Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen a családom? Úgy érzem...

Milyen a családom? Úgy érzem kihasználnak.

Figyelt kérdés

Férjnél vagyok,átmenetileg az én szüleimnél lakunk.Természetesen fizetünk a családi kasszába.A gondom az,hogy van egy húgom,aki elvált 4éve,és van két gyermeke(13és 8évesek).Szép kis lakása van,(nekem is van,nem irigységből írom).Egyedül neveli a gyerekeket,akik szinte itt laknak velünk a szüleimnél.Itt alszanak minden nap,innét járnak suliba,itt esznek,stb.A szüleim szerintem túlzott módon segítik.Ez még nem is bántja a szememet,de az már igen,hogy a húgom lakáshitelét is ők fizetik évek óta.Ráadásul a tesóm évekkel ezelőtt nem adta fel a lakáshitelét,ezért elárverezték a lakását,amit a szüleim több millió forinttal mentettek meg úgy,hogy a saját családi házukat terhelték meg hitellel,amiben most is lakunk.Mindig mondom a szüleimnek,hogy ha valami történne velük(ne adja Isten),akkor a tesóm mosná kezeit és elúszna a ház,amihez azért nekem is közöm lesz majd.

A férjemet eddig igen szerették anyuék,de amióta célozgat nekik ezekre a dolgokra,nemigen szívlelik.Én amúgy jó viszonyba vagyok velük(a tesómmal is),mert nem akarok haragot senkivel,de úgy érzem ez tényleg csak rajtam múlik.

Különben hosszú évek óta most lesz kisbabánk a férjemmel.Egy szobába fogunk lakni hárman egyenlőre,de mi itt még a szobát sem rendezhetjük át,a kedvünk szerint.A férjem a kedvükben járt mindig,és mindenben segít most is nekik.Mi csak megvagyunk tűrve itt.

Muszály volt leírnom,mert különben nem akarok senkinek panaszkodni.

2009. szept. 18. 14:28
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

szia!

Sajnos, muszáj ezt leírnom, de nagyon sokszor előjön, hogy van a "kedvenc tesó" szindróma. Ő csinálhat bármit, még a feje tetejére is állíthatja a családot, akkor is a drágaság marad. Ha pedig a másik testvér szólni mer, lekapják a fejét.És Te látod, érzed, tudod hogy mennyire nem jól gondolják a dolgokat és mégse tudod felnyitni a szemüket. Ez az állapot sajna változatlan marad, ha lehet ne is foglalkozz az egésszel! (Még egy. Ha van egy szép kis lakásod, miért nem költöztök külön?)

2009. szept. 18. 14:35
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos igaza van az első hozzászólónak. Nagyon sok szülő nem képes egyformán szereti a gyerekeit. Én is ezt tapasztalom a családomban és a környezetemben. Nekem ez (is) közrejátszott abban, hogy csak egy gyereket mertem vállalni. Rettegtem, hogy én is kivételeznék az egyik gyerekemmel (akaratlanul) és nem tudná senki felnyitni a szemem. Én tudom milyen úgy élni, hogy nem én vagyok a "kedvenc".
2009. szept. 18. 14:45
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
De, ha van lakásod, miért nem ott laktok? Sokkal egyszerűbb volna, és nem szembesülnél naponta az igazságtalannak érzett dolgokkal.
2009. szept. 18. 14:46
 4/15 anonim ***** válasza:
61%

Gondolom ti is ingyen laktok a szüleidnél és a lakásodat kiadjátok. Tehát a szüleid téged is támogatnak.

Ne haragudj, de a férjednek tényleg semmi köze ahhoz, hogy a szüleid mire költik a pénzüket, tehát joga sincs megjegyzéseket tenni.

Te a családi háznak csak a felét öröklöd, tehát ha a hugod hitele bedől, akkor ő nem örököl.

És végül. A szüleid még élnek és arra költik a saját pénzüket amire akarják. gondolom a tesód élete sem fenékik tejfel, ha ők úgy érzik, hogy támogatják, szívük joga. Ha úgy éreznék, hogy eladják a házukat és elutazgatják az összes pénzt, abba se lenne beleszólásod.

