Milyen a családom? Úgy érzem kihasználnak.
Férjnél vagyok,átmenetileg az én szüleimnél lakunk.Természetesen fizetünk a családi kasszába.A gondom az,hogy van egy húgom,aki elvált 4éve,és van két gyermeke(13és 8évesek).Szép kis lakása van,(nekem is van,nem irigységből írom).Egyedül neveli a gyerekeket,akik szinte itt laknak velünk a szüleimnél.Itt alszanak minden nap,innét járnak suliba,itt esznek,stb.A szüleim szerintem túlzott módon segítik.Ez még nem is bántja a szememet,de az már igen,hogy a húgom lakáshitelét is ők fizetik évek óta.Ráadásul a tesóm évekkel ezelőtt nem adta fel a lakáshitelét,ezért elárverezték a lakását,amit a szüleim több millió forinttal mentettek meg úgy,hogy a saját családi házukat terhelték meg hitellel,amiben most is lakunk.Mindig mondom a szüleimnek,hogy ha valami történne velük(ne adja Isten),akkor a tesóm mosná kezeit és elúszna a ház,amihez azért nekem is közöm lesz majd.
A férjemet eddig igen szerették anyuék,de amióta célozgat nekik ezekre a dolgokra,nemigen szívlelik.Én amúgy jó viszonyba vagyok velük(a tesómmal is),mert nem akarok haragot senkivel,de úgy érzem ez tényleg csak rajtam múlik.
Különben hosszú évek óta most lesz kisbabánk a férjemmel.Egy szobába fogunk lakni hárman egyenlőre,de mi itt még a szobát sem rendezhetjük át,a kedvünk szerint.A férjem a kedvükben járt mindig,és mindenben segít most is nekik.Mi csak megvagyunk tűrve itt.
Muszály volt leírnom,mert különben nem akarok senkinek panaszkodni.
Nem gondolod, hogy ebből a helyzetből ki kellene hátrálnotok? A 21.sz-ban már nem szokott menni a többgenerációs együttélés. Kényelmes lesz, ha vigyáznak a picire, de sokmindent el kell viselni érte. Nem egészséges.
Talpra kell állni. Azzal akarj csak rendelkezni, amiért te dolgoztál meg! Sokkal kevesebb lesz a gondod!
Én is ezt tettem. Magam rendezhetem be az otthonomat, mert magam építettem fel a magam telkén. Kemény munkával.
Még annyit hozzátennék,hogy a húgom elbliccelte a számlafeladásokat,kifizették neki.Úgy öltözik,jár kel,mint egy madam.Én egy sokkal komolyabb típus vagyok.
Különben a szüleimnél is azért lakom(először albérletbe mentünk),mert a férjemtől majdnem elváltam,és amikor elhagytam,egyedül költöztem a szüleimhez.Később jött ide utánam,és én eleinte nem akartam vele kettesben maradni,azért vagyunk itt.De ez egy másik téma....
A tesómmal pedig nem lenne gondom ha nem használná ki a szüleimet.A gyerekek ellátásába én is szoktam neki segíteni,sőt a nyáron magunkkal vittük őket nyaralni is...
Ja,még annyit!Mi is a saját kezünkből építkeztünk.A férjem ezért külföldre járt dolgozni évekig,ez okozta a vesztünket majdnem.És még a baba is tíz év után sikerült,az anyagiakat ehhez is(természetesen)minekünk kellett előteremteni.Nem panaszkodom,de nem azért szülök,hogy más pesztrálja majd a régen várt gyerekünket.
Köszönöm a válaszokat mindenkinek.
Remélem, nem sértettelek meg!
Én biztos, hogy különmennék a kis családommal, főleg ha van hova és tényleg ti hoztátok össze.
Külön öröm, hogy ilyen régvárt álmod teljesül a babával!
Megértelek. Nekem is rosszul esne ez a fajta megkülönböztetés.
Amint látom, eléggé nyomja ez a dolog a lelkedet. Azt javaslom neked, hogy egyszer, ha olyan alkalom adódik, hogy anya-lánya bizalmas beszélgetés van, említsd meg édesanyádnak ezt a dolgot. Ne hányj a szemére semmit, hanem finoman megfogalmazva, nyugodtan, és talán a válaszával új megvilágításba helyezi a dolgokat.
A legjobb viszont tényleg a különköltözés lenne: házat eladni, talán a telek árát nem kell visszaadni, gondolom, az ajándék volt! A szüleid megérthetik, hogy úgy alakult az életetek, hogy nem bírjátok fizetni a hitelt, azt pedig ők sem akarhatják, hogy belegebedjetek az adósságba.
Azt pedig nem értem, miért hányja valaki itt a szemedre, hogy szeretnéd a szüleidet inkább pihenni látni. Elvégre a húgod is felnőtt ember, és ha ennyire pénzelik, akkor legalább viselkedjen úgy, hogy azt lehessen látni, próbál változtatni a helyzetén, és nem visszaél a könnyen jött pénzzel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!