy a gyerekeim ne legyenek annyit egyedül, mint én voltam. Szóval ilyen irányba is átcsaphat a dolog, a fontos, hogy legyél vele nagyon közeli kapcsolatban, ne engedd, h kamaszként eltávolodjon tőled, ez nagyon fontos.

Sok sikert nektek! :)

2009. szept. 19. 22:42
 3/16 anonim ***** válasza:
94%
Úristen,az elsőnek üzenem,minden tiszteletem és becsületem a tiéd,én biztosan nem tudnék megbirkózni ezzel a nehéz feladattal,le a kalappal!!A kérdezőnek:te mindent megteszel a drágaságodért,csak rajtad múlik,mennyire neveled belé,hogy férfiak egy szemét állatok egyébként,vagy alapból normálisak,csak te sajnos az ő apukájával rosszul jártál!!Az a helyzet(bár én gyermektelenül mondom ezt,pedig nagyon szeretném már így 33 évesen9,de ha te a saját fájdalmadat nem vetíted át a kicsibe,ő simán tud felhőtlen,kiegyensúlyozott és boldog párkapcsolatot élni felnőtt korában,ha te támogatod,még könnyebb is lesz neki!!És bármilyen hihetetlen,de azért akadnak olyan pasik is,akik normálisak,és aki igazán tudnak egy nőt szeretni!!!No para,és fel a fejjel,semmi baj nem lesz!! :)
2009. szept. 19. 22:55
 4/16 anonim ***** válasza:
72%

Nem akarlak bántani,csak a tapasztalataimat mondom el.

Akik csonka családban nőnek fel,valóban hiányzik náluk a családkép.A legtöbb rosszul sikerült házasság is azért van,mert nem tudnak vagy nem is akarnak a másikhoz alkalmazkodni,nem toleránsak.Nem tudják a problémákat megbeszélni.Ha elvált szülők gyermeke,akkor erre az anya sem tudja megtanítani,mert sokszor az ő házassága is ilyesmi miatt ment tönkre.Ha még egyedüli gyerek is,akkor nem tanulja meg,hogy alkalmazkodni kell a család többi tagjához,hogy a dolgait meg kell osztani a többiekkel stb.,igy eléggé önző lesz,és ezt később sem tudja levetkőzni.

De van egy másik probléma is.Ebben az esetben az anya-gyerek kapcsolat túlságosan szoros , és ha felnő a gyerek,akkor is jobban kötődik az anyjához,mint az ideális lenne.És az anya is nagyon nehezen tudja elengedni a gyerekét.Ez fokozottan rossz,ha a gyermek fiú.Ebből az anyukákból lesz mindenbe beleszóló anyós,a gyerekből meg felnőttként is anyuka kicsi fiacskája.Egy anyának még akkor is nehéz tudomásul venni,hogy a gyerek felnőtt,és külön élete van,ha van férje és másik gyereke is.Először eléggé sokkoló a dolog,de azután tudomásul veszi,hogy a gyerek számára már nem ő a legfontosabb.Egy ehyedülálló anyának pedig ez még nehezebb.És ha nem tud ebbe beletörődni,az mindekettejüknek nagyon rossz.

Azt nem tudom megmondani,hogy neked mit kellene tenned,mert az sem megoldás,hogy menj újra férjhez.Ahhoz is nagy szerencse kell,hogy olyan férjet találj magadnak,aki neked jó férjed és a gyereknek is jó apja lenne.Van persze ilyen is,de az ellenkezője is.

2009. szept. 19. 23:02
 5/16 A kérdező kommentje:
Akkor még egy kérdésem lenne. Ha most találnék egy alkalmas "apát" akkor helyre hozhatnám vele a dolgokat vagy már elkéstem?
2009. szept. 19. 23:09
 6/16 anonim ***** válasza:
84%

A gyerek nem hülye, nem gép. Azt a mintát viszi tovább, amivel kapcsolatban pozitív élményei vannak. A többit csak akkor, ha nem nevelted önállóságra vagy ha nem volt olyan kör, amiben önállóságot tanulhatott volna. Az önállótlan felnőttek azok, akik a rossz mintát is viszik tovább, a többiek tudatosan nem.

