Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Külföldön élő családokban...

Külföldön élő családokban valóban az lenen a normális, ha otthon is az ország nyelvén beszélnének?

Figyelt kérdés

Én is kivándoroltam pár éve és a nyelvet megtanultam rendesen. Van akcentusom, de írásban nem szúrják ki h külföldi vagyok. A barátommal, aki szintén külföldi, az ország nyelvén beszélünk. Vendégségben voltunk egy helyinél, aki azt mondta h ha vki már idejön az országba, ami őt befogadja, akkor meg kéne adnia neki a tiszteletet, h az ő nyelvén beszél. Otthon a gyerekeivel is. Én azt mondtam h én mindenképp szeretném ha a gyerekeim megtanulnának magyarul és úgy fogok velük beszélni. (nem akarom h a gyerekeim a saját nagyszüleikkel se tudjanak kommunikálni..). Szerinte azonban ez elfogadhatatlan, h idejön vki külföldről és ragaszkodik a saját szokásaihoz..

Szerintetek kinek van igaza? Én semmi kirívót nem csinálok, teljesen beilleszkedtem, nincsenek is magyar ismerőseim, az egyetlen amit fontosnak tartok h ha ilyen kis módon is de tovább vigyem a magyarságomat akárhol is élek és átadom az anyanyelvem a gyerekeimnek.

És ha a férjem lesz a jelenlegi barátom akkor nem lesz ellenemre az se ha ő is az anyanyelvén beszél a gyerekkel...

2013. márc. 24. 22:24
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
33%
Mi 10 évig Amerikában éltünk a magyar párommal, és ott otthon is angolul beszéltünk egymással, mert úgy volt nekünk természetes, nem váltogattunk angolról magyarra soha. Aztán megszületett a gyerekünk, akivel szintén angolul beszéltünk, és nem is tanult meg magyarul, csak 10 éves korában, amikor Magyarországra visszaköltöztünk. Azóta mindkét nyelvet anyanyelvi szinten beszéli, és nincs akcentusa egyik nyelvben sem. De mindenki csinálja úgy, ahogy jónak látja, az tök jó, hogy veszitek a fáradságot és otthon magyarul beszéltek a gyerekkel!
2013. márc. 25. 12:48
 32/33 anonim ***** válasza:
100%

hogy is van az a mondás, hogy több nyelvet beszélni szép dolog, de az anyanyelvet elfelejteni bűn?

azt nem várja el tőled a kedves, hogy az ország nyelvén gondolkodj?

2013. márc. 25. 14:32
 33/33 anonim ***** válasza:

NE!

Mi Franciaorszagban elunk, en magyar, felesegem orosz. Mindenki a sajat nyelven beszel a gyerekkel, es ez szandekos: nem akarom hogy hibasan/akcentussal tanulja meg a nyelvet. Jar bolcsodebe, majd kesobb ovodaba, ott hiba nelkul megtanulja.

2014. márc. 19. 10:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!