Milyen a családom? Úgy érzem kihasználnak.
Férjnél vagyok,átmenetileg az én szüleimnél lakunk.Természetesen fizetünk a családi kasszába.A gondom az,hogy van egy húgom,aki elvált 4éve,és van két gyermeke(13és 8évesek).Szép kis lakása van,(nekem is van,nem irigységből írom).Egyedül neveli a gyerekeket,akik szinte itt laknak velünk a szüleimnél.Itt alszanak minden nap,innét járnak suliba,itt esznek,stb.A szüleim szerintem túlzott módon segítik.Ez még nem is bántja a szememet,de az már igen,hogy a húgom lakáshitelét is ők fizetik évek óta.Ráadásul a tesóm évekkel ezelőtt nem adta fel a lakáshitelét,ezért elárverezték a lakását,amit a szüleim több millió forinttal mentettek meg úgy,hogy a saját családi házukat terhelték meg hitellel,amiben most is lakunk.Mindig mondom a szüleimnek,hogy ha valami történne velük(ne adja Isten),akkor a tesóm mosná kezeit és elúszna a ház,amihez azért nekem is közöm lesz majd.
A férjemet eddig igen szerették anyuék,de amióta célozgat nekik ezekre a dolgokra,nemigen szívlelik.Én amúgy jó viszonyba vagyok velük(a tesómmal is),mert nem akarok haragot senkivel,de úgy érzem ez tényleg csak rajtam múlik.
Különben hosszú évek óta most lesz kisbabánk a férjemmel.Egy szobába fogunk lakni hárman egyenlőre,de mi itt még a szobát sem rendezhetjük át,a kedvünk szerint.A férjem a kedvükben járt mindig,és mindenben segít most is nekik.Mi csak megvagyunk tűrve itt.
Muszály volt leírnom,mert különben nem akarok senkinek panaszkodni.
szia!
Sajnos, muszáj ezt leírnom, de nagyon sokszor előjön, hogy van a "kedvenc tesó" szindróma. Ő csinálhat bármit, még a feje tetejére is állíthatja a családot, akkor is a drágaság marad. Ha pedig a másik testvér szólni mer, lekapják a fejét.És Te látod, érzed, tudod hogy mennyire nem jól gondolják a dolgokat és mégse tudod felnyitni a szemüket. Ez az állapot sajna változatlan marad, ha lehet ne is foglalkozz az egésszel! (Még egy. Ha van egy szép kis lakásod, miért nem költöztök külön?)
Gondolom ti is ingyen laktok a szüleidnél és a lakásodat kiadjátok. Tehát a szüleid téged is támogatnak.
Ne haragudj, de a férjednek tényleg semmi köze ahhoz, hogy a szüleid mire költik a pénzüket, tehát joga sincs megjegyzéseket tenni.
Te a családi háznak csak a felét öröklöd, tehát ha a hugod hitele bedől, akkor ő nem örököl.
És végül. A szüleid még élnek és arra költik a saját pénzüket amire akarják. gondolom a tesód élete sem fenékik tejfel, ha ők úgy érzik, hogy támogatják, szívük joga. Ha úgy éreznék, hogy eladják a házukat és elutazgatják az összes pénzt, abba se lenne beleszólásod.
Költözzetek külön és ne éljetek ti is a szüleid hátán, ha már ezt kifogásolod a tesódnál is.
Igen,mi is építettünk egy szép családi házat.Apukám adta hozzá a telket,amit azóta is hallok.Csak azt elfelejtik,hogy a tesómnak ugyanígy segítettek(mondhatom többszörösen).
Most azért nem lakunk benn,mert Nato-s katonáknak adtuk ki,albérletbe,mert a hitelét nem bírnánk most fizetni.Szeretnénk eladni,mert tehermentesen szeretnénk lakást vagy házat venni abból ami még maradna.
Már a családomnak ez sem tetszik,és az sem,hogy itt lakunk velük.Kérik a telek árát,amit kaptunk tőlünk.Szívesen vissza is adom,csak fáj,hogy ekkora különbséget tesznek köztünk a húgommal.És akkor még csak a legjavát írtam le.
Utolsónak!Ha figyeltél volna írtam,hogy fizetek a családi kasszába,nem is keveset.És ha meglesz a baba a fűtésbe is plusszba hozzájárulunk.
Amúgy igazad van.Én azért jobban örülnék ha nem lenne különbség,és inkább utazásokra menne a pénzük.
Hat eloszor is, en szerintem ne csodalkozzon a ferjed,h nem kedvelik,miutan beleszol egy olyan dologba,amihez semmi koze.
A masodszor, vezessuk le a kettotok helyzetet: Tesod - elvalt, egyedul maradt 2 gyerekkel, hitel es adossag a nyakaban, van ugyan egy lakasa.
Te - kiegyensulyozott hazassagban elsz, elso gyermeked varod, hitellel ugyan, de 2 emberre harul, szinten sajat ingossaggal.
Ezek utan szerinted kinek van nagyobb segitsegre szuksege? Vannak olyan emberek,akik megallnak a sajat labukon is pl en is a tesom helyzete hasonlitott a tiedre, de en a szuleimmel karoltve segitettem a tesomat.
Viszont ami szep az egeszben,h a szuleid rendes emberek es melle alltak es ha ne adj Isten te kerultel volna / kerulnel ilyen helyzetbe, akkor ezt erted is megtennek.
A ferjedrol meg annyit,h ha kepes a varandos felesegevel odakoltozni a szulokhoz,akkor ne legyen egy szava sem,meg akkor sem,ha fizet. Ennyi erovel fizethetne alberletet is.
Ez a legelszomorítóbb mondatod: "Én azért jobban örülnék ha nem lenne különbség,és inkább utazásokra menne a pénzük."
Gondold már meg, azt mondod, hogy inkább verjék el a pénzük, minthogy a testvérednek adják.
Hála istennek nem voltak testvéreim ilyen helyzetben, de ha szükségük lenne rá, akkor a sajátomból adnék és eszembe nem jutna visszakérni.
A férjed pedig ne célozgasson, mert az elég ronda dolog. Semmi köze se a szüleid pénzéhez, se a házukhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!