Párral vagy anélkül nevelj önálló embert a lányodból, és mutass neki minél több jó példát, és akkor nem lesz semmi gond.

2009. szept. 19. 23:30
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Úristen,távol álljon tőlem,hogy valakivel is vitába keveredjek,de felidegesítenek az ilyen pesszimista hozzászólások,mint az utolsó hozzászóló!!!az ucccsssó előtti vagyok,és én azt gondolom,hogy mindenkinek van második,sőt néhány esetben harmadik lehetősége is!Mért kell azt hinni egy rosszul sikerült kapcsolat után egy nőnek,hogy itt az élete vége,ő csak ennyit érdemel,mert erre volt ítélve???Valaki férjez megy,és gyereket szül,és sajnos tönkre megy a kapcsolata,valaki nem szül nem megy férjez,és így sem találja meg időben a megfelelőt!!de egyik esetben sem kizárt,hogy előbb ,vagy utóbb ő is boldog tud lenni,nekik is eljön az igazi!!Nem minden faszi szemét,van,aki egy nőt úgy is tud szeretni,hogy az a más gyermekét neveli,és nem az övét!!sokszor mondják,hogy a barátokat megválaszthatod,a családodat nem!!Ez ellenkező esetben is elő szokott fordulni...amikor valaki vér szerint nem a családod,de mégis úgy érzed,te oda tartozol,azt a gyereket kell nevelned,azzal a nővel/pasival kell élned!!most gondoljatok bele abba,hogy egy párnak nem lehet saját gyereke,mert egyikük,esetleg mindkettő beteg,mit csinálnak,örökbe fogadnak egy idegen babát!!És őt is lehet úgy szeretni,mint ha saját lenne!!Ebben az esetben mennyivel csodásabb dolog az,ha tudja egy férfi,hogy a nőt a saját vérével együtt fogadja el!!Vannak még ilyen esetek,és hinni kell benne!!És nem mellékesen a kérdezőnek kislánya van,és nem kisfia!A lányos anyáknak meg 99 %-ban az a fontos,mi jó a lányuknak,tehát nem is nagyon van miről beszélni!!Na ,ez most jól megmondtam!!De akkor is azon a véleményen vagyok,hogy nem lesz itt semmi gond,csak a mamán,meg a kiscsajszin múlik minden!! :) :) :)
2009. szept. 19. 23:31
 8/16 anonim ***** válasza:
76%
23:31 - Biztos, hogy a közvetlen előtted lévő válaszra gondoltál?
2009. szept. 19. 23:34
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Semmit sem kell "helyrehoznod"! Élj ösztönösen, ahogy jó neked!

Apa nélkül nőttem fel. Olyan korán meghalt, hogy nem is emlékszem rá. Mégis ember lettem 22 évesen, 26 éves párommal, egyéves fiunkkal, egyetemistaként. Kerek. Amit nem kap meg mintaként, megtapasztalja a környezetén.

A legtöbbet tetted érte eddig. Már csak azzal tudnál többet adni, ha lazítanál! Mindene megvan!

Ha sulykolod, hogy ő hátrányban van, mert nincs apja, úgy is érzi majd. Sértett lehet, kirekesztett és irigy. Pedig ő több, mint mások. Mert a Tiéd, Te szereted és az anyja egy Amazon! (-:

Ne apát szerezz, max. társat, ha neked szükséged van rá. De csak akkor!

2009. szept. 19. 23:36
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Persze! Sokan élnek az anyjukkal. Egy állami gondozott árvának is lehet majd rendes családja. Azért ezek nem ilyen véglegesen lezárt dolgok. Ha férfit hozol az életedbe, az a kislánynak is mindenképpen hasznára lesz, még ha először féltékeny lenne is, akkor is.

A barátnőnk is egyedül nevelte, igaz nagypapa volt, és a lány teljesen normális.

Biztosan lát azért férfi mintát és családmintát, csak van barátotok, rokonotok!

Jobb, mint aki rossz mintát másol. Ne próbálj jó apja lenni, legyél te csak anya! És hozd azt a férfit!

2009. szept. 19. 23:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!