Költözzetek külön és ne éljetek ti is a szüleid hátán, ha már ezt kifogásolod a tesódnál is.

2009. szept. 18. 15:02
 5/15 A kérdező kommentje:

Igen,mi is építettünk egy szép családi házat.Apukám adta hozzá a telket,amit azóta is hallok.Csak azt elfelejtik,hogy a tesómnak ugyanígy segítettek(mondhatom többszörösen).

Most azért nem lakunk benn,mert Nato-s katonáknak adtuk ki,albérletbe,mert a hitelét nem bírnánk most fizetni.Szeretnénk eladni,mert tehermentesen szeretnénk lakást vagy házat venni abból ami még maradna.

Már a családomnak ez sem tetszik,és az sem,hogy itt lakunk velük.Kérik a telek árát,amit kaptunk tőlünk.Szívesen vissza is adom,csak fáj,hogy ekkora különbséget tesznek köztünk a húgommal.És akkor még csak a legjavát írtam le.

2009. szept. 18. 15:02
 6/15 A kérdező kommentje:

Utolsónak!Ha figyeltél volna írtam,hogy fizetek a családi kasszába,nem is keveset.És ha meglesz a baba a fűtésbe is plusszba hozzájárulunk.

Amúgy igazad van.Én azért jobban örülnék ha nem lenne különbség,és inkább utazásokra menne a pénzük.

2009. szept. 18. 15:13
 7/15 anonim ***** válasza:
Amit adsz a rezsibe,abbol fizesd a hitelt,és menj vissza a sajàt lakàsodbaa.Ez a legegyszerübb modja
2009. szept. 18. 15:28
 8/15 anonim ***** válasza:
70%
Nem lehet, hogy picit te is igazságtalan vagy? NATO-s katonáknak kiadott új építésű családi ház min. 300 e/hó. Ha ebből lejön a kölcsöntörlesztés, akkor is marad még nektek.
2009. szept. 18. 15:34
 9/15 anonim ***** válasza:
57%

Hat eloszor is, en szerintem ne csodalkozzon a ferjed,h nem kedvelik,miutan beleszol egy olyan dologba,amihez semmi koze.

A masodszor, vezessuk le a kettotok helyzetet: Tesod - elvalt, egyedul maradt 2 gyerekkel, hitel es adossag a nyakaban, van ugyan egy lakasa.

Te - kiegyensulyozott hazassagban elsz, elso gyermeked varod, hitellel ugyan, de 2 emberre harul, szinten sajat ingossaggal.

Ezek utan szerinted kinek van nagyobb segitsegre szuksege? Vannak olyan emberek,akik megallnak a sajat labukon is pl en is a tesom helyzete hasonlitott a tiedre, de en a szuleimmel karoltve segitettem a tesomat.

Viszont ami szep az egeszben,h a szuleid rendes emberek es melle alltak es ha ne adj Isten te kerultel volna / kerulnel ilyen helyzetbe, akkor ezt erted is megtennek.

A ferjedrol meg annyit,h ha kepes a varandos felesegevel odakoltozni a szulokhoz,akkor ne legyen egy szava sem,meg akkor sem,ha fizet. Ennyi erovel fizethetne alberletet is.

2009. szept. 18. 16:25
 10/15 anonim ***** válasza:
64%

Ez a legelszomorítóbb mondatod: "Én azért jobban örülnék ha nem lenne különbség,és inkább utazásokra menne a pénzük."

Gondold már meg, azt mondod, hogy inkább verjék el a pénzük, minthogy a testvérednek adják.

Hála istennek nem voltak testvéreim ilyen helyzetben, de ha szükségük lenne rá, akkor a sajátomból adnék és eszembe nem jutna visszakérni.

A férjed pedig ne célozgasson, mert az elég ronda dolog. Semmi köze se a szüleid pénzéhez, se a házukhoz.

2009. szept. 18. 16:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!