Hogy tudnám megtalálni a szüleimet?
A történet elég hosszú. Kb 2-3 éves lehettem amikor elvettek a szüleimtől engem és a bátyámat, mert a szüleim alkoholisták lettek, miután elváltak. Gyerekotthonba kerültünk, utána a nagynénim vett minket magához. Már nem élek vele, megromlott nagyon a kapcsolatunk, jobbnak láttam elköltözni onnan. A bátyám külföldön lakik/dolgozik.
Közben a szüleim néha jelentkeztek, de nem mutattak arra hajlandóságot, hogy vissza akarnának kapni minket, meg hát az alkohol is közrejátszott. Most 18 éves vagyok. Apukám utoljára karácsonykor hivott fel, több év után (a számomat nem tudom honnan tudta meg), azóta megint semmi hir róla, és amilyen számról hivott már nem létezik. Anyukámról semmit nem tudok, kb 7-8 éve. Nem hivott, nem üzent, semmi. Valószinűleg mindketten hajléktalanok, legalábbis kb 2 éve volt a gyermekvédelmiseknek egy olyan információjuk, hogy akkor azok voltak, nem hiszem hogy sokat változott volna a helyzet.
Hogy tudnám őket megtalálni? Kihez forduljak, ki tudna nekem segiteni? Vagy hogy kezdjek hozzá? Esetleg valaki is volt már ebben a helyzetben? És az ő esetében mi történt? Kérem aki tudna nekem ebben segiteni, az nagyon jó lenne, mert szeretnék nekik segiteni, hátha talpra tudom őket állitani valahogy!
Kedves válaszoló!
Nem hiába irtam ki a kérdést! Segitséget kérek, nem pedig "jótanácsot". Ha nem tudsz segiteni inkább ne is irj semmit.
Köszönöm.
"mert szeretnék nekik segíteni, hátha talpra tudom őket állítani valahogy!"
Tudod,hogy könnybe lábadt a szemem, a sok elkényeztetett majomka után tapasztalni egy ilyen morális nagyságot! Minden tiszteletem!
A gyermekvédelmiseknél megkérdezhetnéd, akkor, 2 éve, honnan volt információjuk? Talán azon el lehetne indulni.
ha hajléktalanok akkor nem lesz egyszerű
tudom, nem jó tanács kell, de azért vigyáz, nehogy visszaéljenek a jó szándékoddal
Le a kalappal előtted. Nem tudom én tudnék-e így hozzáállni a dolgokhoz, de mélyen meghajolok emberi nagyságod előtt.
Ha bemész rendőrségre ők nem adnak felvilágosítást a rendszerükből? Valószínű én is a gyámhivatallal próbálkoznék még, illetve Önkormányzat igazgatási csoport amelyik kerületben esetleg élhet?
A gyámhivatal még akkor is figyeli a szülőket ha már nem az övéké a gyerek, pontosan azért hogy ha a gyerek megkeresné őket, vagy esetleg jobbá szeretnék tenni a dolgot akkor könnyebben megtalálják. Szerintem egy próbát megér, igaz nem tudhatjuk hogy milyen adataik vannak meg a rendszerben, mert lehet csöveznek valahol, és be vannak jelentve, de az is elképzelhető hogy az nem fedi a valóságot. Meg lehet így próbálni ők azért többet tudnak segíteni, és akkor már lehet tovább lépni, ha megfelelő információkat tudnak adni, a hon létükről. Persze nem elképzelhető az sem hogy anyukád ha már évek óta nem tartottad vele a kapcsolatot hogy külföldön van, lehet már helyrehozta az életét és tiszta lappal akart kezdeni, és félt attól hogy veletek felvegye a kapcsolatot.
Lehet hogy apukád is hasonló helyzetben lehet, de ha karácsonykor még beszéltél vele, akkor nem biztos hogy messzire ment, bár azért 3 hónap alatt is lehetett lépni elég nagyot, szóval az sincs kizárva hogy teljesen máshol van, vagy bevan jelentve egy helyére és onnan még messzebb van valójában, ami nincs lepapírozva, na akkor már esélytelen megtalálni.
Menj el a gyámhivatalhoz, beszélj velük, egy próbát megér, ha meg nem akkor próbálj kapcsolatba lépni a rokonokkal hátha tudnak konkrétumot.
gyámhivatal, Vöröskereszt
én leszek az ördög ügyvédje:
- van két feltehetően hajléktalan szülő, és van egy szülőkre vágyó gyermek
- a gyermek 18 évesként most kezdené az életét, esetleg lesz valami jövedelme is amiből - a mai helyzetet ismerve - éppen hogy megél
- megkeresi a szüleit, akik feltehetően szerencsétlen, leépült emberek és mind mentálisan, mind anyagi szempontból komoly segítségre szorulnak
- a gyerek megtalálja őket, és magára veszi a gondjukat, mert ő emberből van
- hosszú éveken át saját életminőségét nullázza le két olyan emberért, akik nem tettek érte soha semmit
- a gyerek pár év alatt pszichésen is ellehetetlenül és eljut oda, hogy megpróbálta a lehetetlent, kidobott az életéből néhány évet, és mégiscsak lemond a vér szerinti szüleiről
(én már próbáltam kiemelni alkoholista hajléktalant lakást, munkát, jövedelmet adva neki, és csak egy hónapig tartott az "ereje" aztán visszaesett)
Remélem megtalálod őket.
DE!
nem fogod tudni őket kiemelni, ebben ne reménykedj. Én is próbáltam, és mikor már erőn felül próbáltam segíteni, bajba került a sajt családom is, akkor kaptam észbe, h aki nem akarja, h segítsenek neki, annak nem is lehet.
Hajléktalanok, isznak, mire számítasz? Meg fogják próbálni, h téged is magaddal rántsanak, és nem biztos, h leszel olyan erős, h nemet tudj mondani nekik.
Keresd meg őket, de ezt tudd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!