Vita a férjemmel a gyerekvállalásról: kinek van igaza?
van már 2 gyerekünk, 100 és 8 évesek. Férjem szeretne még egy babát pár éven belül. Én annyira nem. Felajánlottam hogy rendben, ha befejezem az egyetemet (még 1 év, másoddiploma) akkor lehet róla szó, de csak abban az esetben ha az első 6 hónap után ő marad itthon vele. Erről hallani sem akar.
Ti mit gondoltok?
Azt, hogy akkor ezek szerint nem akarja annyita azt a gyereket:-)
Viccet félretéve, én tudom mekkora áldozat egy nőnek kiesni a munkából, mindenből. Ettől még szeretheti a gyerekét, de tény, hogy ez lemondás, áldozat a saját karrieredről a közös gyermek érdekében.
Szerintem egy 2 gyerekes anya bőven meghozta azt az áldozatot, ami "átlagosan" elvárható.
És megértem, hogy nincs kedved harmadszor kiesni a munkából, mindenből.
Szerintem ez a kérdés nem is kérdés. Ha a férjed semmilyen áldozatot nem hoz meg a harmadik gyerekért, akkor... Mármint, Te csak azt mondtad, persze drágám, szülök, csak maradj otthon a 6. hónap után. Mivel ő azt mondta, nem, Te nem tudsz innentől mit csinálni. Gondolom az nem opció h egyedül legyen otthon a gyerek:-) Tehát nem a Te részedről van akadály, hanem az ő részéről. És nem Te állsz a harmadik gyerek útjában, hanem ő....
Nem kell eztúgy értelmezni, hogy te azt mondtad, nem akarsz harmadik gyereket, hacsak ő otthon nem marad.
Fordítsd meg. Te azt mondtad, nagyon szívesen szülsz egy harmadik gyereket, csak annyit kérnél, hogy hat hónap után maradjon otthon. Ő nem marad...
Akkor most ki nem akar gyereket????
Bevallom, én annyira nem élveztem a "babázást". Szép időszak volt, de elég volt 2x. A nagyobb gyerekekkel sokkal jobban élvezem az anyaságot. Olvasás, játék, szabadtéri programok stb.
A másik pedig a munkahelyem. Ha meglesz a diplomám, meg tudok pályázni magasabb pozíciókat cégen belül. De ha otthon maradok 2 évet, akkor megint visszacsúszok kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!