Örökölhet a gyerekem?
Ptk. 9. § A jogképesség az embert, ha élve születik, fogamzásának időpontjától kezdve illeti meg. A fogamzás időpontjának a születéstől visszafelé számított háromszázadik napot kell tekinteni; bizonyítani lehet azonban, hogy a fogamzás korábban vagy későbben történt. A születés napja a határidőbe beleszámít.
ezt találtam akkor ez mit jelent :S :(
Édesanyádtól a gyerekei örökölhetnek, más nem (hacsak nincs végrendelet)
A te gyereked csak utánad (meg az apja után) örökölhet, de CSAK akkor, ha te (illetve az apa) meghalt - élö embertöl után nincs örökség.
Tehát lényegtelen, hogy a megszületendö gyereked jogilag örökölhetne megfelelö feltételek mellett, mert amig TE élsz, addig nem örököl utánad semmit.
de igen! hogyne, ha én visszautasítom az örökséget a gyerekemre száll automatikusan, ezzel nincs gond, ezzel tisztában vagyok csak azzal nem hogy a magzat is beletartozik-e! sőt ha sikerül a gyerek nevébe is lemondani, akkor mennek tovább megnézik hogy anyunak még kije volt, testvére szülője stb egész addig mennek még található a családba valaki...
azt hiszem jobb ha ügyvéddel beszélek, csak annyira parába vagyok :( mert állítólag az sem olyan egyszerű hogy lemondok a gyerek nevébe... mert a gyámügy állítólag kötekedik na most marha jó lesz a gyerekem úgy kezdi az életét hogy egy rakat adósság, vagy én folytatom úgy hogy semmim nem lesz már soha többet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!