Mit szólnátok ha a (már felnőtt korú) lányotok ezt a döntést hozná?
Most 19 éves, tavaly érettségizett, de a jó eredményei és a plusz nyelvvizsgái ellenére sem vették fel abba a suliba ahová nagyon szeretett volna menni.
Beíratkozott egy OKJ-re, de nem tetszett neki, így 2 hónap után befejezte.
Azóta dolgozik egy ékszerboltban eladóként de heti 5 nap (naponta 11 óra) munkáért kap 76 ezret.
Nem érzi jól magát sem a lakhelyén sem a munkahelyén ezért úgy döntött kimegy pár évre Angliába au pair-kènt dolgozni, már fel is vette egy ügynökséggel a kapcsolatot.
Én ettől eléggé féltem, mert messze lesz, tök egyedül, ráadásul van egy vele született szívbillentyű rendellenessége, ami nem komoly, nem okoz problémát, nem kell kezelni, viszont a stressz és a megerőltetés hatására rosszabbodhat. Egy gyerekre vigyázni és még a házimunkát is ellátni pedig elég stresszes..
Szerintetek? Mivel 19 éves nyilván megtiltani nem tudom hogy menjen.. Ráadásul nagyon elszánt. Ti hogy vennétek rá hogy maradjon?
Felnőtt korú ember a saját életéért és a döntéseiért maga felel, ha elmebelileg és jogulag is beszámítható, márpeidg ő az.
Egy szívbillentyű-probléma nem ok arra, hogy mindneáron magad mellett akard tartani, ráadásul aggódásnak álcázott önzésből. Nem lesz semmi baja! Ha lesz, akkor Magyarországon a hatalmas stresszben, ami mindenütt ott van, hamarabb lesz, mint egy jó helyen Anliában. És vannak jó helyek, ezt én is tudom. Menjen csak és élje az életét, te pedig engedd el és ne aggódj érte.
Akkor legyél ott, amikor szüksége lesz rád, másként nem. Ne terheld őt azzal, hogy a kiutazás amellé még kap tőled egy rakás hamis bűntudatot is a nyakába és csak nehezebb lesz kimennie? Hadd menjen! Mikor lásson világot, ha most sem? Ha te tisztességesen, szeretetben nevelted, akkor tud magára vigyázni, nem elveszett és nem buta kölyök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!